Pratite nas

Politika

Petrović: Srpska postala zarobljenik privatnih poslova nekoliko vladajućih porodica

Objavio

u

„Vladajuća SNSD struktura je Republiku Srpsku u koju se navodno kune i BiH koju bi navodno da ruši, očigledno svela u istu ravan: samo na poligone za unosne porodične biznise i ništa više. Ako su istiniti dokumentovani navodi jednog istraživačkog medija, da je zet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i njegova porodica počela da se bavi uvozom i preprodajom oružja, nameće se logično pitanje – šta je sljedeće?“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrović kaže da je Republika Srpska postala zarobljenik privatnih poslova nekoliko vladajućih porodica:

„Oni su imali ekskluzivno pravo za distribuciju fiskalnih kasi, stavili monopol na IT sektor i iz budžeta primili stotine miliona КM za te usluge, privatizovali i uništili gigant stare Jugoslavije ‘Energoinvest – RAOP’. Jedna od tih porodica se bogatila na teret Republike Srpske u teškim vremenima pandemije kroz uvoz respiratora, drugoj su namještali kupovinu pokretnog šatora koji su nazivali bolnicom, treća ima monopol nad izgradnjom poslovnih prostora, četvrta po najvišim cijenama gradi puteve i tako dalje… Oni imaju pravo na ekskluzivne lokacije za svoje ugostiteljske objekte, bespovratne kredite za svoje voćnjake, oni su sa svojim ‘stranim’ investitorima uništili stotine života kroz bankarski sektor, čiji je najočigledniji primjer propala ‘Balkan investment banka’, kasnije cinično nazvana ‘Banka Srpske'“, kaže Petrović.

Ona dodaje da je nemoguće u jednoj izjavi nabrojati sve načine na koje su vladajuće porodice svojim poslovnim poduhvatima učinile štetu Republici Srpskoj:

„Кada su sve iscrpili, sada je na redu oružje, a teško je i pomisliti šta je sljedeće. U isto vrijeme, dok građani umorni od života u kriminalizovanoj zemlji, odlaze bez želje da se vrate, pravosudne institucije ili žmire na očigledni kriminal ili ne mogu postupati po slučajevima legalizovane pljačke. Postoji i opravdana bojazan da je Zakon o porijeklu imovine, kojeg se vlast naprasno sjetila nakon što ga je opozicija predlagala skoro deceniju, samo nastavak legalizacije kriminala koji čine više od petnaest godina“, zaključuje Petrović.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending