Pratite nas

Društvo

Podnesene krivične prijave protiv Zorana Popovića

Objavio

u

Banjalučki vodovod nikako da stane na zelenu granu. Pompezno je gradonačelnik predstavio novu upravu kada je prije nešto manje od pola godine smijenio tadašnjeg direktora Zorana Popovića. Međutim, bez pokrića. Nisu ispunili njegova očekivanja.

Po svemu sudeći, imali su preča posla. Češljali su dokumentaciju prethodne uprave na čijem čelu je bio Zoran Popović. I otkrili elemente krivičnog djela. Zato su zbog svega podnijeli krivične prijave.

“Advokat je pronašao elemente krivičnog djela i krivična pdijava je podnesena. Imaju određene radnje vezane za rekonstrukciju ovog novog objekta zgrade Vodovoda i jednostavno pronađene su određene stvari koje ukazuju na elemente krivičnog djela i kao takva je podnesena tužilaštvu”, kaže Predrag Duduković, direktor Vodovoda Banjaluka.

Prijave protiv Popovića su, kako saznajemo podnesene zbog sumnjivih poslova i namještanja tendera u vezi sa novim prostorom  u kojem je smještena uprava Vodovoda. Poslovni prostor je kupljen za 2,7 miliona makara, a posebno interesantno je to da je opremanje i renoviranje objekta koštalo skoro kao i sam objekat, i to 2,3 miliona makara. Kako saznajemo pozamašne sume su izdvojene i za kupovinu namještaja za direktorsku kancelariju.

U krivičnoj prijavi mogao bi da se nađe i objekat za čuvanje hlora koji je plaćen čak 900 hiljada maraka.

Ništa od ovoga Popoviću, izgleda nije sporno. U kratkom telefonskom razgovoru na naš poziv poručuje da je to sve glupost i da nema informaciju o krivičnoj prijavi protiv njega kao i to da ne želi da daje bilo kakve izjave. Ruže ne cvjetaju ni kod novog rukovodstva. Najveći problem je kako saznajemo, nova sistematizacija koju je Dudukovićeva ekipa radila više od tri mjeseca, ali koja nije po volji gradonačelnika. I zbog svega, najavljuje smjene.

“Određene ljude koje smo pored Dudukovića postavili možda je moguće da će biti smijenjeni u narednom periodu, ono je s čim nismo zadovoljni. Lično sam sa direktorom zadovoljan, možda potencijalnim saradnicima koje sam lično i ja predlagao iz nove uprave biće smijenjeni”, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Spočitava se novoj upravi i ponašanje prema gradskim institucijama. Konkretno, to što se direktor Predrag Duduković nije pojavio na sjednici skupštine kada se razmatrala tačka dnevnog reda koja se tiče vodosnabdijevanja.

“Izuzetno je kontradiktorno reagovao pa dobar izvještaj pripisao sebi, a kad smo ga pitali zašto nije došao tu, rekao je da nije bilo dovoljno vremena da se upozna sa nekakvim stvarima. Kako možete pripisati sebi da ste neki izvještaj dobro uradili, a s druge strane reći da niste dovoljno dugo tu”, kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Ni bivši direktor Zoran Popović koji obavlja i funkciju odbornika u skupštini grada se nije proslavio na skupštinskim zasjedanjima. Pored svih tački dnevnog reda, najvažnije mu je bilo da mu se gradonačelnik izvini zbog, kako je rekao načina na koji je obavljena njegova smjena sa funkcije prvog čovjeka Vodovoda. O spornim tenderima nikada ni riječi.

ATV

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending