Pratite nas

Politika

“POMALO SENILNA” Predsjednik Skupštine grada poručio da nije bilo potrebe za tenzijama na sjednici

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić

Vanredna sjednica Skupštine grada je sama po sebi dobro prošla, bilo je određenih tenzija na samom početku i mislim da za takvim stvarima nema potrebe. Mi smo predstavnici građana i na takav način trebamo i da se ponašamo.

Tako je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić ocjenio jučerašnje burno zasjedanje  gradskog parlamenta.  Naime, pored neslaganja sa tačkama koje su bile predložene na dnevnom redu jučer je bio očigledan problematičan način na koji su odbornici iznosili svoje nezadovoljstvo određenim pitanjem ili nečijim stavom.

Tako je odbornik SNSD Marinko Umićević dobacivao gradonačelniku Drašku Stanivukoviću dok je on govorio, a za odbornicu PDP Smiljanu Babić Moravac rekao da je “pomalo  senilna”, zbog pitanja o kojima je ona diskutovala. Isto tako došlo je do verbalnog okršaja između odbornika Narodnog pokreta ‘’Banjaluka zove’’ Saše Lazića te US Nevena Stanića oko toga na koji način bi se trebalo rukovoditi zasjedanjem. Nakon toga je kratko i prekinuta sjednica.

Ilić je poručio da se “iskreno nadam da do takvih scena neće dolaziti”.

– Odbornici zastupaju određene politike predstavljajući građane ali i u sklopu političke partije . Ja mislim da smo kasnije mogli vidjeti normalne scene i ponašanje i odbornika Lazića i Stanića i mislim da nema internih problema između odbornika. Drago mi je što je kasnije tok sjednice išao u dosta mirnijem pravcu i želja mi je da to se i nastavi   – naveo je Ilić.

Kaže da želi da komunikacija između odbornika ide u normalnom tonu.

– Moja je želja da se svi nadmećemo sa dobrim inicijativama i prijedlozima. Što se tiče nekih konkretnih stvari, vjerovatno će i dalje biti nekih razlika u mišljenjima ali na nama je da to na najbolji mogući način sprovedemo  – kazao je Ilić.

(Srpskainfo)

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending