Pratite nas

Nekategorisano

NOVI SKANDAL U BANJALUČKOM ZATVORU: Kostić u zatvoru napao kuhara, uprava zataškala čitav slučaj

Objavio

u

Dejan Kostić Dela verbalno je u zatvoreničkom restoranu KPZ Banjaluka napao kuvara, ali je uprava zataškala ovaj slučaj, saznaje Gerila.

Kostić je nakon svega trebao biti smješten nekoliko dana u samicu kako to nalaže Pravilnik o disciplinskoj odgovornosti zatvorenika, ali od toga nije bilo ništa, jer ga je spasio aktuelni v.d. direktora KPZ Banjaluka Dragan Jevđenić.

Da je Kostić napravio teži prekršaj za Gerilu su potvrdili i iz Ministarstva pravde Republike Srpske, odnosno Kazneno- popravnog zavoda Banjaluka.

Naime, u dopisu koji je potpisao v.d. direktora KPZ Jevđenić potvrđeno je da je Kostić napravio teži disciplinski prekršaj u aprilu ove godine u zatvorskoj kuhinji.

– Dana 27. aprila 2021. godine zatvorenik Kostić Dejan je u zatvoreničkom restoranu Ustanove, a pri podjeli doručka uputio uvredljive riječi instruktoru-kuharu, čime je počinio teži disciplinski prekršaj iz člana 6. stav 1. tačka 22 Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti zatvorenika („Službeni glasnika RS“, broj 67/19) tj. „nekorektno ponašanje prema službenim licima“.  Zbog počinjenog težeg disciplinskog prekršaja lice je disciplinski tretirano i kažnjeno- odgovorio je Jevđenić.

U skladu sa Zakonom o izvršenju krivično pravnih sankcija RS za teže disciplinske prekršaje kao kazne propisane su opomena, pismeni ukor, oduzimanje pogodnosti, te samica u trajanju od 20 dana.

Izvor Gerila iz banjalučkog zatvora objašnjava da je Kostić napravio jedan od najtežih disciplinskih prekršaja, preciznije rečeno, nekorektno se ponašao prema službenim licima, te da mu je zbog toga trebala biti izrečena samica u trajanju od nekoliko dana.

Dragan Jevđenić, v.d. direktora KPZ Banjaluka

Zaposlenici u KPZ Banjaluka ogorčeni su nakon poslednjeg incidenta u unutar zidina banjalučkog zatvora koji je trebao biti  zataškan.

-V.d. direktora Dragan Jevđenić odobrio je zatvorenicima da koriste rukavice i boksersku vreću za treninge, a tu privilegiju uživaju uglavnom oni koji su presuđeni nasilnici, među kojima je i Kostić. Nažalost, umjesto propisane kazne, Kostić je u izolaciji proveo svega par časova, nakon čega je odlukom Jevđenića vraćen u osuđenički kolektiv- ispričao je naš izvor.

Dodaje kako su zaposleni ogorčeni jer je osuđenicima dozvoljeno da treniraju i usavršavaju svoje borilačke vještine, dok istovremeno odbijaju da čiste prostorije.

-Nažalost u posljednje vrijeme urađeno je više propusta u zatvoru, a energija se više usmjerava na njihovo zataškavanje nego na rješavanje problema- dodao je sagovornik Gerile.

Kostić se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne po presudi Osnovnog suda u Banjaluci kojom je nakon priznanja krivice osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Igoru Arseniću.

Kostić je osim nanošenja teških povreda Arseniću, osuđen i na novčanu kaznu zbog pljačke firme „Hidroinženjering“, ali je olakšavajuća okolnost po njega bila što je vratio ukradeni iznos od 12.000 maraka.

Kostića u narednom periodu očekuje i novo suđenje po optužnici koja ga tereti za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje na štetu P.P, konobara iz Banjaluke.

Podsjetimo, odlukom Dragana Jevđenića, v.d. direktora KPZ Banjaluka Marko Čolićpravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, prebačen je na zatvorsku farmu, odnosno poluotvoreni dio zatvora.

Iz banjalučkog zatvora su ovakvu odluku pravdali da je Čolić jedan od najprimjerenih osuđenika i da je svrstan u A2 grupu.

Zanimljivo je da je uprava banjalučkog zatvora zaboravila kako je upravo Čoliću trebala biti dostavljena droga dok je bio u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka.

Izvor Gerile izjavio je kako je Čolić prebačen jer je zaprijetio da će otkriti imena nalogodavaca napadana na novinara Vladimira Kovačevića.

(Gerila)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending