Pratite nas

Politika

OPOZICIJA RAZOTKRILA JAVORA: Evo ko je SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Prijedora

Objavio

u

KANDIDAT SNSD-A

Lijep, fin, mlad… i to bi bilo to!
SLOBODAN JAVOR – iz ugla opozicije!

Jasno je svima da svojim medijskim nastupima SNSD pokušava podići rejting političkog mrtvaca, ali i povjerenja koje ta stranka iz dana u dan gubi, kako na republičkom nivou, tako i u gradu Prijedoru. Nakon dugogodišnjeg nesavjesnog ponašanja i krajnje neodgovornog političkog djelovanja SNSD GO Prijedor, izbor je pao na Slobodana Javora, jer boljeg ponuditi ne mogu. Razumijem da im zbog toga nije prijatno, ali siguran sam da to njih puno ne dotiče, jer oni svakako godinama dobijaju izbore izbornim inžinjeringom, a ne kvalitetom kadra, poštenom politikom i zalaganjem za svoj naroda. Njima je bitan samo sopstveni interes, pljačka, kriminal i nepotizam što je oličenje SNSD-a! Tačno je i to da se iz straha od poraza niko od iskusniji rukovodioca SNSD-a nije smio ući u ovu bitku, pa je taj “teret” pao na mladog Javora. Zašto on? Hajde da razmislimo…

Kažu “dobar momak”, žao mi je, ali dobar momak ne bi služio režimu SNSD-a i podržavao politiku koja već duži niz godina sistematski uništava ovaj narod. Tamo nema dobrih, tamo su samo podobni radi sopstvenih interesa i pljačke ovo malo naroda što opstaje u ovom gradu, i u ovoj zemlji. Pogotovo ne može ponjeti etiketu “dobar momak” jer je kandidat za gradnačelnika ispred stranke čiji je predsjednik GO čovjek po imenu Saša Bursać. Služiti Saši Bursaću, g-dine Javor, vama na čast i obraz, pa ću ponoviti velike Njegoševe riječi;

“Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.”

Kažu “sposoban”, možda za predsjednika mjesne zajednice, ali realno za ozbiljnu funkciju kakva je gradonačelnik nisam siguran. Svi znamo za aferu 1300 vakcina koje su propale u mandatu v.d. direktora g-dina Javora, a za koje će neko drugi krivično odgovarati, dok se lanac krivične odgovornosti, gle čuda, prekida tik ispred njegove fotelje. Pitam vas koji čitate ovaj tekst, šta bi se desilo da je na njegovom mjestu bio neko ko nema crvenu knjižicu?!

A sta kaže g-din Javor?
(Gostujuci na TV Prijedor)

“Dalibor Pavlović nije načinio ni jednu političku grešku!” Imate objavu na mom fb-profilu “KOME DAJETE PODRŠKU” iz 10.oktobra, da vidite koliko je bezgrešan i opet ću napomenuti javnost, da nikada lično niti jednim tekstom, niti slikom iz privatnog života nisam kompromitovao bivšeg gradonačelnika, ali njegove laži, sukob interesa i nepotizam kao gradonačelnika jesam, što ću nastaviti raditi sa svakim budućim gradonačelnikom, iz koje god koje partije došao!
Kaže Javor, politiku treba vratiti u normalne tokove, a ne da se vodi na društvenim mrežama. G-dine Javor, vaša stranka kontroliše svaku poru društva, gotovo sve medije, a podsjetiću vas da je predhodni gradonačelnik iz vaše stranke budžet grada za medije podigao sa 20.000 na 200.000 KM, dok je opoziciji ostavljeno upravo samo društvene mreže da iznese svoje mišljenje i to dok im 100-tine botova koje ste vi platili diše za vratom i iznosi gomilu laži i gluposti na naš račun. Pitajte vaše stranačke kolege Bursaća i Pavlovića, koliko košta “saobraćajni nalog” da neko botuje za vas, ili g-dina Vrhovca koliko je novca dato iz IRB-a fabrici botova “Euforia marketing” i recite im da nama ne treba poligraf nego emisija na kojoj god televiziji hoće i koliko god njih želi da dođe u tv duel, lično cu se sam odazvati.

Kampanja neće biti laka, kaze g-din Javor! Pa vidi se da neće, ali za opoziciju. Jedan (ne)zavisni kandidat za gradonačelnika g-din Vjekoslav Krneta podijeli na svom fb-profilu vašu sliku i vašu stranku, apsolutno jasno da će biti teška kampanja i borba na izborima sa vašim inžinjeringom za krađu glasova.

