Pratite nas

Politika

Nešić: Srećan Dan Republike Srpske!

Objavio

u

Povodom Dana Republike Srpske, predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić čestitao je svim građanima 30. rođendan Republike Srpske i poželio da ovaj jubilarni praznik provedu u miru, zdravlju i sreći sa svojim porodicama.

U čestitki predsjednik Nešić naglašava:

Poštovani građani,

u ove radosne praznične dane želim prije svega da vam poželim mnogo zdravlja i sreće, da u miru praznujete i da u radosti svi zajedno nastavimo da razvijamo i gradimo našu Republiku Srpsku!

Deveti januar je dan kada se prvo moramo sjetiti svih onih koji su postavili temelje Republike Srpske i, zavještavajući svoje živote za našu slobodu, ispisali prve stranice njene istorije. U istom stroju, složni i svjesni da nam bez Republike Srpske nema ni opstanka na vjekovnim ognjištima, zajedno su je stvarali radnici, seljaci i intelektualci. Svoje živote nesebično su žrtvovali za našu budućnost! Neka im je vječna slava i hvala!

Mi, imamo obavezu da svakog dana pokazujemo da smo dostojni njihove žrtve. Republika Srpska u svojoj istoriji suočavala se sa mnogo izazova, pritisaka, nasrtaja na svoj Ustav i svoju autonomiju. Mnogo je bilo onih koji su željeli da ona nestane, ali sačuvao ju je narod! Nastala je kao plod volje naroda, njegove samoodbrane i borbe za slobodu, i zato je vječna i neuništviva!

Zato niko nema monopol na patriotizam i niko nema pravo da se poigrava njenom budućnošću.

Naša obaveza danas, kada slavimo 30-ti rođendan naše Republike, jeste da i mi mislimo na buduće generacije, kao što su naši preci mislili na nas. Republika Srpska mora biti iznad sitnih sujeta i još sitnijih stranačkih trvenja, jer ona jeste važnija i iznad svih nas! Naše međusobne bitke nikada ne smiju biti na štetu Republike Srpske, nego isključivo za bolju, instuticionalno snažniju, ekonomski i socijalno napredniju, i demokratski razvijenu Republiku Srpsku!

Kao slobodarski narod koji je najviše stradao u Evropi u prošlom vijeku, svima nudimo ruku mira i iskrenog prijateljstva. Želimo da ovaj vijek bude vijek ekonomskog razvoja, kulturnog napretka, izgradnje dobrosusjedskih odnosa i regionalnih integracija.

Gradimo i razvijajmo našu Republiku Srpsku tako da naši praunuci budu ponosni na nas, kao što smo mi na naše pretke!

Živjela nam Republika Srpska!

Izvor: Banjaluka-24.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Milanović poručio da SNSD ZLOUPOTREBLJAVA MALOLJETNIKE: Moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“

Objavio

u

By

Svake druge godine u javnosti se govori da će predizborna kampanja biti prljavija nego ikada, što se u velikoj mjeri do sada obistinilo, ali ova, koja još nije ni počela, već prevazilazi okvire ne samo političke borbe, nego i zdravog razuma.

Rekao je ovo Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka i dodao da  su koncerti koje za, uglavnom maloljetnu publiku organizuje SNSD, do sada neviđena zloupotreba maloljetnika u predizborne svrhe.

– Nakon niza takvih koncerata, koje su estradni menadžeri u pokušaju da budu i političari, organizovali, vrhunac je bio nedavni nastup jedne folk pjevačice koji je preplavio društvene mreže. Na snimku se, pored lascivnog plesa dotične, jasno vide srednjoškolci ispred kojih su ogromne količine alkohola – naglašava Milanović.

Kako kaže, svaki roditelj tinejdžera u Banjaluci može biti zabrinut u vezi sa tim na kakav put politička stranka, koja mora imati i društvenu odgovornost, pokušava da povede njihovu djecu.

– Politička borba između odraslih i zrelih ljudi je jedno, pa makar bila i neargumentovana, ali uvlačenje djece u to, mameći ih alkoholom i nepristojnim izvođenjima, da bi se došlo do kojeg glasa njihovih punoljetnih prijatelja ili poznanika, dno je do kojeg niko nije mislio da se bilo ko u politici može spustiti – poručio je Milanović.

On je apelovao da se preuzme makar minimum odgovornosti i ukine svaki vid zloupotrebe maloljetnika u predizborne svrhe.

– Na kraju, koliko god SNSD koalicioni partneri bili njihovi sateliti koji prate tu neodgovornu politiku, možda nije loše što je najveća stranka u vladajućoj koaliciji odbacila resor prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske kao nevažan i bacila ga jednom od partnera.  Sudeći po njihovom odnosu prema tim stvarima, moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“ – sarkastično je poručio Milanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

BRUTALAN ODGOVOR MILORADA DODIKA: Namjera Bošnjaka antiustavna, žele da sruše BiH dodvoravajući se Zapadu

Objavio

u

By

Milorad Dodik je nakon sjednice rekao da Predsjedništvo BiH u nijednom navratu nije donijelo nijednu odluku da se pridruži bilo kakvim mjerama Zapada protiv Rusije i da to tako ostaje.

– Vidljivo je da je na gotovo svim nivoima jedna vertikala koja ide iz SDA i koja je od Predsjedništva preko Savjeta ministara, odnosno Ministarstva vanjskih poslova djeluje mimo Ustava, mimo Poslovnika o radu, pokušava da predoči da su to stavovi BiH, priključuje se raznim izjavama samo na bazi konsultacije samo između ministra i ambasadora što nije predviđeno jer Predsjedništvo mora donijeti odluku u svakom pogledu – rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

– Dodik je rekao da nema nigdje nijednog dokumenta o mjerama protiv Rusije i da je ovo još jedan dokaz o jednoj svjesnoj, smišljenoj antiustavnoj namjeri Bošnjaka muslimana da sruše BiH na način da se dodvoravaju Zapadu i da pokušavaju putem svojih ambasadora u diplomatskoj mreži da samo predoče svoje stavove.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Politika

IZNIO NIZ ODLUKA Stanivuković pita Dodika: Zna li Predsjedništvo BiH za ove odluke protiv Rusije?

Objavio

u

By

Nakon što je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, napisao da BiH nije uvela sankcije Rusiji, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković postavio mu je zanimljivo pitanje.

– Da li je istina da se BiH pridružila ovim restriktivnim mjerama protiv Rusije? Zna li Predsjedništvo BiH za ovo? – upitao ga je Stanivuković na Tviteru, te naveo niz odluka koje tvrde suprotno.

S obzirom na to da su se u javnosti pojavio niz odluka koje govore o tome da se BiH pridružila sankcijama, Stanivukoivć ih je nabrojao i pitao Dodika da li je to istina.

On je, između ostalog pitao da li je tačno da se BiH pridružila sankcionisanju deputata državne Dume, okviru sankcija za fizička i pravna lica koja podrivaju teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, sankciju za lica uključujući portparola Kremlja D. Peskova, novi okvir za restriktivne mere zbog priznanja Luganjska i Donjecka, zabrana transakcija sa Ruskom centralnom bankom i avio saobraćaj i slično…

Spisak je poprilično dug.

Izvor: Banjalukadanas.com

Nastavite čitati

Trending