Pratite nas

Politika

PANIKA: Begić predao tužilaštvu prijavu zbog ucjene, EVO ŠTA SE DESILO POSLE

Objavio

u

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je u septembru od strane policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka obaviješteno o ucjenama i prijetnjama koje je sa tri telefonska broja dobijao odbornik u skupštini grada Banjaluka, Ivan Begić, a u vezi sa nedavno objavljenim video snimkom. Dežurni tužilac je na osnovu te prijave naredio policijskim službenicima preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na rasvjetljavanju predmetnog događaja a između ostalog na pribavljanju podataka od operatera telekomunikacija za brojeve telefona sa kojih su poslane prijeteće i ucjenjivačke poruke Begiću. Dežurni tužilac je dao saglasnost za izdavanje naredbe suda operateru telekomunikacija za dostavljanje tih podataka s ciljem utvrđivanja identiteta lica koje je bilo u posjedu brojeva telefona sa kojih su Begiću slate poruke.

Policija je tužilaštvu 10. septembra dostavila izvještaj protiv N.N. lica zbog počinjenog krivičnog djela Ucjena. Predmet je zaveden i nalazi se u radu kod postupajućeg tužioca.

Ovo su zvanični podaci iz Okružnog tužilaštva u koje je Gerila info imala uvid. Međutim Gerila info je u petak, ne znajući da je Begić u septembru prijavio ucjene i prijetnje,  poslala upit OJT Banjaluka kojim je tražen odgovor na pitanje hoće li ovo Tužilaštvo pokrenuti istragu zbog objavljenog snimka i činjenice da su objavu danima najavljivali pojedinci po društvenim mrežama (uglavnom pojedinci bliski vrhu SNSD). Pitali smo da li će biti saslušana lica koja su o postojanju snimka na društvenim mrežama pisala prije mjesec dana. Nismo dobili odgovor a jutros smo usmeno obaviješteni da ovo tužilaštvo neće pokrenuti nikakvu istragu u ovom slučaju osim ako Ivan Begić ne podnese prijavu. Što je Begić, kako se vidi iz zvanične dokumentacije, učinio početkom septembra.

Saznajemo da su uz prijavu Tužilaštvu u septembru dostavljena i imena potencijalnih osumnjičenih jer su neke od radnji otkrile imena pojedinaca za koja se osnovano sumnja da su u momentu slanja poruka Begiću bila u posjedu spornih telefonskih brojeva i naloga na društvenim mrežama. Neka od tih lica od ranije se u medijima pominju kao lica koja su sklona ucjenama i iznudama a izrazito su bliska pojedincima iz vrha SNSD-a u Banjaluci. Imena osumnjičenih su poznata redakciji Gerila info ali ih u ovom momentu ne možemo otkrivati s obzirom da je, prema dostupnim dokumentima iz OJT Banjaluka, istraga u toku. Prema onom što su nam, jutros, usmeno rekli iz tužilaštva istrage nema.

Neovlaštenom objavom Begićevog privatnog video snimka (bez obzira na sadržaj) počinjena su dva krivična djela po Krivičnom zakoniku Republike Srpske. Neovlašteno snimanje ili fotografisanje u sticaju sa ucjenom. Begić je na Facebooku objavio kako mu je porukama za neobjavljivanje snimka traženo pola miliona maraka.

Izvor: Gerila.info

Politika

GORICA NAPRAVILA HAOS TVITOM: Udarila razne ljude, IZAZVALA VELIKU BURU

Objavio

u

By

Novi urednik IP BHT! Podoban Srbin je najbolji Srbin, komentarisala je Gorica Dodik na društvenim mrežama današnju odluku menadžmenta ovog javnog servisa o smjeni Jelene Radojević Kapor i imenovanju Dejana Petrovića za vršioca dužnosti.

– Ima li Rajka Radovanovića da se oglasi ili je i on postao podoban – pitala je Gorica Dodik na Tviteru.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

OŠTRA KRITIKA: Evo šta Stanišić traži od nadležnih zbog žurki SNSD

Objavio

u

By

Šta kažu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske na snimak žurke i golotinje pred banjalučkim maturantima? I to u sred bijela dana – u stranačkim prostorijama partije koja vodi Vladu?

Ovo je pitanje lidera bijeljinskog DNS i odbornika ove partije u Skupštini grada Bijeljina Miloša Stanišića u vezi sa, kako kaže, sramnim potezom vladajuće partije u čijim prostorijim je održana takva žurka. Kaže da je još sramnije to što se njihovi lideri ne libe ni da se obrate mladima na takvom mjestu i pričaju o obrazovanju.

– Mladi imaju pravo da slušaju šta god žele, da imaju različita interesovanja. Kao što i pjevači i pjevačice imaju pravo da uzimaju honorare za svoje nastupe. Ali vlast nema pravo da onima koji su u izbornoj godini tek dobili ličnu kartu nude samo jeftino, sirovo i 18+ – upitao je Stanišić.

Kaže da Vlada i resorna ministarstva ne smiju da ćute i da Republika Srpska ima divne mlade ljude – talentovane sportiste, muzičare, glumce, zanatlije, naučnike.

– Imamo mnogo sjajnih mladih ljudi, koje moramo zajednički da podržimo, da ostanu u Republici Srpskoj. Ovakve stvari i ovakav odnos vrijeđaju zdrav razum, a jeftino, sirovo i bezobrazno je razlog što ovdje ne vide budućnost. Ako ih sad ne zaustavimo poslije će za sve nas biti kasno – rekao je Stanišić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

Novi verbalni obračun Dodika i Trivićeve: Da li su sada pretjerali?

Objavio

u

By

Marinika Tepić Republike Srpske nije izdržala nijedan dan, izjavio je Milorad Dodik, lider SNSD-a, aludirajući na Jelenu Trivić, potpredsjednicu PDP-a i njene kritike iznesene povodom najavljene pomoći od po 100 KM za mlade, borce i penzionere.

Dodik je naveo da su “histerija i bijes njen odgovor na povećanje plata, penzija i primanja boraca”.

“Histerija i bijes su njen odgovor na najavljenu pomoć mladima, borcima i penzionerima. Histerija i bijes su njen odgovor na stabilnu makroekonomsku situaciju, na stabilan budžet i institucije Republike Srpske”, napisao je Dodik na Twitteru.

Kako je naveo, to je njen odgovor i na najveći broj zaposlenih, 120 kilometara autoputeva i na izgrađene bolnice u svim regionalnim centrima.

“Ko zna da li Marinika nešto zna o tome, ili apsolutno ništa ne zna”, istakao je Dodik.

Komentarišući izjavu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a, istakla je da “histerija i bijes Milorada Dodika, agenta hrvatskih službi, pokazuju paniku u kojoj se ta individua nalazi”.

“Panika je izazvana mojom kandidaturom za predsjednicu Republike Srpske, kao i mojim ukazivanjem na njegove prevarantske pokušaje obmane naroda koji on više ne može, kao i do sada, lagati i žrtvovati za one kojima služi”, rekla je Trivićeva.

Istakla je da je Dodik zaboravio da su upravo on i njegova kleptokratska bulumenta doveli penzionere, borce, radnike, mlade i sve ostale građane gotovo do prosjačkog štapa.

“O kakvoj ekonomskoj politici priča Dodik kojeg bih mogla poistovjetiti sa mnogim izdajnicima i slugama raznih okupatora koji su imali namjeru da unište srpski narod, ali to neću učiniti, jer sam ja, za razliku od njega, političarka, a ne agent opasnih djela. Dodik je prošlost, retrogradna snaga koja odlazi. Pred nama je budućnost, a pred Dodikom odlazak u nečistu političku prošlost”, dodala je ona.

izvor: Nezavisne novine

Nastavite čitati

Trending