Pratite nas

Društvo

PAVLOVIĆ NESPOSOBAN ORGANIZOVATI BICIKLISTIČKU TRKU: Bicikliste čekali u centru, oni otišli na magistralni put

Objavio

u

Prijedorčani tvrde da se tokom današnje međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka desio propust, jer biciklisti koji su dočekani u centru nisu prošli gradskim ulicama koje su bile zatvorene za saobraćaj, već su se niz nadvožnjak na Pećanima uključili na magistralni put Prijedor – Novi Grad.

Ovu informaciju za Srpskainfo potvrdili su fotografi koji su čekali bicikliste u centru grada, ali su ih nakon 10-tak minuta vidjeli na udaljenoj magistrali.

Takođe, i na snimku biciklističke trke koja je postavljena na Jutjubu vidi se da biciklisti ne skreću sa Pećana u centar grada, već se spuštaju niz nadvožnjak i dolaskom na magistralni put zbunjeni čekaju oko četiri minuta.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom vožnju nastavljaju magistralnim putem koji u tom dijelu nije bio zatvoren za, saobraćaj. I sami zbunjeni biciklisti, zbunili su i vozače putničkih vozila koji su se zaustavljali.

Prijedorčani su uputili dopis i redakciji Srpskainfo pitajuću zašto se desio propust na četvrtoj etapi trke.

Podsjećaju da je planom trke koji je objavljen na web sajtu Grada Prijedora utvrđen pravac kretanja trke kroz Prijedor. U njemu je navedeno da će se trka odvijati na relaciji Trg majora Zorana Karlice-Miloša Obrenovića-Akademika Jovana Raškovića-Nikole Pašić, Svetosavska, Uskočka, Muharema Suljanovića, Žarka Zgonjanina, Vojvode Putnika, Vidovdanska, Branislava Nušića, Trg majora Zorana Karlice, Akademika Jovana Raškovića, Kozarska.

Međutim, iz nekog razloga desio se propust. Trka je startovala na Trgu majora Zorana Karlice, kod Patrije. Biciklisti su trebali da se provozaju užim centrom grada, gore navedenim ulicama, da se opet vrate kraj Patrije i centrom grada nastave dalje u pravcu Kozarske Dubice.

Na samoj raskrsnici kod Pošte, u pripravnosti su bila dva policijska motocikla, kao i dva civilna motorna vozila beogradskih registarskih tablica koji su trebali biti prethodnica trke na relaciji Prijedor-Kozarska Dubica.

Navedeni policijski motocikli i vozila iz pratnje su nestrpljivo čekali bicikliste da se pojave kod Patrije, te da se nastave kretati prema Kozarskoj Dubici. Međutim, biciklisti se nisu pojavili-tvrdi Prijedorčanin koji je svjedočio današnjem događaju.

Dodaje da je radio-vezom u vozilu beogradskih registarskih tablica primljena informacija da su biciklisti već napustili gradsko područje i da se već nalaze na izlazu iz grada prema Kozarskoj Dubici.

-U tom momentu gosti iz Beograda iz navedenog vozila obavještavaju, domaćina, policijajce na motociklima da je potrebno da ih sprovedu do biciklista i da se nastavi sa trkom. Lično sam bio prisutan na trotoaru par metara od vozila beogradskih tablica, pa sam čuo čovjeka iz vozila kako obavještava policajce da je potrebno da krenu i sustignu bicikliste – priča on.

Dodaje da bi o ovom trebalo da se oglasi gradonačelnik Prijedora ili neko drugi od organizatora kako bi se utvrdilo ko je u navedenoj organizaciji napravio propust.

– Žalosno je da se u jednoj ovakvoj manifestaciji Prijedor obruka. Građani su očekivali da će još jednom vidjeti učesnike trke kako će proći samim centrom grada ali zbog nečijeg propusta ostali su uskraćeni za taj događaj-zaključuje ovaj Prijedorčanin. Istovremeno iz Gradske uprave su se pohvalili na sajtu grada da su bili uspješni organizatori četvrte etape međunarodne biciklističke trke u kojoj je učestvovali 175 biciklista iz 35 zemalja svijeta.

Najavili su da će zbog ovog okupljanja večeras dezinfikovati prostor oko Patrije i uži centar grada.

(Srpskainfo.com)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Gradska uprava uskoro kupuje udžbenike koji će biti uručeni učenicima!

Objavio

u

Grad bi do kraja sljedeće sedmice trebalo da raspiše javnu nabavku za besplatne udžbenike za sve osnovce, rekao je za “Nezavisne” gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je ranije najavljeno, grad će s početkom nove školske godine za sve osnovce obezbijediti besplatne udžbenike, a Stanivuković je istakao da je Banjaluka prvi grad u regionu koji će pokrenuti ovakav projekat.

Naveo je da u gradu na Vrbasu ima oko 16.000 osnovaca, a da će grad obezbijediti sredstva za njih oko 12.000.

Podsjećamo da besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda u RS već obezbjeđuje Vlada Srpske.

Stanivuković je kazao da će besplatni udžbenici biti poklon za sve porodice u gradu.

“Grad će u te svrhe izdvojiti oko 1,5 miliona KM. Pokušali smo ranije da dogovorimo sastanak sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, ali nismo dobili dovoljno informacija od njih. Zbog toga ćemo napraviti svu kalkulaciju cijena i raspisati javnu nabavku”, naveo je Stanivuković.

Dodao je da je moguće da se na javnu nabavku javi Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, ali i neke knjižare, te da će više detalja o načinu na koji će porodice s osnovcima dobiti knjige, da li će se morati prethodno prijaviti i gdje, imati nakon okončanja javne nabavke.

“Cilj je da od 15. do 30. avgusta roditelji preuzmu udžbenike za svoju djecu koja pohađaju osnovnu školu”, zaključio je Stanivuković.

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Društvo

U Banjaluci rođeno sedam beba

Objavio

u

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci u protekla 24 časa rođeno je sedam beba – dvije djevojčice i pet dječaka.

U službi hitne pomoći pregledano je 110 odraslih pacijenata i 12 djece, a obavljeno je i 18 kućnih posjeta. Ukupno je bilo 140 intervencija.

U protekla 24 časa zabilježena su dva krivična djela i dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, podaci su banjalučkog Područnog odjeljenja Republičke civilne zaštite.

Vatrogasna brigada nije imala intervencija, a snabdijevanje grada vodom i strujom jutros je uredno.

Nastavite čitati

Društvo

Počeli radovi na novom parku u Rosuljama

Objavio

u

FOTO: S. Ćuković

Na mjestu zelene površine u naselju Rosulje niče novi park, koji će Banjaluci pokloniti gradonačelnik Draško Stanivuković i njegova porodica.

Ideja je, kako je kazao gradonačelnik, da upravo on započne realizaciju inicijative prema kojoj će se širom grada manje zelene površine oplemeniti i pretvoriti u lijepe skverove, a u čemu će moći učestvovati i druge porodice i kompanije.

“Vodeći se poslovicom “da se život mjeri po onom što čovjek ostavi iza sebe“, želimo da upravo ove manje zelene površine oplemenimo stazom, klupom, česmom, bistom i da dobijemo veliki broj ovih skverova pored zgrada i tako uljepšamo naš grad”, kazao je Stanivuković, koji je danas posjetio budući park na lokaciji uz tranzit, u blizini vrtića i Osnovne škole “Aleksa Šantić“.

U parku će, između ostalog, biti postavljena i klupa za dojenje i bista u znak podrške svim majkama, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

“Park je, dakle, posvećen porodici i to je upravo simbolika današnjeg dana kada se obilježava Međunarodni dan porodice”, naveo je Stanivuković.

Po ovom principu, i druge porodice i društveno odgovorne kompanije mogu da odaberu zelenu površinu u gradu i doniraju za njeno uređenje.

Gradonačelnik je pozvao sve one koje imaju mogućnosti da se uključe i podrže ideju Grada o pravljenju skverova.

Iz Gradske uprave su dodali da je i replika čuvene fontane koja se gradi u Parku “Mladen Stojanović“ donacija jedne kompanije i porodice, a neki od sljedećih projekata koje Grad priprema, a koje bi mogle da podrže porodice ili kompanije, su gradnja vidikovca najvjerovatnije na Banj brdu, zatim uređenje posebnih mjesta na kojima bi mogli da sviraju ulični svirači i sl.

Nastavite čitati

Trending