Pratite nas

Politika

PISMO IZ SNSD: Stranka se dijeli na dva dijela, EVO KO JE RUŠI IZNUTRA

Objavio

u

Dobio sam pismo iz Kneževa, koje govori o dešavanjima u ovoj maloj planinskoj opštini pored Banjaluke, a koje prenosim u cjelosti..

Ovih dana na ulicama Kneževa, zapaženo je neuobičajeno vozilo, kojim se vrši prevoz smeća. Neuobičajeno, prvenstveno po svojim reg. oznakama.

Naravno, nije ove poslove preuzelo preduzeće iz EU, već se radi o lažnim reg. oznakama, koje svi vide osim lokalne policije.

Tajanstveni vlasnik vozila je lokalni „smećar“, koji je isto iznajmio JKP „VODOVOD“, u čijoj su nadležnosti navedeni poslovi.

Nije poznato po kojoj cijeni i po kojem zakonskom osnovu je sve urađeno, ali to je posao kontrolnih organa, i nesumnjamo u njihovu profesionalnost.

I dok se prevoz smeća na gradskom području vrši sa neregistrovanim vozilom, u prigradskim naseljima, pored reg. puta Kneževo – Banjaluka, niču divlje deponije.

Navedene poslove, do nedavno je obavljalo d.o.o. „Čistoća i Zelenilo“, čiji su stvarni vlasnici Pavlović Mile, Predsjednik SO Kneževo i Vuković Aleksandar, komercijalni direktor u ŠG. „ČEMERNICA“, koji je i odbornik u lokalnoj skupštini. Pod, javnosti nepoznatim uslovima, sa njihovim sredstvima, (vozilima, kontejnerima), poslove sakupljanja i prevoza otpada, preuzelo je JKP „VODOVOD“.

Međutim, sa svojim dijelom kolača, nije zadovoljan Načelnik Opštine, zbog čega je „pukla tikva“. Saradnju je započeo sa drugim, lokalnim tajkunom, koji je već kupio navedeno vozilo.

Na ovaj način, Načelnik je izgubio podršku još dva svoja odbornika, pošto je odmah, nakon lokalnih izbora, izgubio podršku svojih odbornika, Laketić Duška i Mitrović Maje, sa kojima je u svađi.

Od ukupno 9 svojih odbornika, koliko ima SNSD u lokalnoj skupštini, 4 odbornika su okrenula leđa Načelniku Opštine.

Zbog navedenih okolnosti, stub podrške u skupštinskoj većini, čine odbornici opozicije, (SPS, DNS, PDP). Do kada, ostaje da se vidi.

Takođe, ostaje da se vidi hoće li smeće, zaista posvađati lokalne „smećare“.

Izvor: Nebojsavukanovic.info

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Vozač, saradnici i obezbjedjenje Milana Radovića sudionici tuče u banjalučkom noćnom klubu?!

Objavio

u

By

Prema izvorima faktormagzina u tuči koja se rano jutros dogodila u jednom banjalučkom noćnom klubu učestovali su vozač, saradnici i pratioci predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Milana Radovića.

Incident se dogodio jutros oko četri časa a iz policije su saopštavajući incijale naveli da je jedna osoba uhapšena dok se za još nekoliko traga.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su operativnim radom jutros identifikovali i uhapsili J.K. iz Banjaluke.

“Za osobama D.I., M.I. i M.Ć., a zbog postojanja osnova sumnje da su sa J.K. učestvovala u tuči, se traga”, rekli su u policiji.

Nadležnoj policijskoj stanici, oštećeni su juče oko 4 časa prijavili su da su u noćnom klubu u Banjaluci fizički napadnuti od strane više nepoznatih osoba.

“Oštećenim osobama je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, poručili su iz policije.

Izvor: Faktor magazin

Nastavite čitati

Politika

Vučić: BiH uvela sankcije Rusiji, Dodika i Srpsku nisu pitali

Objavio

u

By

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je BiH uvela sankcije Rusiji dajući na svih 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze sa Republikom Srpskom.

Nastavite čitati

Politika

Krunić o Ujedinjenoj Srpskoj: Korupcija i kriminal, osobine vodećih funkcionera

Objavio

u

By

Korupcija, kriminal, siledžijstvo: sve su to karakretistike vodećih funkcionera Ujedinjene Srpske, jedne od stranaka vladajuće koalicije, koja očigledno ne preza ni od čega, pa ovakve ljude, bez imalo srama, imenuje na neke od vrlo značajnih pozicija u Republici Srpskoj i BiH – rekao je član Predsjedništva PDP-a i narodni poslanik Ljubiša Krunić.

Krunić kaže da je malo koju stranku, osim SNSD, potresalo ovoliko afera na koje se javnost zgražala, ali oni ne mare za to, nego samo gledaju kako da uzmu svoj dio plijena u okviru vladajuće koalicije i iz narodnog budžeta, saopšteno je iz informativne službe PDP-a.

“Imenovanje Kostadina Vasića na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo bilo je samo po sebi skandalozno, jer je potpuno jasno da nema potrebna znanja i vještine da rukovodi tom, pokazalo se u prethodnom periodu, izuzetno važnom institucijom. Ako na to dodamo da je Vasić juče pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja svog srodnika, a da će ipak ostati u direktorskoj fotelji, jasno je o kakvom beskrupuloznom i poremećenom sistemu vrijednosti svjedočimo”, poručio je Krunić.

On je podsjetio da je Vasić na poziciji direktora Instituta zamijenio Branislava Zeljkovića, kojem se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja zbog nabavki tokom pandemije virusa korona.

“Dok su ljudi bili zatvoreni u kućama, kažnjavani zbog nenošenja maski, bolovali i umirali, oni su tražili i nalazili načine kako da se preko te, za čitav svijet i za naš narod, užasne situacije bogate i trpaju novac u privatne džepove. Tokom pandemije respiratori su plaćani po deset puta višoj cijeni od nabavne i tržišne, maske nabavljane za deset feninga, a narodu su ih prodavali po sedam KM. I na sve to, dok je suđenje u toku, Zeljković je nagrađen savjetničkom pozicijom u Civilnoj zaštiti”, podsjeća Krunić.

Kaže da se ne smije zaboraviti ni slučaj Siniše Ilića, zamjenika ministra civilnih poslova, takođe kadra Ujedinjene Srpske:

“Svojevremeno je otkriveno kako se Ilić više od dvije godine bavio ilegalnim priređivanjem igara na sreću, za što je stekao imovinsku korist. Ilić je takođe osumnjičen je da je sa partnerom izdavao cijelu zgradu u Zvorniku, a da to nije prijavljivao, niti plaćao obaveze i takođe nelegalno stekao imovinsku korist. Kada se sve ovo uzme u obzir, može se reći da je Ujedinjena Srpska ogledalo ove vlasti, ogrezle u kriminalu, korupciji, bahatosti i pokvarenluku”, zaključuje Krunić.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Trending