Pratite nas

Politika

“POMALO SENILNA” Predsjednik Skupštine grada poručio da nije bilo potrebe za tenzijama na sjednici

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić

Vanredna sjednica Skupštine grada je sama po sebi dobro prošla, bilo je određenih tenzija na samom početku i mislim da za takvim stvarima nema potrebe. Mi smo predstavnici građana i na takav način trebamo i da se ponašamo.

Tako je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić ocjenio jučerašnje burno zasjedanje  gradskog parlamenta.  Naime, pored neslaganja sa tačkama koje su bile predložene na dnevnom redu jučer je bio očigledan problematičan način na koji su odbornici iznosili svoje nezadovoljstvo određenim pitanjem ili nečijim stavom.

Tako je odbornik SNSD Marinko Umićević dobacivao gradonačelniku Drašku Stanivukoviću dok je on govorio, a za odbornicu PDP Smiljanu Babić Moravac rekao da je “pomalo  senilna”, zbog pitanja o kojima je ona diskutovala. Isto tako došlo je do verbalnog okršaja između odbornika Narodnog pokreta ‘’Banjaluka zove’’ Saše Lazića te US Nevena Stanića oko toga na koji način bi se trebalo rukovoditi zasjedanjem. Nakon toga je kratko i prekinuta sjednica.

Ilić je poručio da se “iskreno nadam da do takvih scena neće dolaziti”.

– Odbornici zastupaju određene politike predstavljajući građane ali i u sklopu političke partije . Ja mislim da smo kasnije mogli vidjeti normalne scene i ponašanje i odbornika Lazića i Stanića i mislim da nema internih problema između odbornika. Drago mi je što je kasnije tok sjednice išao u dosta mirnijem pravcu i želja mi je da to se i nastavi   – naveo je Ilić.

Kaže da želi da komunikacija između odbornika ide u normalnom tonu.

– Moja je želja da se svi nadmećemo sa dobrim inicijativama i prijedlozima. Što se tiče nekih konkretnih stvari, vjerovatno će i dalje biti nekih razlika u mišljenjima ali na nama je da to na najbolji mogući način sprovedemo  – kazao je Ilić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending