Pratite nas

Nekategorisano

Politički revanšizam protiv građana Banjaluke

Objavio

u

“Očito da je u gradu Banjaluka na sceni pokušaj diskreditacije samog gradonačelnika ali i namjera da se građani Banjaluke kazne zato što su svoj glas dali upravo Drašku Stanivukoviću”, kaže Milan Radović,  zamjenik predsjednika SDS.

Radović navodi da je Kabinet gradonačelnika  predložio dobar i realno održiv budžet u kojem je predviđeno smanjenje rashoda za pet miliona KM i da su predviđene  i investicije od 31 milion KM, ali i sredstva za udžbenike od 700.000 KM.  

On poručuje da je uskraćivanje sredstava neophodnih za normalno funkcionisanje Grada, koje predlaže vladajuća većina u Banjaluci nije ništa drugo nego politički revanšizam. 

„Danas nas je gradonačelnik obavijestio da je dobio prijedlog amandmana od strane vladajuće većine kojima žele uskratiti sredstva koja su neophodna za normalno funkcionisanje Grada. Prijedlog da se uskrate sredstva za održavanje puteva, za rasvjetu, za parkove i da se ne dopusti realokacija viška sredstava jeste upravo politički revanšizam, ne samo prema gradonačelniku, već i prema samim građanima Banjaluke“, istakao je Radović.

On je poručio da SDS podržava rad gradonačelnika Stanivukovića, obzirom da je njegova namjera da budžet bude javan i transparentan i da u Banjaluci zakon bude jednak za sve.

„Smanjenje rashoda od pet miliona KM godišnje znači da će u toku četvorogodišnjeg mandata biti ušteda sredstava od 20 miliona KM. Ta velika i značajna sredstva se mogu usmjeriti za nove investicije, za subvencije građanima za prevoz, za pomoć javnoj kuhinji, za podsticaje malim preduzećima u privredi i poljoprivredi, za stimulisanje najboljih đaka i studenata…“, navodi Radović.

On je rekao da bi dio tih sredstava mogao da se preusmjeri i za pomoć malim preduzetnicima koji su zatvoreni zbog pandemije, i podsjetio  da je Vlada Republike Srpske javno obznanila da nije u mogućnosti da značajnije pomogne ovoj  kategoriji.

(BN)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Nekategorisano

“AUTOGOL BANJALUCI” Lazić poručio da je odluka da gradonačelnik ne dodjeljuje Ključ grada pogrešna

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Znam da je namjera skupštinske većine da diskredituje gradonačelnika, ali ovo prevazilazi svaku mjeru i ruši ugled gradu, rekao je odbornik Pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić.

Ovako Lazić komentariše prijedlog predsjednika Skupštine grada Banjaluka Mladena Ilića, da on dodjeli najveće gradsko priznanje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Izgleda da se ove godine događa ono što nije nikad. Sve odluke se odjednom poštuju. Iako nisam ni glasao za ovu odluku, smatram da nije normalno da se praksa mijenja samo zato što je neko drugi gradonačelnik – rekao je Lazić na Kolegijumu.

On je poručio da je ovo autogol gradu Banjaluci, te da je Ključ grada uvijek dodjeljivao prvi čovjek grada.

– Ovo je još jedan presedan – poručio je Lazić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Nekategorisano

“PROCVJETALA” GOSPODSKA Prelijepi prizori iz centra Banjaluke oduzimaju dah

Objavio

u

FOTO: Siniša Pašalić

Povodom obilježavanja Dana grada Banjaluke, danas je nastavljeno ukrašavanje Gospodske ulice.

Postavljene su kugle ukrašene cvijećem, koje oduševljeni Banjalučani već bilježe svojim kamerama.

Podsjetimo, povodom obilježavanja Dana grada 22. aprila, juče je počelo ukrašavanje Gospodske ulice, a planirano je i održavanje više od 30 događaja.

Nastavite čitati

Nekategorisano

Bisera Turković na mobilni potroši prosječnu platu u BiH

Objavio

u

Ministar vanjskih poslova BiH Bisera Turković mjesečno troši 1.000 maraka na razgovore preko mobilnog telefona, što je više od prosječne plate u BiH koja iznosi 969 KM.

U Odluci o korištenju telefona u Ministarstvu vanjskih poslova BiH kojom je definisano koji je mjesečni i godišnji limit koji zaposleni u Ministarstvu, uključujući i predstavnike u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, vidljivo je da Turkovićeva ima mjesečni limit za mobilni telefon od 1.000 KM, odnosno godišnje 12.000 maraka.

Turkovićeva ima pravo na čak 12 puta veće telefonske troškove od cijele ambasade BiH u Turskoj.

Ukupan iznos koji Ministarstvo vanjskih poslova BiH može za godinu dana potrošiti na mobilni i fiksni telefon je 740.000 KM ili, na primjer, blizu dva puta više nego što je koštala izgradnja vrtića u banjalučkom naselju Vrbanja za 50 mališana od 430 000 KM.

Kada su u pitanju Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u inostranstvu, po potrošnji fiksnog telefona tu definitivno prednjači Misija EU u Briselu, čiji je godišnji limit za fiksni telefon 17.000 KM, a odmah poslije toga slijedi Ambasada BiH u Berlinu koja ima godišnji limit na fiksni telefon u iznosu od 16.000 maraka.

Najniži limit za fiksni telefon, kada su u pitanju DKP-i ima Ambasada BiH u Teheranu sa godišnjim limitom od svega 1.000 maraka ili samo oko 83 KM mjesečno.

(Capital)

Nastavite čitati

Trending