Pratite nas

Politika

Nova direktorica TOBL-a iznajmljivala mobilne toalete

Objavio

u

Nova direktorica Turističke organizacije Banjaluka Dragana Vukliš koja je na tu funkciju imenovana gotovo krišom na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta u biografiji je kao rukovodeće iskustvo navela rukovođenje firmom “TOI TOI” koja se bavi distribucijom, odnosno iznajmljivanjem mobilnih toaleta.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Banja Luka skupštinska većina je bez prisustva opozicije i bez bilo kakve diskusije usvojila odluke o imenovanju stranačkih kadrova na rukovodeće funkcije, dok se na dnevnom redu nisu našle tačke vezane za investicije i gradsko zelenilo. Skupštine grada je tako na čelo TOBL-a imenovala odbornicu Ujedinjene Srpske Draganu Vukliš koja je javnosti postala poznata kao odbornica koja je pročitala unaprijed pripremljen tekst.

“Nakon niza politički podobnih direktora bez valjanih kompetencija u turizmu, ovo odluka će do kraja sahraniti TOBL. Vukliševa ne ispunjava uslove konkursa koji se odnose na najmanje jednu godinu radnog iskustva na rukovodećem položaju u turističkom sektoru. Poznato je da je sa svakim novim „stranačkim“ direktorom dolazila cijela garnitura novozaposlenih, pa tako ova ustanova na kraju od 30 zaposlenih ima samo četiri diplomirana turizmologa. Sa svakim od novih direktora, izabranih političkom „podjelom kolača“, degradiran je razvoj turizma grada”, kaže naš dobro upućeni sagovornik.
Prema njegovim riječima, dok je vođena besprizorna hajka i kampanja zbog nedavnog imenovanja zaposlenika TOBL-a Mladena Šukala za v.d. direktora koji je na tu funkciju imenovan na 15 dana zbog odgađanja sjednice Skupštine, iza leđa javnosti se spremalo stranačko zapošljavanje i imenovanje Dragane Vukliš koja nema gotovo nikakve, a kamoli potrebne kompetencije za tu funkciju.
“Njoj je kao rukovodeće iskustvo u turizmu priznato to što je radila na nekakvom projektu u Herceg Novom, dok drugim kandidatima to, kao ni druga rukovodeća iskustva u turizmu nisu priznata. Zato nije ni čudo da je većina odbijenih kandidata svoja prava zatražila u kacelariji Ombdusmana za ljudska prava”, kaže naš izvor.
On dodaje da nije iznenađenje što je baš Dragana Vukliš prošla Кonkursnu komisiju s obzirom da su članovi komisije ujedno i članovi političkih partija vladajuće većine, ističući da ni oni nemaju iskustvo u razvoju turizma.
Podsjećamo, članovi komisije su Boran Bosančić (DEMOS) koji je i predsjednik, zatim Tiho B. Džakić i Nataša Baštinac iz US, te Dragana Macan i Nikolina Đuragić iz SNSD-a.
“Кada se pogleda bigrafija Dragane Vukliš ostaje pitanje da li je za razvoj turizma u Banjaluci presudno iskustvo i rukovođenje firmom koja se bavi distribucijom mobilnih toaleta, odnosno poljskih klozeta? U njenoj biografiji je navedeno da je diplomirala 2017. godine na jednom od privatnih univerziteta u Banjaluci poput velikog broja ostalih uzdanica stranke Nenada Stevandića poznatih javnosti sa liste koja blista“, kaže naš izvor.
Izvor: insajder.in

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Politika

Nešić napao Eleka – Sijevale flaše, motke, opšti haos na Jahorini

Objavio

u

By

Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek prijavio je noćas policiji da je napadnut u hotelu „Vučko“, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, Eleka je između ostalog napao i Mladen Lučić odobornik DNS u Istočnoj Ilidži i Predrag Nešić, brat predsjednika DNS Nenada Nešića. U društvu sa njima bio je i Nenad Nešić, ali prema prvim informacijama, policija nije utvrdila da je on učestvovao u ovoj tuči.

Lučić je inače i jedan od vlasnika firme „Legend“ i brat ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Izvor Srpskainfo kaže da su za jednim stolom bili između ostalih kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić, njegov brat Predrag i Lučić, dok je za drugim stolom bio Elek sa društvom.

– U jednom trenuntku došlo je do svađe između njih i počele su letjeti i flaše. Tada je došlo do tuče između Predraga Nešića i Lučića sa jedne i Elaka sa druge strane. Šake su sjevale na sve strane – ispričao je iza Srpskainfo očevidac ovog sukoba.

On je dodao da je čuo da je u ovom sukobu oštećen i Elekov automobil.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da je došlo do sukoba i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

– Nakon kompletiranja predmeta N.P. će biti sankcionisan zbog prekršaja tuča i fizički napad, a L.M. zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad – rekla je Stokanovićeva.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending