Pratite nas

Društvo

NIKADA NE VERUJTE ŽENAMA KOJE PLAČU BEZ SUZA! Privatni detektiv sumnja u iskrenost prijateljice Mateja Periša

Objavio

u

Privatni detektiv Braca Zdravković ponovo je komentarisao slučaj Splićanina nestalog u Beogradu, Mateja Periša.

Ovaj put Zdravković se osvrnuo na pojavljivanje Matejeve drugarice Maje Sopte u medijima. Ona je nedavno dala intervju u kom je objasnila da nije mogla da se javi Mateju na poziv kobne noći, jer je pokušavala da parkira auto po snegu i ledu.

Zdravković kaže da je osetio nedostatak emocije koje je Maja plasirala gledaocima.

“U jednom trenutku ona je rekla da svi prestanu da vode istragu u vezi sa nestankom Mateja jer ometaju policiju u njenom radu. Ne znam da li se to odnosi i na njegovog oca koji je došao iz Splita. Samim tim što se nalazi ovde i što daje izjave u vezi svog nestalog sina kao roditelj, po njenoj priči on ometa istragu srpske policije”, rekao je Zdravković u jutjub emsiji “Čudne priće”.

On je dodao i da je pravo svakog roditelja da traži svoje dete.

“Nenad može da koristi sve načine za koje smatra da mogu doprineti da se dete pronađe živo ili ne daj bože mrtvo. Maja je rekla u jednom momentu isto da se ona ne bavi turizmom koji može biti doveden u sumnju i da neki ljudi koji je prozivaju da ima veze sa kriminalom nisu u pravu. Ova priča ne treba da se svodi na to da se vodi istraga o Maji. To je stvar hrvatske policije. Mene interesuje istina – gde je Matej i zbog čega je nestao”, poručuje privatni detektiv.

Njemu je sumnjiva Majina izjava da nije imala kontakta sa Matejem u periodu kada je nestao.

“Takođe u intervjuu, Maja je rekla čudnu stvar. Da je imala veliki problem da se uparkira ispred restorana zbog snega i leda i da nije navikla na takve uslove i da se iz tog razloga nije javila Mateju. Međutim, tih dana u Beogradu nije bilo snega i leda. Ja sam bio u gradu, bilo je sunčano i lepo vreme. Možda je bila u Vladivostoku, ali u Beogradu nije bilo snega”.

Privatni detektiv insistira da Majine emocije ne deluju iskreno.

“Maja mi nije delovala kao da pati za nestalim prijateljem. Rekla da ga je samo znala iz viđenja jer su obavljali isti posao u Splitu. Sve vreme je govorila o sebi, nijednom nije rekla šta je preduzela da bi se on pronašao. Govori kako je prošla poligraf, a zašto je bila na njemu ako nije bila sumnjiva. Zašto pokazuje pasoš? Imam utisak kao da je dobila režiranu priču šta treba da kaže za taj intervju”.

Zdravković se ogradio rekavši da možda greši, ali da misli da u Majinoj priči nema iskrenosti niti želje za pronalaženjem nestalog Splićanina.

“Sve vreme se pravdala i zbog toga imam osećaj da nešto krije. Da je meni nestao prijatelj, bilo bi mi važno samo da znam gde je nestao, iz kog razloga i da li će ikada biti pronađen. Nijednog momenta kod nje nisam video znak pitanja šta je sa Matejom i gde je nestao. Nikada ne verujte ženama koje plaču bez suza”, kaže Zdravković i zaključuje:

“Nijednu izjavu nije zalila suzom. Ako je to bol i žal, onda svaka joj čast”.

Izvor: Kurir

 

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NIŽE CIJENE MAME KUPCE! Komšije ponovo šopinguju u BiH

Objavio

u

By

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH potvrđuje podatak da je za prva četiri mjeseca ove godine strancima koji su pazarili robu kod nas odobren povrat blizu tri miliona maraka PDV-a, dok je za cijelu prošlu godinu odobren povrat 7,5 miliona KM.

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, od januara do kraja aprila ove godine na njihovu adresu stiglo je 68.329 zahtjeva za povrat PDV-a, za kupljenu robu u vrijednosti 20,1 milion maraka.

U toku prošle godine dobili su 193.660 zahtjeva za povrat poreza na kupljenu robu u vrijednosti 51,78 miliona maraka.

– U BiH su najviše kupovali građani susjednih zemalja, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a najčešće je bilo riječi o robi široke potrošnje – naveli su za “Glas” u UIO.

Izvršna direktorica prijedorskog Udruženja za zaštitu potrošača “Don” Murisa Marić rekla je da je već poznato da pogranične opštine profitiraju od komšija koji često pazare u našim marketima.

– Prijatno sam iznenađena da je tolika cifra, posebno ako znamo da se u Hrvatsku ne može prenijeti gotovo ništa. Očigledno na određenim graničnim prelazima ipak može. Za nas je dobro da to sve funkcioniše, da kupaca iz regiona ima. S druge strane, to su pokazatelji i da je ta roba široke potrošnje kod nas ipak za nijansu jeftinija nego u susjednim zemljama – rekla je Marićeva.

Pravo na povrat PDV-a ostvaruju fizička lica koja nemaju prebivalište u BiH, a zahtjev za povrat poreza podnosi se na obrascu “PDV-SL-2”, koji na zahtjev kupca, odnosno stranog državljanina popunjava prodavac u tri primjerka, od kojih original i jednu kopiju daje kupcu, a drugu kopiju zadržava u svojoj dokumentaciji.

Stranac koji je obavio kupovinu u BiH obavezan je pri napuštanju carinskog područja dati carinskoj službi na uvid kupljenu robu, originalne račune i popunjen obrazac “PDV-SL-2” u originalu. Kupcu se zahtjev za povrat PDV-a odobrava ako u roku od tri mjeseca od dana izdavanja računa dostavi original obrasca “PDV-SL-2”, ovjeren od strane Carinske službe, prodavcu od kojeg je roba kupljena, a ukupna vrijednost robe sa PDV-om treba da bude veća od 100 KM.

Izuzetak

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH navode da se pravo na povrat PDV-a ne odnosi na iznesena mineralna ulja. Osim toga, povrat PDV-a nije moguće tražiti ni za kupljeni alkohol, alkoholna pića i prerađevine od duvana.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Društvo

Sin prijedorskog ,,blogera” skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen mladić

Objavio

u

Sin prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, Duško Radovanović, skrivio je prošle godine tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen mladić iz Ljubije kod Prijedora (ime poznato redakciji, zbog porodice i prijatelja nećemo otkrivati ni inicijale).

Iako je mladić jedva izvukao živu glavu, mnogo vremena proveo u komi, Duško Radovanović i njegov otac, inače samoproklamovani borac za pravdu i istinu nisu niti jednom kontaktirali porodicu povrijeđenog mladića.

O samim detaljima saobraćajne nesreće, luđačke i vožnje pod dejestvom alkohola svog čeda Borislav Radovanović nije napisao niti jednu riječ, zato ćemo mi to morati učiniti.

Pisao je Radovanović štošta o ljudima iz opozcije što je uredno fakturisao i naplatio takođe ljudima iz opozicije kojima su smetali oni koje je klevetao.

Osim što radi na razbijanju opozicije, Radovanović je povezan i sa strukturama u vlasti.

Radovanović junior ček odlazi i na zabavi u organizaciji ,,doktora” Vlade Đajića.

Nastavite čitati

Društvo

“Bez razmišljanja sam skočila u Vrbas” Hrabra Banjalučanka iz ledene vode izvukla djevojčicu

Objavio

u

By

Maloljetna djevojka sinoć, nešto prije 20 časova, pala je sa Gradskog mosta u rijeku Vrbas, odakle ju je izvukla Banjalučanka Merima Gajić.

Kada se to dogodilo vraćala sam se sa kćerkama iz grada. Starija kćerka je u jednom momentu uzviknula “Mama, vidi! Djevojka na Gradskom mostu skida jaknu.” U trenutku kada sam pogledala u tom pravcu, ona se već odgurnula u Vrbas – prisjetila se Merima Gajić, Banjalučanka heroina, koja je sinoć iz hladne rijeke izvukla maloljetnu djevojčicu i tako spasila jedan mladi život.

Ona se prisjetila trenutka u kom je odlučila da, rizikujući i svoj život, spase maloljetnicu.

– Bebu, koju sam držala u naručju sam dala starijoj kćerki i bez razmišljanja potrčala niz obalu. Skočila sam u Vrbas i izvukla djevojčicu – kazala je Gajićeva.

Ona dodaje da iz načina na koji se sve to dogodilo ne može sa sigurnošću tvrditi da li je riječ o pokušaju samoubistva ili se nesrećna djevojka okliznula sa mosta i upala u Vrbas.

– Meni je samo drago da sam spasila nečiji život – kazala je Merima, koju nakon geste na društvenim mrežama nazivaju “ženom herojem”, piše Banjaluka.net.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending