Pratite nas

Politika

NOVI SKANDAL SA DROGOM U SNSD: Zbog dilovanja uhapšena snaja visokog funkcionera, SVEKAR PRESUDAN NA IZBORIMA 2022. GODINE

Objavio

u

Ne prestaju afere sa narkoticima u vladajućim krugovima? Nakon bivšeg gradonačelnika Prijedora Pavlovića koji je šokirao javnost jer se drogirao tabletama i Marka Šukala, savjetnika Milorada Dodika, koji je uhapšen zbog kokaina i ekstazija, u Doboju je sa većom količinom hašiša uhapšena Adrijana Petrović, (bivša) snaha Obrena Petrovića.

U sklopu akcije „Smola“ policija je pronašla skoro kilograma hašiša kod Aleksandra Vasiljevića, starog 31 godinu koji je nedavno izašao sa robije, i njegove djevojke Adrijane Petrović, inače supruge Igora Petrovića, odbornika SNSD-a i vladara iz sjene gradskog Vodovoda, koga je ustoličio tata Obren.

U dobojskoj sapunici teško je pohvatati ko je kome sin, snajka, zet, kćerka, pastorak, kum ili ljubavnik, ali su svi međusobno pomiješani na raznim funkcijama i sve se vrti oko Obrena i njegove porodice.

Fatalna i nestašna ljepotica Adrijana Petrović je bila gradski dvorski cvjećar, zadužena za skupe cvijetne aranžmane i šarmantne dočeke sa buketima ruža, od predsjednice Željke do Dodika.

Sada bi Doboj mogao da se nađe u problemima i ostati bez ruža, sulfinija, karanfila i cvijeća, jer je snajka Adrijana vlasnica čuvenog Salona cvijeća Bajka iz Doboja, i koja je imala monopol na javnim nabavkama, o čemu sam ranije pisao.

Sudeći po prezimenu, nestašna Adrijana još se formalno nije razvela od Igora, a ostaje da se vidi da li će Obren da interveniše kod dobojskih kadija da je oslobode, ili će po kazni tražiti da joj odrede pritvor.

Aleksandar Vasiljević nedavno je izašao iz pritvora, a poznat je po iznudama, snimanju i iznudama fratra iz Modriče koji se bio zaljubio u njegovu bivšu djevojku, Fatalnu Sašku Kovačević, nesuđenu odbornicu u Skupštini opštine Modriča koja je bila kandidat na listi Nešićevog DNS-a.

Inače uhapšeni Vasiljević i Adrijana Petrović su ljubitelji terenca BMV X6, ali su ostali bez njih gotovo u isto vrijeme. Aleksandru Vasiljeviću policija je oduzela vozilo zbog neplaćenih kazni, dok je Adrijanin luksuzni „BMV“ planuo i izgorio u požaru, a policija nije otkrila počinioce, i da li je motiv posao sa drogom, ljubavni problemi, nestašluci ili nešto drugo.

Kome je hašiš namijenjen, ko sve duva i šmrče u Doboju, i koji je sljedeći funkcioner SNSD-a koji će biti uhapšen zbog narkotika saznaćemo uskoro.

Izvor: Nebojsavukanovic.info

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Novac iz budžeta troše na PROMOCIJU STRANAKA: Kako spriječiti zloupotrebu javnih resursa za izbore

Objavio

u

By

Zloupotreba javnih resursa kod izbornih kampanja – tema je koja se proteže u javnosti pred svake izbore, a ništa se ne radi na tome da se toj praksi stane u kraj.

Oizmjenama Izbornog zakona BiH govori se već godinama, a koplja se najviše lome oko izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH i delegate u domovima naroda BiH i FBiH.

U sjenci tih prepucavanja ostaje mnogo drugih bitnih pitanja koja se moraju riješiti ako želimo da imamo fer i poštene izbore. Osim već poznatog problema sa “preletačevićima”, još veći problem predstavljaju zloupotrebe javnih resursa u predizborne svrhe.

Od otvaranja javnih objekata, dionica magistralnih ili regionalnih puteva, autoputeva, kružnih tokova ili seoskih ulica, puštanja u rad lokalnih vodovoda, povećanja plata i penzija, davanja jednokratnih pomoći, novih zapošljavanja u javna preduzeća i ustanove, pa do intenzivnih posjeta školama, bolnicama, fabrikama – sve su to već uobičajene vijesti koje javnost sluša i gleda pred svake izbore u BiH.

Prilika za slikanje

Vlast, naravno, tvrdi kako to nema veze s predizbornom kampanjom, opozicija tvrdi suprotno, a građani za to vrijeme zadovoljno trljaju ruke jer su se izbori pokazali kao jedinstvena prilika da i oni malo profitiraju u cijeloj priči, pa makar u vidu seoskog vodovoda.

