Pratite nas

Politika

OKRŠAJ MLADIH LAVOVA Ivan Begić kontroliše Sanju Vulić na izborima u Doboju

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić

Najmlađi odbornik u Skupštini Grada Banjaluka Ivan Begić (PDP) najavio je da će biti posmatrač na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju i to na biračkom mjestu na kojem glasa poslanica u Parlamentu BiH Sanja Vulić (SNSD).

Naša ekipa, koja je dobila izbore u Banjaluci ide na dan izbora u Doboj, da prati izborni proces. Lično sam tražio da budem posmatrač na biračkom mjestu Sanje Vulić poručio je Begić i dodao da je potrebno da sami sebi dokažemo da izbori moraju biti volja građana, a ne, kako je naveo, “čuvenog doiksavanja glasova, bugarskog voza i zamjene biračkog materijala”.

Ovo faktički znači da će se na dan izbora na biralištu uživo sresti dvoje mladih lavova naše političke scene. Sanja Vulić, poznata je kao vatrena obožavateljka imena, lika i djela Milorada Dodika, a naročito po izjavi da je Dodik za nju “i Tito i Bog”. 

Kada su u pitanju minuli lokalni izbori, Vulićeva se proslavila kao kandidatkinja za odbornicu koja je osvojila ubjedljivo najviše glasova u cijeloj BiH, čak 22.245. Kako su prenijeli brojni mediji, na nekim biračkim mjestima, koja su imala rekordnu izlaznost, svi birači su glasali za nju, što je, uz mnoge nepravilnosti, izazvalo sumnje i podstaklo CIK da odluči da se izbori u Doboju ponove.

S druge strane, mladi frontmen PDP, inače blizak saradnik gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, javnosti je poznat po brojnim ekstravagantnim performansima. On je, između ostalog, sa autoputa Banjaluka -Doboj skinuo slike Milorada Dodika i Aleksandra Vučića i natpis “Svjetlo na kraju tunela”, javno tražeći da se objavi, ko je i po čijoj odluci, te transparetne postavio. 

Mnogi se sada pitaju šta će se dogoditi ako se Begić i Vulićeva na dan izbora sretnu na biralištu.

– Iskreno, ne mogu dočekati susret sa Sanjom Vulić. Mislim da će taj susret da obilježi izbore u Doboju – rekao je Begić za Srpsakinfo i dodao da će kao posmatrač na izborima biti visoko profesionalan u svemu “pa i kada je u pitanju susret sa političkim neistomišljenicima”.

(Srpskainfo)

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Trending