Pratite nas

Hronika

Novi pretres: Davor Dragičević otkrio da je dobio “nepristojnu ponudu”

Objavio

u

U Osnovnom sudu u Banjaluci održan je nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Sprečavanje dokazivanja”, odnosno, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića, koji je mogao i trebalo da posluži kao važan dokaz u istrazi.

 

Otac stradalog mladića, Davor Dragičević, istakao je da je današnji pretres farsa, imajući u vidu da optužnicu u ovom predmetu zastupa tužilac Dalibor Vrećo, koji se, kako navodi Davor, dovodi u vezu sa zataškavanjem ubistva njegovog sina, te od koga je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet.

Dragičević navodi da, upravo zbog toga, on ne bi trebalo da zastupa nikakve optužnice, nego bi, kako kaže, trebalo da se nađe na nekoj od budućih optužnica za brojna krivična djela koja je počinio, ali i dalje čini.

Na pretresu je bilo burno, posebno na relaciji između advokata odbrane Damira Alagića i tužioca Dalibora Vreće. Tokom pretresa su saslušana tri svjedoka odbrane i to sudski vještak Zoran Obradović te inspektori Siniša Kojdić i Mirko Živković.

Najviše polemike izazvalo je, upravo, suđenje Živkovića, koji je na pitanje advokata Alagića, da li je izuzeo dokaze, tačnije, par cipela i jaknu stradalog Davida, uglavnom odgovarao da se ne sjeća. Ponavljao je da stoji iza svega što je izjavio prije tri i po godine, ako iza svega stoji njegov potpis, ali da se detalja, zbog vremena koje je prošlo, ne sjeća.

Ovo je izazvalo burnu polemiku tužioca i advokata odbrane, nakon čega je morao intervenisati i sudija.

Davor je rekao i to da je dobio “nepristojnu ponudu” u kojoj se traži da ne tereti lično Dragana Lukača, Darka Ćuluma, Sinišu Kojdića i Darka Ilića. Poručio je da se u slučaju ubistva njegovog sina dogodio “udruženi zločinački poduhvat”, te da nikada neće pristati da krivicu pripiše institucijama, nego pojedincima.

Članovi grupe “Pravda za Davida” okupili su se oko pola sata prije početka suđenja, te su, zajedno sa Davorom Dragičevićem, prisustvovali današnjem pretresu.

N1

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Fočak uhapšen u rafting kampu: Pijan nožem izbo gumene čamce

Objavio

u

Dražo P. iz Foče uhapšen je zbog sumnje da je u rafting kampu pijan izbušio četiri gumena čamca, te prijetio vlasniku kampa, saznaje “Glas Srpske

Iz Policijske uprave Foča saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je do incidenta došlo u ponedjeljak, te da se osumnjičeni tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, kao i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

– Osumnjičeni se tereti da je na rafting kampu u mjestu Hum kod Foče vlasniku kampa  iz ovog grada pijan uputio ozbiljne  prijetnje po život i tijelo, a zatim je upotrebom oštrog predmeta oštetio gumene čamce za rafting, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 8.800 evra – navedeno je u saopštenju policije.

Dodaju da je osumnjičeni alko-testiran nekon čega je utvrđeno da ima 1,7 promila alkohola u organizmu.

– Kod osumnjičenog je prilikom kontrole pronađen i oduzet nož koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – dodaju iz policije.

Obavješten je tužilac Okužnog tužilaštva  Trebinje koji je naložio da se preuzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela.

Nastavite čitati

Hronika

PRAVILE FIKTIVNE UGOVORE ZA STANARINE POSLANIKA! Podignuta optužnica

Objavio

u

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Dobrile Pletikosa i Maje Pletikosa Kolašinac koje su optužene da su sačinjavale fiktivne ugovore o zakupu stanova za poslanike Predstavničkog doma Federacije BiH (FBiH).

Optužnica Tužilaštva Kantona Sarajevo tereti Dobrilu Pletikosu da je tokom 2013. i 2014. godine, obavljajući poslove sekretara Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sačinila više fiktivnih ugovora, dok je Maja Pletikosa Kolašinac optužena za pomaganje u činjenju krivičnog djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

One su optužene da su na taj način sebi pribavile nezakonitu korist u iznosu većem od 9.000 KM.

Za glavni pretres Tužilaštvo je predložilo saslušanje 11 svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Avaz

Nastavite čitati

Hronika

HOROR U SARAJEVU Taksista osumnjičen da je silovao maloljetnicu

Objavio

u

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prijavljen je taksista iz Sarajeva pod sumnjom da je silovao 16-godišnjakinju 30. juna odnosno prošlog četvrtka.

Maloljetnica je iz Lukavice krenula do grada i pozvala je taksi.

Čim je sjela u automobil, taksista je zaključao vrata i počela je njena agonija, saznaje portal Avaza.

Kada je nesretnu maloljetnu djevojku pustio iz automobila, ona je uspjela nazvati majku i prijatelje.

Taksista je uhapšen.

Izvor: Srpska info

Nastavite čitati

Trending