Pratite nas

Politika

OKRŠAJ MLADIH LAVOVA Ivan Begić kontroliše Sanju Vulić na izborima u Doboju

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić

Najmlađi odbornik u Skupštini Grada Banjaluka Ivan Begić (PDP) najavio je da će biti posmatrač na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju i to na biračkom mjestu na kojem glasa poslanica u Parlamentu BiH Sanja Vulić (SNSD).

Naša ekipa, koja je dobila izbore u Banjaluci ide na dan izbora u Doboj, da prati izborni proces. Lično sam tražio da budem posmatrač na biračkom mjestu Sanje Vulić poručio je Begić i dodao da je potrebno da sami sebi dokažemo da izbori moraju biti volja građana, a ne, kako je naveo, “čuvenog doiksavanja glasova, bugarskog voza i zamjene biračkog materijala”.

Ovo faktički znači da će se na dan izbora na biralištu uživo sresti dvoje mladih lavova naše političke scene. Sanja Vulić, poznata je kao vatrena obožavateljka imena, lika i djela Milorada Dodika, a naročito po izjavi da je Dodik za nju “i Tito i Bog”. 

Kada su u pitanju minuli lokalni izbori, Vulićeva se proslavila kao kandidatkinja za odbornicu koja je osvojila ubjedljivo najviše glasova u cijeloj BiH, čak 22.245. Kako su prenijeli brojni mediji, na nekim biračkim mjestima, koja su imala rekordnu izlaznost, svi birači su glasali za nju, što je, uz mnoge nepravilnosti, izazvalo sumnje i podstaklo CIK da odluči da se izbori u Doboju ponove.

S druge strane, mladi frontmen PDP, inače blizak saradnik gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, javnosti je poznat po brojnim ekstravagantnim performansima. On je, između ostalog, sa autoputa Banjaluka -Doboj skinuo slike Milorada Dodika i Aleksandra Vučića i natpis “Svjetlo na kraju tunela”, javno tražeći da se objavi, ko je i po čijoj odluci, te transparetne postavio. 

Mnogi se sada pitaju šta će se dogoditi ako se Begić i Vulićeva na dan izbora sretnu na biralištu.

– Iskreno, ne mogu dočekati susret sa Sanjom Vulić. Mislim da će taj susret da obilježi izbore u Doboju – rekao je Begić za Srpsakinfo i dodao da će kao posmatrač na izborima biti visoko profesionalan u svemu “pa i kada je u pitanju susret sa političkim neistomišljenicima”.

(Srpskainfo)

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending