Pratite nas

Nekategorisano

“Očekujem da moje tvrdnje dokažu u Tužilaštvu BiH”

Objavio

u

“Očekujem da se ove moje tvrdnje ubrzo dokažu u Tužilaštvu BiH, jer posjedujem nepobitne dokaze za moje tvrdnje – poručuje Davor Dragičević.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, tvrdi da Tužilaštvo BiH, koje je preuzelo slučaj, u početku neće voditi istragu o ubistvu, već o organizovanom kriminalu s ciljem zataškavanja ubistva i pomoći pri izvršenju tog djela.

– Potrebno je provesti detaljnu istragu s ciljem rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do otmice i ubistva mog djeteta. Samo efikasna i adekvatna istraga može dovesti do počinilaca i nalogodavaca ovog monstruoznog zločina. Kvalifikacija „organizovani kriminal“ je mnogo teže djelo i sa sobom vuče mnogo teže kazne za počinioce – navodi Dragičević u intervjuu “Avazu”.

On je i ovom prilikom kazao da su u otmici i ubistvu njegovog sina učestvovao najviši vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa Draganom Lukačem, Darkom Ćulumom i Sinišom Kostreševićem na čelu.

“Očekujem da se ove moje tvrdnje ubrzo dokažu u Tužilaštvu BiH, jer posjedujem nepobitne dokaze za moje tvrdnje – poručuje Davor Dragičević.

Na pitanje ima li novih saznanja ili sumnjate na neka nova imena koja bi se mogla povezati s ovim slučajem, on je odgovorio da je od početka jasno i glasno imenovao sve za koje posjeduje dokaze da su umiješani u otmicu i ubistvo njegovog sina.

“Sada je na Tužilaštvu da istraži sve okolnosti koje su dovele do propusta u istrazi. Naravno, ja sam uvijek tu da im predočim dokaze kojima raspolažem. I bezbjedonosno-obavještajne strukture u Sarajevu posjeduju presretnute razgovore policijskih službenika u noći otmice mog sina 18. marta 2018. godine”, kazao je.

U posjedu smo, kaže, i previše nepobitnih dokaza i činjenica da bi se ubice i zločinci izvukli od kazni.

“Po okončanju ove istrage, građani će biti šokirani monstruoznošću zločina i imenima ljudi koji su učestvovali u njemu. Ista je situacija i u Sarajevu, u slučaju Dženana Memića. Ova dva slučaja se moraju riješiti. Kako bude istraga Tužilaštva odmicala, tako ću i saopštavati nove detalje”, kazao je Davor Dragičević.

On je rekao da je Tužilaštvo BiH posljednja instanca kojoj, kako navodi, može kao legalista da se obrati.

“Moje povjerenje imaju, zajedno s glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić”, kazao je Davor Dragičević.

(BN)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending