NOVO U BANJALUCI Kursevi za početnike iz oblasti računovodstva, knjigovodstva, poslovnog kontrolinga…

Vodite vlastiti biznis, a potrebno vam je precizno i ažurno vodjenje poslovnih knjiga? Željeli bi ste da imate više vremena za unapređenje poslovanja, a ne da isto trošite na beskrajnu papirologiju? Danijela Skenderija i Dejana Kuzmanović su dokazale u tim stvarima, a od nedavno su pokrenuli i jednu novost na našim prostorim, o čemu je riječ pročitajte u nastavku.

Naš Predrag Kukolj, razgovarao je sa njima, a intervju donosimo u nastavku:

  Kada bih pokrenuo vlastiti biznis ili ako se zaposlim u firmi kod nekoga koliki je značaj na knjigovodstvu?

Dejana: Ne bih da ovo izgleda kao da veličam našu profesiju i posao kojim se bavimo, ali knjigovodstvo je jedna od ključnih funkcija bilo kog privrednog drustva. Nezamislivo je da bilo koji oblik organizovanja firme postoji bez knjigovođe i knjigovodstva. Naravno, što je privredno drustvo vece to je i veca uloga knjigovodstva, tacnije sektora racunovodstva.

  Zašto ste se odlučili za pokretanje kursa?

Danijela: Ideja pokretanja kursa je nastala kao zamisao da pomognemo svima onima koji se vide u ovoj bransi a nisi bili u prilici da odredjene osnove steknu u svom dosadasnjem obrazovanju. S obzirom da je bilo dosta situacija u kojima smo bili mentori nekim osobama koje su bile pocetnici u ovom poslu i s obzirom da smo od njih dobijali povratnu informaciju da su uz nas brzo i lako ucili i savladavali posao odlucile smo se da svoje znanje i dosadasnje iskustvo prenesemo i na sve one koji za to budu zainteresovani.

  Šta imam od kursa kada ga završim ?

Danijela: Prije svega na ovom kursu cete cuti mnogo korisnih informacija. Steci cete uvid u svijet knjigovodstva i poslovnog kontrolinga, vidjecete kako se u praksi obavljaju zadaci uz stvarnu dokumentaciju. Kao potvrdu da ste prosli nasu obuku dobicete i certifikat o pohadjanju kursa.

 

  Koliko je teško baviti se knjigovdstvom; Koliki je srazmjer plate , težine i obima posla?

Dejana: Kažu da kada nesto volite onda vam nista nije tesko za uraditi i mi se zaista slazemo sa ovom izjavom. Treba znati da je ovo jako odgovoran a cesto i vrlo stresan posao ali ako se pronalazite u njemu vidjecete satisfakciju i u tome da se kroz razne situacije naucite snalaziti u razlicitim scenarijima posla. Primanja, naravno zavise od uloženog truda, rada i ambicija. Ko zna, možda se za par godina i vi pronađete u našoj ulozi.

  Spominjali smo već kurs koji vi organizujete, šta to konkretnije znači za nekoga ko radi u državnom preduzeću ili javnoj upravi?

Dejana: U nasem kursu ne postoji ciljna grupa korisnika u smislu da bi trebali da se prijave samo nezaposleni, mladji ili stariji, ljudi bez radnog iskustva i slicno, mi smo otvoreni za saradnu prema bilo kome ko zeli da usvoji znanje iz oblasti sa kojom se do sada nije susretao ili mu je potrebna pomoc u savladavanju poteskoca koje ima ukoliko se vec bavi srodnim poslovima.

  Koliko to koristi studentima?

Danijela: Studenti od nas mogu imati veliku korist. Znamo da kroz nas sistem obrazovanja nisu u prilici da vide konkretne primjere pojedinih stvari koje su u praksi normalne i svakodnevne (na primjer kako se popunjava i cemu sluzi blagajnicki cek) s toga ovde mogu vidjeti i pitati sve ono oko cega imaju nedoumice a sigurne smo da ce im biti od pomoci prilikom konkurisanja za posao.

  Mogu li ja voditi svoje ,,papire” sam kada završim kurs?

Danijela: Da mozete obavljati operativne zadatke u firmi i voditi administrativne poslove koji se naslanjaju na opis posla jednog knjigovodje ali za zavrsne racune i obracune ,ipak vam je potreban licencirani knjigovodja. Ukoliko pak osnujete samostalno djelatnost, moći ćete većinu radnji obavljati samostalno I imati bolji uvid u poslovanje, finansije, analizu… Imajte na umu da niko od vas ne može “stvoriti” knjigovođu sa višegodišnjim iskustvom i licencom na osnovu kursa, ali svakako je vrlo dobra odskočna daska u tom smjeru i još bitnije otvara vam se mogućnost da se bavite ovim poslom.

  Najbitnije pitanje: Koliko košta i koliko traje?

Dejana: Kurs traje dva vikenda, subotom i nedjeljom sa predavanjima od po četiri sata. Predviđena pauza u toku jednog dana je pola sata.

Datumi održavanja sledećeg kursa su 04.07. i 05.07. te 11.07. i 12.07.2020. godine

Cijena kursa je 280,00 KM sa PDV-om, te dodatni popust za prijave do 20.06.2020.god.

Cijena kursa sa uračunatim popustom je 250,00 KM sa PDV-om.

  Ima li popusta, plaćanja na rate?

Dejana: Plaćanje je moguće izvršiti i u ratama, s tim da je rok za uplatu prve rate do 30.06.2020.godine, a druge do 10.07.2020.godine.

(Banjaluka-24.com)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.