Istraživanje koje je radila nevladina organizacija Transparensi internešnel u periodu pred lokalne izbore 2020. godine, pokazalo je da je od 1.057 događaja u organizaciji javnih institucija i javnih preduzeća, na 727, ili 69 odsto, bili prisutni kandidati na lokalnim izborima koji su se obraćali medijima i građanima.

– Podatak da je na 69 odsto događaja primjećeno prisustvo kandidata na lokalnim izborima dovoljno govori koja je bila svrha organizacije ovakvih događaja, koji su u najvećoj mjeri korišteni za izbornu promociju i dovođenje funkcionera vlasti u dominantan položaj – navodi TI BiH u svom istraživanju.

Napominje da pojam upotrebe javne funkcije u predizborne svrhe zakonski u BiH i dalje nije precizno regulisan. U istraživanju se navodi da nosioci javnih funkcija koji se kandiduju na izborima koriste svoju poziciju za ličnu ili stranačku promociju.

TI BiH odavno upozorava kako su se partijske funkcije u potpunosti “stopile” s javnim funkcijama tokom izborne kampanje, što dovodi do neravnopravnosti između vlasti i opozicije.

Transparentna korupcija

Vehid Šehić iz Koalicija za slobodne i poštene izbore “Pod lupom” ističe za Srpskainfo da već dugo zagovaraju donošenje pravila u izbornom zakonodavstvo koja će regulisati zloupotrebu resursa u predizbornoj kampanji, ali da njihova inicijativa za sada ne prolazi.

Dodaje da zloupotreba javnih resursa na izborima rezultira prednošću aktuelnih političkih stranaka i kandidata, te narušava kvalitet demokratije.

– Svjedoci smo da je danas sve podređeno predizbornoj kampanji. Zloupotrebljavaju se javni resursi, vozaju službena kola i slično. Predlagali smo da se kroz izmjene Izbornog zakona zabrani bilo kakvo stranačko djelovanje prilikom obavljanja službenih radnji. Između ostalog smo tražili da ministri, premijeri, predsjednici i drugi funkcioneri za stranačke aktivnosti koriste isključivo lična ili stranačka kola, a ne službena vozila – kaže Šehić.

Navodi da nije rijetkost da parlamentarci, ministri i drugi javni funkcioneri odlaze u inostranstvo gdje promovišu svoju stranku, iako tamo nisu otišli o ličnom ili stranačkom trošku već o trošku javnog budžeta.

– Više i ne kriju da zloupotrebljavaju javne resurse. Kod nas je i korupcija postala transparentna – zaključuje Šehić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

Jedini rezultat Jelene Trivić je kompenzacioni mandat

Objavio

u

Koliko zaista Trivićeva kila ima u politici?

Jelena Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj Skupštini, tamo se zadesila igrom slučaja.

Nakon što je iz SDS-a trebala preći u SNSD i već dogovorila taj transfer, počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je svoju kolegicu prevukao u PDP.

Dao joj je i kompanzacioni mandat kako bi ušla u Skupštinu. To praktično znači da Trivićeva nije imala dovoljan broj glasova za ulazak u Skupštinu, već je ušla sa kompenzacione liste.

Jelena Trivić u političkim krugovima važi za veoma isključivu osobu.

To se može i pretpostaviti kao glavni razlog što je opozicija predložila više kandidata – Selak svoga, Nešić svoga,  čak se kandidaovao i Jelenin bivši ,,saborac” Begić (koji je najviše govorio o nemogućnosti saradnje bilo koga sa Trivićevom), umalo i SDS svoga i tako redom.

Njen, mnogo mlađi stranački kolega Stanivuković je igrao politički mudru utakmicu na Lokalnim izborima 2020.godine, pa je tako osigurao trku 1 na 1, dok to Trivićevom nije pošlo za rukom.

Čak se u javnosti pojavila i informacija da je Trivićeva tražila od Stanivukovića da se ne pojavljuje u njenoj kampanji.

Koliko Trivićeva zaista ima kila u politici ostaje da vidimo u oktobru, ako je suditi po političkoj mudrosti – lagana je kao perce guske.

Nastavite čitati

Politika

VOJNIK O SKRAĆENJU Borenović o poštenju!

Objavio

u

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović uputio je oštre riječi lideru Demokratskog narodnog saveza (DNS) i donedavnom “kolegi opozicionaru” Nenadu Nešiću.

Ništa tu ne bi bilo čudno da upravo taj isti Borenović nije bio u Dodikov vladi i da prije samo godinu dana Borenovićev potrčko Slaviša Marković nije potpisao koalicioni sporazum sa mrskim mu Dodikovim SNSD-om.

Ono što je jedino istinito i tačno u svemu ovome jeste da ni Borenović, ni Nešić, ni Selak, ni Trivićeva, ni pola SDS-a nisu trčali za Dodikom, ne možda po briselskim hodnicima, ali jesu po Bakincima.

Nastavite čitati

Trending