Pratite nas

Politika

“Nisu razmatrani važni dokumenti” Begić tvrdi da skupštinska većina blokira rad komisija

Objavio

u

Odbornik PDP Ivan Begić tvrdi da je propao treći pokušaj da se održi sjednica Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja zbog nepojavljivanja članova skupštiske većine na sjednici.

U dvije sedmice, tri puta je bio pokušaj da se održi sjednica Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, na prve dvije nakon višečasovne priče u prazno, skupštinska većina nije bila u stanju da se odluči šta će da radi, hoće li da blokira budžet ili da blokira Programe zajedničke komunalne potrošnje, uređenja građevinskog zemljišta i ostale za Grad izuzetno bitne stvari – kazao je  Begić.

Na ovoj Komisiji se trebao naći i Prijedlog odluke o dodjeli subvencije privrednim subjektima koji obavljaju javni prevoz putnika na području grada Banjaluka.

– Od silne priče i brige za privrednike odbornici skupštinske većine su se odlučili da najprizemniji mogući naćin blokiraju rad ovoga, za grad prevažnog radnog tijela. Nema subvencija, nema asfaltiranja, nema krpljenja udarnih rupa, nema ničega ako se ovo ne usvoji. Kao zamjenik predsjednika Komisije, obaviješten sam da niko od članova komisije nije najavio izostanak na sjednici, što je veoma bahato i neodgovorno. U ovome isključujem kolegu iz SPS koji je kao i ja došao na sjednicu – objasnio je  Begić.

Begić podsjeća da je na ovoj Komisiji trebalo biti riječi o stvarima koji se tiču asfaltiranja, rekonstrukcije i rehabilitaacije puteva i ulica, izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture, pomoći za javni prevoz.

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending