Pratite nas

Društvo

Osmica nije jedini: Ko je još od političara završio fakultet čiji je osnivač uhapšen

Objavio

u

Osim direktora Obavještajno-bezbjednostne agencije BiH Osman Mehmedagić, koji je diplomu stekao na Američkom univerzitetu, istu, između ostalih, ima i Šef kluba odbornika Ujedinjene Srpske u banjalučkoj Skupštini Neven Stanić.
Iako je, kada je njegova diploma došla u žižu javnosti, nakon objavljivanja svih diploma tvrdio da je sve regularno, činjenica je da fakultet više nema akreditaciju, a njegov osnivač je uhapšen. On je tada istakao da je njegova diploma potpuno validna i javna, te napomenuo da je osnovne studije završio na Američkom univerzitetu u BiH, koji ima ispostavu i u Banjaluci.
Podsjećamo, pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su osnivača i direktora Američkog univerziteta u BiH Denisa Prcića i još dvoje njegovih saradnika, nakon pretresa u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je ovaj univerzitet izdao direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmanu Mehmedagiću.
Osim Prcića, uhapšeni su i Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović, zaposleni na Američkom univerzitetu.
Takođe, krajem prošle godine Vijeće za akreditaciju nezavisnih ustanova u oblasti obrazovanja SAD-a (ACICS) povuklo je 30. oktobra akreditaciju za Američki univerzitet u BiH sa sjedištem u Tuzli, objavljeno je na njihovoj zvaničnoj stranici. ACICS je u proteklom periodu zaprimio nekoliko prijava studenata Američkog univerziteta u BiH u kojima su upozorili na neregularnosti, a iako je akreditacija važila do kraja ove godine, ACICS ju je povukao.

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending