Pratite nas

Nekategorisano

Od Dodika ni riječi o protestu zbog vježbe na Manjači

Objavio

u

Zbog čega se od Milorada Dodika, koji je govorio da će istog trenutka kada se pojave američki vojnici na Manjači, izvesti na protest 30 hiljada ljudi, sada, kada se to dešava, ne može čuti ni riječ, upitao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović ističe da je sada potpuno jasno da Dodik ispunjava agendu iz ANP-a, odnosno dokumenta „Program reformi“, koji je donesen u oblasti odbrane, a koji BiH vodi u NATO.

Šarović je rekao da je očigledno da se Dodik vodi dvostrukim aršinima kada je u pitanju NATO.

„Кada je u Savjetu ministara bio SDS onda je Dodik optuživao druge za izdaju, a sada kada je on predsjedavajući  Predsjedništva BiH vidimo da o tome ne izgovara nijednu riječ“ , kazao je Šarović.

Saradnju sa NATO-om niko u SDS ne osporava, ali većinsko razmišljanje u Republici Srpskoj je, ističe Šarović, da pristupanje nije opcija.

“Vojna neutralnost je najbolja mjera za Republiku Srpsku. Razumljivo je i drugačije shvaćanje članstva iz FBiH”, rekao je.

Potrebno je uvažiti i pratiti i stav Srbije po tom pitanju, ističu u SDS.

Nema koalicije, niti bilo kakvog ugovornog odnosa sa strankama trojke iz FBiH, ali ističe da razgovora i saradnje ima.

Priču o “mirnom razdruživanju”, Dodik je smatra Šarović na posljednjem zasijedanju NS Republike Srpske “umotao u oblandu”.

“U njegovoj avanturi i sljepilu mi ne želimo da učestvujemo. To je opasno po Republiku Srpsku, to je raspakivanje Dejtona”, zaključuje Šarović.

On je nakon sjednice Predsjedništva SDS, koja je danas održana u Banjaluci, rekao da je SDS počeo rad na ključnom dokumentu koji će biti pogled i vizija stranke za budućnost kada je u pitanju Republika Srpska i BiH.

Šarović navodi da će SDS ponuditi nešto novo i moderno kada je u pitanju ekonomija i politika. 

„Naš fokus će biti na nekoliko sistemskih reformskih zakona. Zakon koji se odnosi na javne nabavke i donošenje naprednih reformskih odredbi, obzirom da su javne nabave rak- rana cijelog društva i izvor značajnog dijela korupcije. Obuhvaćen je i zakon koji se odnosi na sukob interesa, kao i propisi koji se odnose na privlačenje stranih investicija, te nekoliko drugih zakona koji tretiraju poreski sistem i reforme u toj oblasti“, precizirao je Šarović.   

(BN)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending