Pratite nas

Društvo

Novi sistem za tri mjeseca “napisao” skoro 1.500 kazni u Banjaluci

Objavio

u

Od ukidanja “kandži” krajem aprila, novim sistemom kažnjavanja vozača koji nisu uplatili naknadu za korištenje javnog parking mjesta do kraja jula kažnjeno je 1.484 vozača, rekli su za “Nezavisne” u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim riječima, u maju je kažnjeno 139 vozača, u junu 256, dok je u julu procesuirano 1.089 vozača.

“Imajući u vidu da je sistem ‘kandži’ ukinut krajem aprila te da je bilo potrebno prilagoditi sistem i aplikaciju, početni i prelazni period nije pogodan za komparaciju. Poredeći isti period prošle godine, u maju je blokirano 169 vozila, u junu 410, a u julu 478 vozila”, naveli su iz resornog odjeljenja.

Podsjetili su da je Odluka o bezbjednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada, kojom je regulisana izmjena u dijelu koji se odnosi na blokiranje vozila upotrebom naprave za blokiranje točkova, takozvane “kandže”, stupila na snagu krajem aprila.

“Sistem prekršajnih naloga je jednostavniji prije svega za vozače, kojima nisu blokirana vozila i mogu nesmetano da ih nastave koristiti, nevezano za prekršaj, za koji će im biti izdat prekršajni nalog. Stavljanjem ‘kandži’, pored direktnog novčanog sankcionisanja, vozači su bili izloženi i izgubljenom vremenu koje je neophodno za vršenje uplate, kao i čekanja radnika odjeljenja koji vrše deblokiranje, a koje može potrajati, jer se često dešavalo da veći broj vozača u relativno kratkom periodu zove da se izvrši deblokiranje”, kazali su u resornom odjeljenju.

Dodali su da je ovaj sistem efikasniji u smislu da omogućava i veći promet na parkinzima, jer su blokirana vozila onemogućavala upotrebu parking mjesta, sve dok se “kažnjeno” vozilo ne odblokira, a i broj “kandži” je bio ograničen, što je onemogućavalo efikasno sankcionisanje.

Na području grada trenutno je dostupno 4.963 parking mjesta, koji se nalaze u sistemu naplate.

“U sistemu naplate parkiranja dostupne su i dvije javne parking garaže i to u Boriku, kapaciteta 117 parking mjesta, i u Vidovdanskoj, kapaciteta 102 parking mjesta”, naveli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Iz Gradske uprave ranije su rekli da će građanima koji ne plate parking biti izdat prekršajni nalog od 40 KM, a u slučaju plaćanja naloga u roku od sedam dana ovaj iznos će biti upola manji, dok će za vozila stranih registarskih oznaka primjena blokade upotrebom naprave za blokiranje točkova ostati na snazi.

Nezavisne

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending