Pratite nas

Društvo

NOVA PORUKA BANJALUČANIMA: Za gradonačelnika nema mjesta!

Objavio

u

Iako su se događaji do sada organizovali uvažavajući pravilo “od najvažnijeg prema manje važnim” kada je u pitanju redoslijed zvaničnika, postavlja se pitanje – da li je na nekoliko posljednjih događaja bilo tako?

Na nekoliko posljednjih događaja u Republici Srpskoj, imali smo prilike da vidimo da se nesuglasice republičke i banjalučke vlasti uticale čak i na protokol, s obzirom da se ljudi postavljaju po važnosti u partiji, a ne prema njihovoj funkciji.

Iako smo bivšeg gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojičića, redovno viđali u prvim redovima, kao i rame u rame uz predsjednika Republike Srpske, novi gradonačelnik nema takav tretman. Tako je ranijih godina bilo neupitno kada će gradonačelnik Banjaluke, najvećeg grada Republike Srpske, polagati vijenece ili gdje će stajati, ove godine je i to dovedeno u pitanje.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, ove godine nije polagao vijence za 9. januar zajedno sa predstavnicima republičke vlasti, iako je to do sada bio slučaj, a sudeći po svemu protokol se nije poštovao ni na polaganju vijenaca stradalim žrtvama u Drakuliću.

Obilježavanje ovog događaja organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, poštujući zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije. Čak i ako se u obzir uzme korona, kao i poštovanje epidemioloških mjera, gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske mora da ima svoje mjesto.

Da republička vlast ne želi saradnju sa Stanivukovićem jasno je od samog početka, a sudeći po svemu, različita politika će se ogledati na svim poljima, što se jasno vidi i na fotografijama. Jasan stav srpskog člana Predsjedništa BiH, Milorada Dodika, imali smo prilike da vidimo i tokom otkrivanja spomenika Stafanu Nemanji u Beogradu, kada nije želio ni da pozdravi novog gradonačelnika Banjaluke iako su se našli na istom svečanom događaju obojica u ulozi predstavnika Republike Srpake i njenog najvećeg grada.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

ŠAKETANJE ŽENA Tuča nakon saobraćajne nezgode u Banjaluci

Objavio

u

Policija je na terenu na banjalučkom Zapadnom tranzitu gdje je u blizini Emporiuma nakon nezgode u kojoj su učestvovala dva vozila došlo i do fizičkog sukoba u kojem su učestvovale i muške i ženske osobe.

Kako nam je potvrđeno iz policijske uprave Banjauka, policijski službenici su izašli na teren i postupaju zbog saobraćajne nezgode ali i narušavanja javnog reda i mira do kojeg je došlo nakon nezgode.

Nastavite čitati

Društvo

Vučurević će za svoje laži odgovarati pred sudom

Objavio

u

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Krunić oštro je reagovao na optužbe Dodika na račun PDP-a, koje se baziraju, kako kaže, na lažima Slavka Vučurevića.

– Da li je sada, kada su politički istomišljenici, Milorad Dodik u privatnosti odgovorio Slavku Vučureviću u kakvim je vezama sa porodicom Nimani? Da li mu je odgovorio jesu li u krvnom, kokainskom, duvanskom ili naftnom srodstvu, što ga je svojevremeno Vučurević pitao? – rekao je Krunić.

Naveo da ako mu nije lično Dodik odgovorio, možda mu je, kaže Krunić, “odgovorio preko Luke Petrovića, koji mi je lično rekao da je u kućnoj atmosferi dogovorio saradnju sa Vučurevićem.

Кrunić kaže da Dodikovo ponavljanje Vučurevićevih riječi govori najviše o Dodikovom karakteru.

– Dodik kao kredibilne ponavlja riječi nekoga ko ga je nekad zvao biološkim bićem oslobođenim bilo kakve ljudske vrijednosti, sitnim glodarom i klasičnom bitangom. I mi danas imamo sjednicu Narodne skupštine slušajući Dodikovo citiranje Vučurevićevih laži o PDP-u, koje su oni, danas politička braća, zajedno plasirali? – rekao je Krunić.

On je naveo da je PDP zadovoljan što je Vučurević pokazao svoje pravo lice nakon što je smijenjen u PDP-u, a Dodik o svom karakteru već dugo govori svojim postupcima.

– Vučurević će za svoje laži odgovarati pred sudom, a od danas smo još ponosniji što sa njim ništa nemamo i što smo politički drugi svijet od njegovog mentora Dodika, rekao je Кrunić.

(BN)

Nastavite čitati

Društvo

Na slobodi osumnjičeni za otmicu advokata

Objavio

u

Okružni sud u Banjaluci odlučio je da na slobodu budu pušteni Diana Јović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić, osumnjičeni da su planirali otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića.

Iz Okružnog suda u Banjaluci saopšteno je da je odbijen prijedlog Republičkog javnog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenim licima čiji su inicijali S.S, I.P. i D.Ј.C.

Istim rješenjem određene su mjere zabrane osumnjičenoj S.S. na osnovu Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičenoj S.S. određene su mjere zabrane sastajanja i komunikacije sa osumnjičenim I.P. i D.Ј.C, kojima se ne smije približiti na udaljenost manju od 200 metara, te zabrane sastajanja i komunikacije sa oštećenim licem na udaljenost manjoj od 200 metara.

Na osnovu člana 189 stav 3 Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, mjeru zabrane sastajanja sa određenim licima izvršava policijski organ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mjere zabrane mogu trajati dok za to postoji potreba, najduže do pravosnažnosti presude ako nije izrečena kazna zatvora, a najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora ako je osumnjičenom izrečena kazna zatvora.

Na osnovu člana 186 stav 3 Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske osumnjičena S.S. je upozorena da joj sud može odrediti pritvor ako prekrši obaveze iz izrečene mjere zabrane.

Diana Јović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić uhapšeni su 24. oktobra oko 20.00 časova na području Bijeljine zbog sumnje da su izvršila krivično djelo otmica, a u vezi sa krivičnim djelom pripremanje.

Ova lica su uhapsili Pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet, uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i Policijske uprave Bijeljina.

(Srna)

Nastavite čitati

Trending