Pratite nas

Politika

POLEMIKA PORTPAROLA Anja Petrović: Kovačeviću, pitaj šefa ko je pravio spiskove za OHR

Objavio

u

Ukoliko portparol SNSD, Radovan Kovačević, više vjeruje izjavi Gabrijela Eskobara, nego liderima opozicije koji tvrde da s njim nisu imali nikakav kontakt, onda jasno pokazuje čijem mišljenju i izjavama on pridaje važnost i u koga ima najviše povjerenja, rekla je Anja Petrović, portparolka PDP.

Petrovićeva kaže da Eskobar nije naveo da je razgovarao sa liderima opozicije u Republici Srpskoj, nego sa više političkih lidera u BiH, što se može odnositi i na one sa kojima, za razliku od opozicije, SNSD ima čvrstu koaliciju i strateško partnerstvo.

– Međutim, po njegovim izjavama, izgleda da Kovačević zna sa kim je Eskobar razgovarao, kako je tekao tok razgovora, šta su posljedice toga, pa se postavlja logično pitanje otkud baš njemu te „informacije“ i ko zapravo kontaktira sa Eskobarom? Smiješne su konstatacije da se opozicija nada sankcijama bilo kome u Republici Srpskoj. Prvo, jer su upravo SDS i PDP, za razliku od SNSD, od stranih namještenika istrpili brojne udare i jer se našim kadrovima zabranjivalo, ne samo političko djelovanje, nego i osnovno ljudsko pravo na rad, i to ljudima sa „spiska za odstrel“ Grejm Deja, potonjeg savjetnika u kabinetu Milorada Dodika – saopštila je Petrovićeva.

Poručuje Kovačeviću da „slobodno pita svog šefa kako je pravio te spiskove i dostavljao u Kancelariju visokog predstavnika, čiji šef u Banjaluci je bio Grejm“.

– I na kraju najvažnije, nama nikako u interesu nije strani intervencionizam, jer će najgore sankcije SNSD dobiti na izborima naredne godine, od naroda Srpske, koji su ojadili svojim kriminalom, a sve pod plaštom zaštite Republike Srpske, na šta se Kovačević i danas poziva – zaključuje Petrovićeva.

Podsjećamo, američki izaslanik za zapadni Balčkan, Gabrijel Eskobar, na saslušanju u Kongresu je izjavio da je lično zvao neke političke lidere u BiH, s ciljem da ne podrže politiku Milorada Dodika.

Portparol SNSD, Radovan Kovačević, izjavio je da je „dobijena direktna potvrda za koga i u čijem interesu rade predstavnici opozicije iz Republike Srpske, a to sasvim sigurno nisu narod i građani Republike Srpske“.

srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

SANJA VULIĆ SPUSTILA ŠMITA: Ovako ga niko nije do sad prozvao, DA LI IMA ODGOVOR NA OVO?

Objavio

u

By

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da sud u kojem dominaciju u glasanju i dogovaranju imaju sudije stranci i Bošnjaci je donio odluku o kojoj danima prije bruji Sarajevo, a portparol im je Šmit.

Ona je naglasila da će biti zanimljivo šta je Ustavnom sudu bio osnov za ovakvu odluku.

– Odluka nije objavljena sa detaljima tako da kada bude objavljena biće zanimljivo pročitati šta je Ustavnom sudu bio osnov za ovakvo postupanje. Sav cinizam se ogleda u tome da naglašavaju da odluka o privremenoj mjeri ne prejudicira konačnu odluku.

Sanja Vulić tvrdi da odluke Ustavnog suda se kreiraju u centrali SDA i da je danas učinjen neviđen pravni apsurd.

– Jedina činjenica za dokazivanje, biće da se odluke Ustavnog suda kreiraju u centrali SDA. Da je pravne države, kao što nije, sudije bi bile u postupku odlučivanja o Šefiku Džaferoviću koji im mentoriše, a koji je sa uživanjem gledao odsjecanje srpskih glava. Stavljati van snage zakone donesene u parlamentarnoj proceduri je neviđeni apsurd.

Na kraju, Vulićeva tvrdi da su Srbi više prava imali za vrijeme Turske i Austrougarske nego danas pod Kristijanom Šmitom koga naziva “njemačkim turistom” i traži da se provjeri da li se Šmit nakon dolaska u BiH kao mjesto stanovanja prijavio adresu Ustavnog suda.

-Srbi su imali veća prava za vrijeme Turske i Austrougarske okupacije već u 21. vijeku u tzv. državi BiH! Njemački turista, Kristijan Šmit misli da je Srbe o jadu zabavio, a ne zna da ko mržnju sije, mržnju će i požnjeti! Šmit i Ustavni sud dižu tenzije i uživaju u sarajevskoj igri pravne nesigurnosti. Ali Republika Srpska ima svoje demokratske institucije i predstavnike džaba što Šmit samo što se ne preseli u Ustavni sud kao podstanar. A, svakako sam rekla da njegovu prijavu boravka treba provjeriti u Službi za poslove sa strancima, da vidimo da li se prijavio na adresi Ustavnog suda.

Izvor: Nacional.live

Nastavite čitati

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Trending