Meni je iskreno najviše zasmetalo kada je g-din Javor rekao da je Prijedor postao jedno veliko gradilište. Niste u stanju već godinu dana osposobiti prekidače za hladnjaču u Omarskoj, dok projekte za grad prepisujete od svojih prethodika i nemate niti jedan realizovan investicioni projekat i dok ste toliko likvidni da vam za kredit neće niti jedna komercijalna banka izaći u susret, ostaje vam onda da se hvalite kako će Jelićka, Krivaja, Marićka i Gradina dobiti vodu!
Pa svaka čast za projekat i “dobro došli u 21. vijek!”.

15 miliona za čišćenje korita Gomjenice i Miloševice. Ja bih to nazvao sramotom, a ne projektom, a te pare preusmjerio na pošumljavanje i spas Kozare, Busnova i ostalih golih sječa koje bi riješile problem naših korita.

Asfaltirali ste cestu C106 u industrijskoj zoni Celpak i samo nastavite sa tom pričom, možda i dovedete nekog investitora u industrijsku zonu Celpak, gdje bi i zaposlili nekog građanina, a ne samo članove vaše sekte po budžetskim institucijama.

Kvaliteta gradske vlasti se mjeri po investicijama i zapošljavanju ljudi, otvaranju firmi, realizaciji, a ne obećanjima koje stalno dajete kao vas predhodni kradonacelnik koji je sva svoja obećanja na kraju pomnožio sa nulom. Nama trebaju infrastrukturni projekti lokalnih interesa, poput industrijske privrede za kapacitete kojima Prijedor raspolaže, poljoprivreda ili stočarstvo, a tek voda.. e takvih investicija ste za godinu dana realizovali “nula”, ali ste pozapošljavali rodbine, prijatelja, članova nstrake itd. ne zna im se broj.

I zašto opet i vi počinjete priču o kaznama koje terete grad Prijedor, a zajedno ste u koaliciji sa DNS-om 16 godina dizali ruke za istu stvar? Jel’ možete da shvatite da se kolektivna odgovornost mora preuzeti i da bar po tom pitanju, neće niti pravno može da stane tik ispred vaše fotelje?

I pitanje za g-dina Javora, koji stalno istice lošu vladavinu DNS-a:
A ŠTA JE SVE URADIO SNSD OD OVOG NARODA PROTEKLIH 20 GODINA?

Srećno g-dine Javor, pratićemo i vaš rad ako pobijedite i sigurno ćemo kritikovati svaku vašu grešku kao i što neće biti problem da pohvalimo dobru stranu vaše priče.

Ono što je sigurno, teško da ćete biti dobar izbor za ovaj grad, kao što je i vaša stranka SNSD vec godinama jako loš izbor za ovaj narod!

Napisao: Stanislav Liščinski
Izvor: Banjaluka-24.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

SUKOB OPOZICIJE Ovaj put koplja ukrstili PDP i SPS

Objavio

u

Sukob između PDP-a i drugih opozicionih partija ne janjava. Ovaj put na Selakov SPS i Nešićev PDP paljbu je istresla Olivera Nedić, Borenovićeva (jedva) odbornica u Doboju .
– Moram prokomentarisati instant opoziciju, Selaka ovaj put i njegov SPS, ma bježi tamo, kandidata za predsjednika imate, kažete, ma bježi tamo…koliko je vaša opoziciona misija trajala, do prve dobre ponude, koja nadilazi moral, koji niste ni imali.
Ajde bježi tamo interesna skupino. Daleko vam kuća. Sa takvima ni u miru ni u ratu ne treba ništa raditi. Goli interes. Od vas bi i Dodikovci brže doveli do promjena, napisala je Nedićeva
Dodaje i da su ovo blage riječi koje ima i za Selaka i za Nešića i njegov DNS.
– I sama sam mislila da ste bolji i iskreniji nego što jeste. E jesmo naivni, valjda iz potrebe da se nađe način da ove režimske omče skinemo s vrata, jer ne možemo bez šire podrške. Ali, joj, joj. Teško onom ko u vama vidi podršku i ko bilo kakvu iskrenost vidi u SP, DEMOS, DNS, Ujedinjenoj Srpskoj, NDP, SPS…i ako sam kojeg Dodikovog satelita zaboravila, to je zbog “znacaja” na političkoj sceni Republike Srpske, zaključuje Nedićeva.
Podsjećamo, opozicija na izbore ozlazi potpuno razjedinjena, sa nekoliko kandidata opozicije, SPS-ovim, DNS-ovim, HDZ-ovim…

Nastavite čitati

Politika

Informacije prvo stigle iz 4 izvora, sada iz 6 država: Dodik ponovio tvrdnje o PLANIRANOJ OTMICI

Objavio

u

By

Lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, ponovio je tvrdnje da su britanske specijalne jedinice imale namjeru da ga kidnapuju i odvedu na nepoznatu lokaciju.

Gostujući na Televiziji “Hepi”, Dodik je, između ostalog, rekao da su ga “iz šest zemalja upozorili da će ga britanska jedinica pristigla u Sarajevo iz Sirije oteti”, pritom konstatujući da Republika Srpska “nikad nije imala više prijatelja nego sad”.

On je, takođe, istakao da, prema njegovim riječima, nije dao policiji da mu stane pred kuću, jer su njegova najveća odbrana njegove komšije, dodavši da živi na imanju na selu.

Podsjećamo, informacije o navodnom planu otmice srpskog člana Predsjedništva BiH u javnosti su se pojavile još krajem marta ove godine. Dodik je tada tvrdio da je informacije o svojoj navodnoj otmici dobio iz četiri različita izvora, ali nije želio da otkrije ko mu je tako nešto saopštio. Specijalne jedinice, kako je tada govorio, planiraju otmicu “tamo gdje živi, radi ili u pokretu”.

– Kombinovane britansko-američke jedinice imale su i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz moje kuće. Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela – govorio je Dodik u aprilu.

Komentarišući ponovljene tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD da postoji plan njegove otmice, direktor beogradskog Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost, Darko Trifunović, za Srpskainfo kaže da mu sve to liči na “naučnofantastični roman ili jeftini krimić”.

– Prvo je bilo to da su informacije o navodnom planu otmice došle iz četiri izvora, a sada se pominje nekih šest zemalja. Vjerovatno će za par mjeseci tih izvora biti deset ili više. Da neka ozbiljna zemlja i njene specijalne jedinice zaista planiraju tako nešto, zar zaista mislite da bi informacije o takvom tajnom planu curile na sve strane – pita Trifunović.

On smatra da je takva priča “isključivo dio predizborne propagande”, kao i da je Dodik takve informacije i upozorenja, kako tvrdi, jedino mogao da dobije od nekog iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

– Stručnjaci iz MUP uspjeli su, eto, da “provale” tajne planove Britanaca i Amerikanaca, a već četiri godine nisu u stanju da otkriju ko je, naprimjer, ubio Davida Dragičevića ili da riješe neko od brojnih drugih nerasvijetljenih ubistava. Da nije žalosno, bilo bi smiješno – zaključio je Trifunović.

“ZAPAD DESTABILIZUJE REGIJU”

Gostujući na TV “Hepi”, lider SNSD takođe je govorio i o odnosu Zapada prema regionu, ističući da zapadne sile ovaj dio svijeta stalno drže “rovitim”, kao i da se na njega nije smanjio pritisak, već se proširio i na njegovu porodicu. Dodik je izjavio i da stranci neće moći da ga zaustave da pobijedi na predstojećim opštim izborima u BiH. Istakao je da se on bori za Republiku Srpsku, ali da nikoga ne mrzi.

– Ako Srbi nemaju svoju državu, onda će proći kao što su prošli u Drugom svjetskom ratu u Jasenovcu – smatra Dodik.

Nastavite čitati

Politika

Pumpadžije po starom, može im se: Nafta SVE JEFTINIJA u svijetu, u Srpskoj cijene goriva ostaju iste

Objavio

u

By

Cijene goriva u Republici Srpskoj ostaće nepromijenjene ove sedmice.

To za Srpskainfo kaže Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS.

Za narednu sedmicu nema informacija.

Prosječna cijena dizela na benzinskim pumpama u Banjaluci je 3,59 KM, a benzina 3,49 KM.

Cijene su posljednji put povećane prije desetak dana.

Istovremeno, cijena barela brent nafte opala je danas ispod 106 dolara, što se desilo prvi put od maja 2019. godine. Prema trgovačkim podacima, nafta je danas pojeftinila za sedam odsto. Cijena barela za isporuke u septembru je iznosila 105,28 dolara.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending