Pratite nas

Društvo

Otkrivamo spisak NAJPOZNATIJIH LOPOVA u Banjaluci: Trojac počinio više od 100 krivičnih djela

Objavio

u

Samo tri kriminalca posljednjih nekoliko godina na području Banjalučke regije počinila su više od 100 krivičnih djela, a neki od njih nisu samo ograničeni na Banjaluku, već su poznati policiji širom Srpske, potvrđeno je za Srpskainfo.

 Prema našim saznanjima, većina njih je na slobodi i bez problema nastavljaju da se bave svojim „poslovima“.

Svakako u zadnje vrijeme najpoznatiji kriminalac na području banjalučke i prijedorske regije je Ranko Rakić (24) iz Prijedora.

Iako skoro svaka dva dana bude uhapšen zbog veoma teških krivičnih djela, on se i dalje nalazi na slobodi, jer za tužioca nije dovoljno zanimljiv da bi mu se predložio pritvor.

Operišu i u Srbiji

Izvor Srpskainfo otkriva da je Rakić u zadnje četiri godine samo na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka počinio skoro 30 krivičnih djela, a uglavnom se radi o krađama, teškim krađama, razbojništvima i prevarama. U posljednjih pola godine priveden je najmanje 10 puta, a i pored toga i dalje je na slobodi.

Područje djelovanja Rakića nije samo Banjaluka, njega često hapse i prijedorski policajci.

Rakić ima više od 100 krivičnih djela iza sebe, a hapšen je i u Srbiji. Rakić je rođen u Njemačkoj, gdje ga je policija hapsila zbog više desetina teških krivičnih djela.

Jedan od najpoznatijih je i Zoran Aleksić, koji je u zadnjih desetak godina uhapšen više od 30 puta.

Aleksić slovi za jednog od najpoznatijih provalnika. Više puta je osuđivan, ali čim bi oslužio kaznu vraćao bi se opet provalama i pljačkama. Uglavnom je “operisao” na području Banjaluke i Prijedora, a zbog serije provala protiv njega su vođeni krivični postupci u Doboju, kao i u Crnoj Gori. Tamošnje vlasti teretile su ga da je s još jednom osobom počinio 18 provala u privatne kuće i stanove u Podgorici, Baru i Tivtu iz kojih su krali novac i nakit.

“Petljaju” i s drogom

U policijskim evidencijama često se spominje i ime Radenka Kopranovića, koji je do sada uspio skupiti čak 29 krivičnih djela. Uglavnom se radi o teškim krađama, šumskim krađama, prikrivanju i faslifikovanju isprava.

Među onima koji su zadnjih godina više puta hapšeni je i Marijo Ljubojević (ranije se prezivao Dujmović), a protiv njega je tužilaštvima podneseno oko 30 izvještaja zbog krivičnih djela.

– Ljubojević je takođe najčešće hapšen zbog krađa, ugrožavanja sigurnosti, droge, prikrivanja, prinude i drugih krivičnih djela. Kada nabrajamo osobe koje su često na meti policije treba spomenuti i Bojana Mrđenovića, koji je takođe do sada skupio 27 krivičnih djela – rekao je izvor Srpskainfo.

U opusu krivičnih djela koje je činio najčešće se spominju krađe, oštećenje tuđe stvari, tjelesne povrede, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Oduzeli mu helikopter

Među najpoznatiji povratnicima u činjenju krivičnih djela svakako je Goran Roso (nekada se prezivao Pećaranin). Riječ je o osobi koja je do sada više puta hapšena zbog raznih krivičnih djela, a tokom zadnjeg hapšenja od njega je oduzet i helikopter.

On je uhapšen u akciji „Parma 2“, zajedno sa suprugom. Policija mu je na teret stavila brojna teška krivična djela. Zbog toga mu je bio određen i pritvor i u toku mu je suđenje u Okružnom sudu u Banjaluci.

Policija iz Srbije ga traži zbog skoro 100 krivičnih djela koje je počinio na njihovom području.

Kriminalisti i stručnjaci za bezbjednost pojašnjavaju da su povratnici u činjenu krivičnih djela kod nas česta pojava, zbog slabe i blage kaznene politike.

– Kada neko počini razbojništvo ili opljačka nečiju kuću i nakon hapšenja odmah se nađe na slobodi, on jednostavno dobija podsticaj da nastavi da se bavi svojim „poslom“. To se najbolje vidi na primjeru Rakića; njega policija hapsi minimum jednom sedmično, ali mu nikada nije predložen pritvor – istakao je naš sagovornik.

Osim toga, kaže da je problem i u tome što se oni uglavnom osuđuju na male zatvorske kazne.

– Neko opljačka deset kuća, suđenje mu počne nakon dvije godine i on u principu bude osuđen na godinu ili dvije zatvora. Većina njih to kratko vrijeme provedeno u zatvoru iskoristi za smišljanje novih pljački, pa kad izađu na slobodu nastavljaju po starom – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

(Srpskainfo)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

„KAŽU DA JE PREMINULA U SNU, I SMRT JE ZNALA DA JE JEDINO TAKO MOŽE PREVARITI“ Emotivni govor kćerke Suzane Rađen Todorić na komemoraciji rasplakao sve (VIDEO)

Objavio

u

By

Novinarka Suzana Rađen Todorić sahranjena je danas na gradskom groblju Pučile u Bijeljini.

Sahrani je prethodila komemoracija, koja je održana u Centru za kulturu Bijeljina.

U ime kolega od Suzane Rađen Todorić oprostio se Slobodan Durmanović, urednik i novinar BN TV i jedan od njenih najbližih saradnika, a na komemoraciji pristupnima se obratila i njena kćerka Mia koja je svojim govorom rasplakala prisutne.

– Mama je za svoju porodicu, roditelje, supruga, bratičinu Anju i mene bila i ostaće simbol snage, časti, dostojanstva, poštenja i ispravnosti. Za sve što smo ikada radili, međusobno smo jedni druge  pitali „Šta ti kaže mama“? Bila je stub na koji smo se svi mogli osloniti. U Suzani smo svi naučili da se ne zadržavamo na problemima, no da idemo prema rješenjima. Kažu da je preminula u snu, i smrt je znala da je jedino tako može prevariti. Da je bila budna, mama bi je u svom maniru otjerala – rekla je potresena Mia.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Društvo

BILJEŽE SE REKORDNE VRUĆINE: U Trebinju sunce „prži asfalat“, zmije “napadaju” Hercegovinu, a Hitna pomoć puna

Objavio

u

Posljednjih nekoliko dana u Hercegovini vladaju velike vurućine, a živa na termometru kreće se od 35 pa i preko 40 Celzijusovih stepeni.

Ove godine tropski talas ranije je stigao u BiH i prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda mjesec jun 2022. na ovom prostoru upisan je kao najtopliji od kada se rade zvanična merenja temperatura.

Za Trebinje nije strano da sunce tokom ljeta „prži asfalt“, a usljed tropskih noći, posjetioci ovog grada često kažu i da nisu ranije znali i da mjesec može grijati.

Za razliku od mališana koji se posebno raduju ljetu i kupanju na trebinjskim kupalištima, letnje vrućine teže padaju starijim stanovnicima tog grada, koji, uglavnom kažu da im to nije ništa nepoznato.

Foto: D.C.

– Navikli smo na ovakve vrućine. Nije ovo ništa novo, mada se klima promjenila. Što više tečnosti, hlad i neizlazak na sunce najbolji su lijek protiv vrućina – kaže Milan iz Trebinja.

– Ukoliko se pojavi neki od ovih simptoma, potrebno je rashladiti tijelo, uzeti hladnu tečnost, osim alkoholnih pića i kafe. U Hitnu pomoć se treba javiti kod najtežih simptoma, ako se osjete vrtoglavica i gubitak svjesti. Potrebno je nositi svjetlu odjeću i kape, a posebnu pažnju pri izlaganju suncu treba da obrate hronični bolesnici i mala djeca – istakao je Paovica.

Prema najavama meteorologa, visoke temperetaure mogu se očekivati tokom celog jula, a posebno u Hercegovini.

ZMIJE

OSIM velikih vrućina u Hercegovini, stanovnici tog ijdela Srpske tokom ljeta često se žale i na povećan broj zmija, koje se neretko mogu pronaći u pomoćnim objektima i domaćinstvima.

Mišo Pamučuna, pripadnik Civilne zaštite Trebinje, kaže da je u jednom danu imao i po tri poziva da pomogne u odstranjivanju zmija, a samo u prošlom mjesecu intervenisao je preko 20 puta.

Novosti.ba

Nastavite čitati

Društvo

NAJAVLJEN PROTEST PREVOZNIKA: Parkiraće kamione zbog cijena goriva

Objavio

u

Prevoznici u Republici Srpskoj i Federaciji BiH parkiraće sutra svoje kamione i obustaviti rad zbog enormnog poskupljenja cijene goriva.

Prevoznici sutra obustavljaju rad zbog cijene goriva

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić u izjavi za BN TV kazao je da su prevoznici na ovo primorani jer od vlasti mjesecima doživljavaju ignorisanje kada su u pitanju osnovni uslovi za rad koji, kako navode, postaju sve teži.

BN

Nastavite čitati

Trending