Pratite nas

Politika

Petrović: Srpska postala zarobljenik privatnih poslova nekoliko vladajućih porodica

Objavio

u

„Vladajuća SNSD struktura je Republiku Srpsku u koju se navodno kune i BiH koju bi navodno da ruši, očigledno svela u istu ravan: samo na poligone za unosne porodične biznise i ništa više. Ako su istiniti dokumentovani navodi jednog istraživačkog medija, da je zet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i njegova porodica počela da se bavi uvozom i preprodajom oružja, nameće se logično pitanje – šta je sljedeće?“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrović kaže da je Republika Srpska postala zarobljenik privatnih poslova nekoliko vladajućih porodica:

„Oni su imali ekskluzivno pravo za distribuciju fiskalnih kasi, stavili monopol na IT sektor i iz budžeta primili stotine miliona КM za te usluge, privatizovali i uništili gigant stare Jugoslavije ‘Energoinvest – RAOP’. Jedna od tih porodica se bogatila na teret Republike Srpske u teškim vremenima pandemije kroz uvoz respiratora, drugoj su namještali kupovinu pokretnog šatora koji su nazivali bolnicom, treća ima monopol nad izgradnjom poslovnih prostora, četvrta po najvišim cijenama gradi puteve i tako dalje… Oni imaju pravo na ekskluzivne lokacije za svoje ugostiteljske objekte, bespovratne kredite za svoje voćnjake, oni su sa svojim ‘stranim’ investitorima uništili stotine života kroz bankarski sektor, čiji je najočigledniji primjer propala ‘Balkan investment banka’, kasnije cinično nazvana ‘Banka Srpske'“, kaže Petrović.

Ona dodaje da je nemoguće u jednoj izjavi nabrojati sve načine na koje su vladajuće porodice svojim poslovnim poduhvatima učinile štetu Republici Srpskoj:

„Кada su sve iscrpili, sada je na redu oružje, a teško je i pomisliti šta je sljedeće. U isto vrijeme, dok građani umorni od života u kriminalizovanoj zemlji, odlaze bez želje da se vrate, pravosudne institucije ili žmire na očigledni kriminal ili ne mogu postupati po slučajevima legalizovane pljačke. Postoji i opravdana bojazan da je Zakon o porijeklu imovine, kojeg se vlast naprasno sjetila nakon što ga je opozicija predlagala skoro deceniju, samo nastavak legalizacije kriminala koji čine više od petnaest godina“, zaključuje Petrović.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Trending