Pratite nas

Politika

Odbornik Grmuša poručio: Sitna, dnevna politika je zasjenila stvarne probleme građana

Objavio

u

Sjednica Skupštine Grada prekinuta je prije nego što je i počela, i to zato jer odbornici većine u Skupštini Grada ne žele da učestvuju u njenom radu. Na taj način građanima Banjaluke onemogućena je šansa za što bržu priliku da se u demokratskom dijalogu dođe do rješenja koja nikom nisu na štetu, naprotiv.

Poručio je ovo odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, Milko Grmuša.

– Da bih mogao da učestvujem na današnjoj sjednici, za koju sam se ozbiljno pripremao, budući da radim u privatnoj kompaniji, morao sam da uzmem dan od svog godišnjeg odmora. Ne živim od politike, živim od tog svog posla i od njega hranim dijete, kao i najveći broj mojih kolega i čestitih ljudi u Banjaluci. Ovo je poruka da niko ko ne živi od politike, ko ne može da troši dane uludo, a da uzima novac iz budžeta, nema mjesta u ovakvoj politici – napisao je on.

Dodao je da su protekla dešavanja na banjalučkoj političkoj sceni stopirala ulaganja u projekte umjerene ka svim ljudima.

– Ovo je ružna poruka vrijednim ljudima Banjaluke koji su hrabro i vrijedno radili i čiji trud je gradska administracija uspješno konkretizovala poštenim odnosom, poštovanjem propisa i strpljivim i upornim radom. Sve to je zajedno dovelo do značajnijeg rasta prihoda koji su trebali biti raspodijeljeni u konkretne projekte direktno usmjerene ka svim našim ljudima, kojoj god političkoj opciji pripadali ili ne pripadali. Sve je to sad nepotrebno stopirano – rekao je Grmuša.

Istakao je da je “sitna, dnevna politika” zasjenila stvarne probleme i budućnost građana Banjaluke.

– Htio sam danas da postavim pitanje o ekološkim problemima u vezi neprijatnih emisija u Jelšingradu, htio sam da dam nekoliko konstruktivnih prijedloga u vezi rebalansa budžeta i kapitalnih investicija, želio sam da predložim razmatranje pametnog izdavanja zelenih obveznica čija kamatna stopa je na evropskom tržištu kapitala značajno niža od klasičnih elemenata finansiranja. Sve to je nepotrebno stopirano jer se ne vodi računa o ljudima i budućnosti grada, ne vodimo računa o epidemiji, ne vodimo računa o teškim svakodnevnim problemima naših ljudi, nego samo i isključivo o sitnoj, dnevnoj politici – zaključio je Grmuša.

srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Politika

Nešić napao Eleka – Sijevale flaše, motke, opšti haos na Jahorini

Objavio

u

By

Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek prijavio je noćas policiji da je napadnut u hotelu „Vučko“, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, Eleka je između ostalog napao i Mladen Lučić odobornik DNS u Istočnoj Ilidži i Predrag Nešić, brat predsjednika DNS Nenada Nešića. U društvu sa njima bio je i Nenad Nešić, ali prema prvim informacijama, policija nije utvrdila da je on učestvovao u ovoj tuči.

Lučić je inače i jedan od vlasnika firme „Legend“ i brat ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Izvor Srpskainfo kaže da su za jednim stolom bili između ostalih kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić, njegov brat Predrag i Lučić, dok je za drugim stolom bio Elek sa društvom.

– U jednom trenuntku došlo je do svađe između njih i počele su letjeti i flaše. Tada je došlo do tuče između Predraga Nešića i Lučića sa jedne i Elaka sa druge strane. Šake su sjevale na sve strane – ispričao je iza Srpskainfo očevidac ovog sukoba.

On je dodao da je čuo da je u ovom sukobu oštećen i Elekov automobil.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da je došlo do sukoba i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

– Nakon kompletiranja predmeta N.P. će biti sankcionisan zbog prekršaja tuča i fizički napad, a L.M. zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad – rekla je Stokanovićeva.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending