Pratite nas

Društvo

“Nismo mi najgubaviji” Policija i žandarmerija ispraćeni gromoglasnim aplauzom nezadovoljnih ugostitelja i frizera

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Policija i žandarmerija su napustili Parkić u Banjaluci, a ispratili su ih gromoglasni aplauzi ugostitelja i ostalih nezadovoljnih građana koji su se okupili.

Ugostitelji su ograniziovali mirno okupljanje kako bi iskazali nezadovoljstvo novim mjerama republičkog Kriznog štaba, a prvo su skandirali policiji “lopovi”, “hajde silo”, “hoćete krenuti na gladan narod”.

Podršku ugostiteljima dali su i frizeri, koji su takođe nezadovoljni zatvaranjem.

Prethodno je Žandarmerija potiskivala okupljene prema Gospodskoj ulici, uzvikujući “odbij”, a okupljeni pozivali da ne idu na svoj narod i poručili da su ljudi gladni i da nemaju šta jesti.

Pripadnici žandarmerije su okupljene potisnuli do sredine parkića. Nakon toga se policija povukla ispred Palate Republike.

Oni su poručili da su ogorčeni što su na meti kažnjavanja samo ugostitelji.

– Nismo mi najgubaviji. Sad smo ološ, a kad uzimate naše pare za svoje plate, onda vam valjamo – poručuju nezadovoljni ugostitelji.

Policija se i dalje nalazi ispred Palate, a okupljeni se polako razilaze.

Nezadovoljni građani su poručili da će se sutra opet okupiti na istom mjestu, u 12 časova, i da će protestovati sve dok im ne bude dozvoljeno da rade. 

– Nadamo se da će nas sutra biti u većem broju. Njihovo je da nađu kako će riješiti problem. Nemamo od čega da živimo i plaćamo rate. Bolje da umrem od korone nego od gladi – poručuju.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending