Pratite nas

Društvo

Odgovor Dodiku: Mi dolazimo u svoju kuću, koju nam niste VI stvorili nego ćaća i mater

Objavio

u

– Mi koji smo u inostranstvu ne vraćamo se jer dolazimo u svoju kuću, na koju imamo pravo! Niste mi Vi tu kuću stvorili, nego moj ćaća i mater! A to što smatrate svojom kućom (Republiku Srpsku) je stvorio moj pokojni otac i ostali očevi, koji su proveli najljepše godine svog mladog života na prvoj liniji ratišta, a na kome Vi niste bili!

Ovo je dio pisma Maje Nišević, asistenta na Pravnom fakultetu u Veroni, koje je ona uputila Miloradu Dodiku nakon njegovog vrijeđanja dijaspore na nedavnom skupu SNSD-a na Kozari.

Pismo, koje je na svom blogu objavio poslanik Nebojša Vukanović, prenosimo u cijelosti:

“Dragi Dodik Milorade, članu Predsjednišva Bosne i Hercegovine, pošto ste me jako uvrijedili, da Vam javim:

1. Pod broj jedan, mi koji smo u inostranstvu ne vraćamo se jer dolazimo u svoju kuću, na koju imamo pravo! Niste mi Vi tu kuću stvorili, nego moj ćaća i mater! A to što smatrate svojom kućom(RS) je stvorio moj pokojni otac i ostali očevi, koji su proveli najljepše godine svog mladog života na prvoj liniji ratišta, a na kome Vi niste bili!

2. Pod broj dva, kad dodjem u tom „iznajmljenom“ autu i ne potrošim sve svoje novce, već jedan svoj dio džeparca („najbolje je domaće“) trošim svoje novce, u zemlji koja nije Vaše privatno vlasništvo i molim Vas da to zapamtite!!!!

3. Pod broj tri, to što Vi nazivate „životom“ je milion svjetlosnih godina, ne iza, već ispod, onoga šta je život u pravom smislu rječi, a pogotovo sa ove strane „grane“!Ne, Vi ne možete da znate i ja Vas razumijem. Ne možete jer niste nikada ni probali da živite mimo granica RS-a. Niste jer Vam je bilo lijepo da sjedite u Vašoj „fotelji“ i uzimate novce! Ne platu, novce, a kroz različite privatne biznise! Da Vam ukratko kažem, ne treba mi ni „pajdo“, ni „buraz“, ni „druže“, da bih normalno živjela, zato što se cijeni moj mozak, kapaciteti i rad, ovdje gdje sam sad, a mimo granica RS-a. Plaćena sam zbog svojih kvaliteta, a u odnosu na taj kako Vi opisujete „najbolji život“ u RS-u, čini se i preplaćena!

4. Pod broj četiri, kad vidim ovaj Vaš govor, mogu ustati, prekrstiti se i reći Bogu hvala jer ne živim sa Vama i tim koji Vam aplaudiraju na govor!!!I njih razumijem jer misle da ste rekli nešto pametno?! Isti ti oko Vas, Vama aplaudiraju jer će imati koristi od Vas ili Vašeg „pajde“, odnonsno „na mufte“, a bez kvlaifikacija sjesti u „fotelje“. Rekla bih samo da je to trenutni interes jer napredka za budućnost, neće imati. Zašto?! Zato što sve ima vijek trajanja,tako i Vaša politika! Pitam se šta će genracije ljudi raditi, kad Vi završite svoju političku karijeru?!

A završićete je, za Boga niste kornjača da živite 200 godina?! Zanima me, da li će se nastaviti trend smješkanja u lice jer si „buraz“ „pajdo“ i „druže“?! Uglavnom, onesposobljavanje svijesti traje u RSu, zadnjih 30 godina!!!! „Kralju“ sa „glasom slavuja“ koji pjevate krajiške pjesme, pod šatrom, hvala Vam na tome!!!Pokazali ste nam kako se od naroda pravi jedna velika OVCA! Zato, možete i u stručnu literaturu ući i za to zaslužujete aplauz. Dali ste sebi za pravo, da sa ovim govorom „pljunete“ na sve nas, od kojih ste tržili podršku za svake svoje izbore, u dijaspori!

Na nas koji treba sa ponosom, mimo granica te države, da kažemo da smo rodjeni gdje jesmo, a Vi nas ismijavate! „Kralju“ zar Vas nije sramota što ste nas tako hladnokrvno ponizili i „pljunuli“, samo da bi dobili jedan dobar aplauz, od mase „pajdi“, „buraza“ i „druže“, na okupu na Kozari?!

5. Pod broj pet, ne zamjerim Vam što ste ovo izgovorili. Ko zna sta ste htjeli da kažete?! Ionako, nikad se ni ne zna šta želite da poručite?! Vjerovatno da nas treba biti od Vas sramota jer ne želimo da Vam vjerujemo?! Ili, možda, da ubijedite masu na Kozari, da im je dobro i da Vas dalje podržavaju?! Ako Vam odu,ko ce da Vas sluša i slijepo prati?! Svakako, ostaje „kralju“ da se vidi šta će se zbiti…Bog sami zna gdje će narod u RSu stići sa politikom „buraz za buraza“, „pajdo za pajdu“?!

Ali zapamtite, mi koji smo trenutno u inostranstvu, nismo otišli jer od svoje kuće nikad nismo „otišli“ zato što je to naša kuća (molim Vas to zapamtite), ako ništa drugo mladji smo od Vas, pa bar 30 godina. Ukratko, imamo veliku šansu da Vas nadživimo i prepričavamo potomcima ovu Vašu gnusnu izjavu!!!!

Do tada da Vam poručim: SVOJOJ KUĆI ĆU DA DOLAZIM, TROŠIM SVOJE NOVCE KAKO JA ŽELIM I POKAZUJEM VAMA I TIM OKO VAS, KOJI SMATRAJU DA STE UPRAVU, DA JESAM MOĆNA!!! MOĆNA SAM, ZATO ŠTO SAM SE RJEŠILA STRADALNOG BAHAĆENJA U KOME NE PAZITE DA LI VRIJEDJATE SVOJ NAROD, a pri tome uništavate i te (čak) koji Vam aplaudiraju!!!

Mr Maja Nišević, asistent na Pravnom fakultetu u Veroni

(BN)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending