Pratite nas

Društvo

Nove sadnice oko dječijeg igrališta u Adi

Objavio

u

Predstavnici Gradske uprave i organizacija LIR evolucija i Centar za ekonomski i ruralni razvoj, zasadili su sadnice uz dječije igralište u naselju Ada, a povodom obilježavanja Svjetskog dana šuma i Sata za planetu Zemlju.

Posađeno je 20 sadnica katalpe, tuje i lovor višnje, a sadni materijal obezbijedile su ove organizacije koje upravljaju Eko habom Banja Luka i Laktaši.

U ime Grada, Miloš Arežina iz Odjeljenja za komunalne poslove zahvalio je na donaciji, te istakao da će se ovim sadnicama oplemeniti i hortikulturno urediti ovaj prostor u Adi, što će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života stanovnika ovog naselja.

Osim ove aktivnosti, Grad će, kako je najavio Arežina – sutra uveče, simboličnim gašenjem svjetala na zgradi Gradske uprave, biti i dio ekološke globalne akcije „Sat za našu planetu“.

-Ovim putem želimo da ukažemo na problem klimatskih promjena koje se dešavaju u cijelom svijetu i da pokašamo uticati na njih i kao pojedinci i kao lokalna zajednica – naglasio je Arežina.

Direktor Centra za ekonomski i ruralni razvoj, Miodrag Matavulj kazao je da je čitav mart posvećen podsjećanju na važnost šuma.

-U saradnji sa Gradskom upravom Banja Luka odlučili smo da doniramo sadnice kako bi ozelenili prostor oko igrališta i omogućili stanovnicima Ade da u nekom narednom periodu uživaju u hladovini ovog drveća. Najvažnije je da kažemo da je zelenilo neohodno za planetu Zemlju i da zajedno radimo na razvoju svijesti da svako od nas treba da vodi računa o tome – zaključio je Matavulj.

Društvo

ZABRINUTOST RASTE Haos na granici BiH i Hrvatske zbog poplava

Objavio

u

By

Više objekata na području Čapljine u BiH, nedaleko od granice sa Hrvatskom, poplavljeno je zbog nabujalih rijeka. Najava novih obilnijih padavina u zabrinula je stanovnike i vlasti.

Kako su izvestile lokalne vlasti u Čapljini, na području naselja Struga gdje se spajaju rijeke Trebižat i Neretva došlo je do plavljenja podrumskih prostorija više porodičnih kuća, prenosi Jutarnji list.

Pripadnici vatrogasne stanice u Čapljini pomažu stanovnicima kako bi spriječili prodiranje vode u porodične kuće.

Prema izvještajima Agencije za vodno područje Jadranskog mora sa sjedištem u Mostaru, rijeke Trebižat, Buna i Jasenica su iznad maksimalnog vodostaja.

Dodatnu brigu stanovništvu predstavlja najava da je izdato žuto upozorenje s obzirom da se tokom dana najavljuju padavine između 20 i 50 litara po metru kvadratnom.

Veliki broj ulica u Mostaru takođe je pod vodom.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Društvo

SNSD POTVRDIO DA SU ONI PUSTILI U JAVNOST FOTOGRAFIJE DALIBORA PAVLOVIĆA! Bursać zove medije širom BiH i zahteva puštanje još fotografija

Objavio

u

Pravi zemljotres nedelju dana pred izbore u Prijedoru izazvalo je gostovanje Ane Jež, funkcionerke SNSD iz Prijedora, na Face TV.

Ispovijest članice SNSD baca novo svjetlo na patologiju unutar gradske organizacije ove stranke ali i nemoć Milorada Dodika da to riješi iako članovi pokušavaju ukazati na probleme.

Ana Jež je rekla da ona ne stoji iza fotografija koje su oborile Dalibora Pavlovića a najbolju potvrdu svega toga portal Banjaluka 24 dobio je iz redakcije jednog sarajevskog medija koji nam je potvrdio da lično predsjednik gradske organizacije Prijedor Bursać dostavlja nove fotografije i zahteva njihovo objavljivanje.

Ana Jež je, podsjećamo, sinoć izjavila da su Dalibora Pavlovića srušile stranačke kolege, a pretpostavlja se da je pokušao da se otrgne centrima moći predvođenih Bursaćem, te da je zauzvrat uništen fotografijama pred kojima je morao kapitulirati i Milorad Dodik i da zahtjeva njegovu ostavku.

Birači SNSD i građani Prijedora zato imaju izbor – poraz Bursaća i ljudi iz sijenke tj. njihovog kandidata Javora je šansa i za bolji SNSD ali i bolji grad Prijedor koji sebi ne smije dozvoliti još tri godine partijske patologije koja ga vodi.

Nastavite čitati

Društvo

Vozio u suprotnom smjeru: Ušao u kružni tok, pa napravio haos

Objavio

u

By

Vožnja u kružnom toku za neiskusne vozače zna da bude noćna mora, a jedan vozač na Novom Beogradu je to i dokazao, vozeći u suprotnom smjeru.

Kružni tok kod opštine Novi Beograd drugi je po nepopularnosti za nesigurne vozače, odmah poslije Slavije, prenosi Blic.

Kakve sve nedaće mogu na njemu da zadese vozače, svjedoči i snimak koji je zabilježen, a postao je popularan na društvenim mrežama.

Na njemu se vidi kako je plavi „reno klio“ krenuo u kontra smjeru kružnog toka, a onda, vjerovatno ne znajući kako da se izvuče iz nezgodne situacije, jednostavno stao.

Video pogledajte OVDE.

Izvor: Atvbl.com

Nastavite čitati

Trending