Pratite nas

Politika

Novi skandal Vlade Đajića

Objavio

u

Jučerašnji javni vapaj Vanje Subašić, više medicinske sestre u UKC RS u kojem, navodi, “po cijenu otkaza” skreće pažnju javnosti da u ovoj instituciji nema osnovnih sredstava za liječenje kolegice od tumora, oslikava pravo stanje u ustanovi čijim se poslovanjem hvali Vlado Đajić, direktor UKC-a i predsjednik Gradskog odbora SNSD, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

“Ova hrabra medicinska sestra juče je upozorila da težim pacijentima treba više hiljada maraka za početak liječenja, na šta odavno skrećemo pažnju, a novac im bi se trebao kasnije ‘refundirati’”, istakli su iz GO SDS-a.

“Ovdje radim 30 godina i goreg rukovodstva nije bilo… Ovo je dno dna”,  kazala je ona, ističući da “bi nekog odrobijala da je njeno dijete u pitanju”.

Iz SDS-a su poručili da Đajić za to vrijeme maše nepostojećom milijardom maraka i hvali se kako je najbolji direktor UKC-a.

“Da podsjetimo Đajića: direktor ste one bolnice u kojoj se pet pacijenata ubilo dok je ležalo na kovid odjeljenju! Direktor ste bolnice sa stopom smrtnosti od kovida iznad 5 odsto, što je neslavni evropski i svjetski rekord! Šta još treba da se desi pa da kompletno rukovodstvo UKC Banja Luka prihvati odgovornost i prizna da je nesposobno da vodi, kako sami kažu, ‘najkompleksniji zdravstveni sistem u Republici’?”, upitali su iz SDS-a.

Oni poručuju da novorođena djeca leže u poderanoj posteljini, porodilje se peru u zarđalim tuš-kadama.

“Da im se ne donosi hrana od kuća – bile bi gladne. Porodice ne mogu dobiti informacije o zdravstvenom stanju svojih najmilijih… Zar rekonstrukcija zgrade Ginekološko-akušerskog odjela nije bila preča od famoznog parkinga, na kojoj će se, kako to najavi Đajić, organizovati ‘opštenarodno veselje’?”, istakli su iz SDS-a.

Ipak u jednom su saglasni sa Đajićem, i to da su medicinski radnici jesu heroji, barem velika većina njih.

“Vanja Subašić, koja je juče ustvrdila da je UKC ‘dno dna’ i ‘da gore nije bilo 30 godina’ izložila se mogućem otkazu. Kao Banjalučani koji i sami mogu završiti na liječenju u UKC, srcem smo uz nju i sve medicinare koji pošteno i odgovorno rade svoj posao. A direktor Đajić neka se zapita šta bi uradio sa nekim ko je najslabija karika. Jer očigledno je da je najslabija karika u ovom lancu upravo on”, zaključuju iz GO SDS-a.

Izvor: bl-portal.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

SANJA VULIĆ SPUSTILA ŠMITA: Ovako ga niko nije do sad prozvao, DA LI IMA ODGOVOR NA OVO?

Objavio

u

By

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da sud u kojem dominaciju u glasanju i dogovaranju imaju sudije stranci i Bošnjaci je donio odluku o kojoj danima prije bruji Sarajevo, a portparol im je Šmit.

Ona je naglasila da će biti zanimljivo šta je Ustavnom sudu bio osnov za ovakvu odluku.

– Odluka nije objavljena sa detaljima tako da kada bude objavljena biće zanimljivo pročitati šta je Ustavnom sudu bio osnov za ovakvo postupanje. Sav cinizam se ogleda u tome da naglašavaju da odluka o privremenoj mjeri ne prejudicira konačnu odluku.

Sanja Vulić tvrdi da odluke Ustavnog suda se kreiraju u centrali SDA i da je danas učinjen neviđen pravni apsurd.

– Jedina činjenica za dokazivanje, biće da se odluke Ustavnog suda kreiraju u centrali SDA. Da je pravne države, kao što nije, sudije bi bile u postupku odlučivanja o Šefiku Džaferoviću koji im mentoriše, a koji je sa uživanjem gledao odsjecanje srpskih glava. Stavljati van snage zakone donesene u parlamentarnoj proceduri je neviđeni apsurd.

Na kraju, Vulićeva tvrdi da su Srbi više prava imali za vrijeme Turske i Austrougarske nego danas pod Kristijanom Šmitom koga naziva “njemačkim turistom” i traži da se provjeri da li se Šmit nakon dolaska u BiH kao mjesto stanovanja prijavio adresu Ustavnog suda.

-Srbi su imali veća prava za vrijeme Turske i Austrougarske okupacije već u 21. vijeku u tzv. državi BiH! Njemački turista, Kristijan Šmit misli da je Srbe o jadu zabavio, a ne zna da ko mržnju sije, mržnju će i požnjeti! Šmit i Ustavni sud dižu tenzije i uživaju u sarajevskoj igri pravne nesigurnosti. Ali Republika Srpska ima svoje demokratske institucije i predstavnike džaba što Šmit samo što se ne preseli u Ustavni sud kao podstanar. A, svakako sam rekla da njegovu prijavu boravka treba provjeriti u Službi za poslove sa strancima, da vidimo da li se prijavio na adresi Ustavnog suda.

Izvor: Nacional.live

Nastavite čitati

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Trending