Pratite nas

Društvo

Parkirajte na humana parking mjesta: Pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija

Objavio

u

Parkiranjem na posebno označena „humana parking mjesta“ u Banjaluci, usmjeravate sredstva onima kojima je to najpotrebnije.

Naime, Grad Banjaluka je tokom prošle godine pokrenuo ovu ideju i na ovaj način pokazala svoje humano lice, a sredstva prikupljena od humanih parkinga u proteklom periodu dodijeljena su za tri banjalučke porodice Tubonjić, Savić i Kovačević.

Kako bi Milica Tubonjić, koja boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma, dobila novu kuću i bolje uslove za život, dio sredstava upućen je ovoj porodici, dok je dio preusmjeren za podršku višečlanoj porodici Savić sa osmoro djece.

Podrška je upućena i porodici Kovačević, nakon smrti dječaka Nikole, koji je bolovao od Volfovog sindroma, a zbog kojeg je prethodno izmijenjena i odluka, na osnovu koje su proširena prava na novčanu podršku teško oboljeloj djeci i nakon 18. godine.

Kako bi nastavili sa ovakvim aktivnostima i direktno pomogli onima kojima je to najpotrebnije, parkirajte na jedno od deset mjesta u našem gradu označena srcem.

Uz oznaku srca, kod ovih parking mjesta postavljen je i poseban saobraćajni znak na kojem je naveden i broj telefona putem kojeg se može uplatiti ovaj parking.„Humane parkinge“ možete platiti slanjem SMS poruke na broj: 083 51 24

Na ovaj način donirate 1 KM za jedan čas parkiranja, onima kojima je to najpotrebnije.

Ova posebno označena parking mjesta nalaze se na lokacijama ispred Gradske uprave, na tzv. Kraševom parkingu, kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske, kod Gradskog stadiona, te na parkingu preko puta Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

(Srpskainfo)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

Povećanje minimalne plate u Srpskoj: Pogledajte koliko će sada iznositi

Objavio

u

By

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas da će od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznositi 650 KM, rekla je ministar finansija Zora Vidović.

Vidovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite izašlo danas na sjednicu Vladu sa prijedlogom o iznosu minimalne plate s obzirom da Ekonomsko-socijalni savjet nije uspio da se dogovori.

“Mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznosi 650 KM”, istakla je Vidovićeva.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Trending