Pratite nas

Politika

POSLANIK MANJE Predsjedništvo SDS isključilo Željka Babića iz stranke

Objavio

u

Kao stranka izaći ćemo sa svojom odborničkom listom i sa svojim kandidatom za gradonačelnika Cvijanom Filipovićem na izbore 21. februara u Doboju, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović nakon sjednice Predsjedništva stranke koja je održana u Doboju.

Rekao je da je formiran izborni štab za izbore u Doboju koji već danas kreće sa radom. Na čelu Izbornog štaba biće članovi Predsjedništva Milan Miličević, Milan Radović, Rado Savić i Nemanja Vasić .

Šarović je naglasio da SDS očekuje dobre rezultate na ponovljenim izborima u Doboju.

On je rekao da se Predsjedništvo nije bavilo procjenom o broju mandata SDS u Doboju već da će Izborni štab uraditi analizu i predložiti dalje korake.

– Ono što sa sigurnošću mogu reći da ćemo nakon ponovljenih izbora SDS u Doboju biti dio gradske skupštine – zaključio je Šarović.

Kako je saopšteno iz SDS, Predsjedništvo je jednoglasno isključilo Željka Babića iz članstva SDS. Babić je poslanik u Narodnoj skupštini RS, koji je prteklih dana javno negodovao zbog nekih odluka vrha stranke.

– Danas je razgovarano i o konsolidaciji SDS. Predsjedništvo je danas raspustilo opštinsku organizaciju SDS u Laktašima i isključilo iz članstva poslanika Željka Babića – rekao je Šarović.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Politika

Ove stranke ulaze u skupštine Doboja i Srebrenice

Objavio

u

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila rezultate glasanja za opštinsku i gradsku skupštinu u Srebrenici i Doboju.

U Srebrenici su prebrojani svi glasovi birača, dok je u Doboju prebrojano 81,13 odsto.

I u Srebrenici i u Doboju najviše glasova ima SNSD – u Srebrenici 2.276 glasova, odnosno 29,74 posto, a u Doboju 11.673, odnosno 44,53 posto.

Nakon SNSD-a u Srebrenici je najviše glasova osvojila Koalicija “Moja adresa: Srebrenica” (2.019 ili 26,39 posto), nakon njih je SDS (1.033 ili 13,50).

Cenzus za opštinski parlament su prešli još DNS, Ujedinjena Srpska, DF i GS, Srpska radikalna stranka te DEMOS.

U Doboju će u Gradski parlament, prema trenutnim rezultatima, osim SNSD-a ući i Koalicija “Doboj u srcu”, Demokratski savez, DEMOS, Prva srpska demokratska stranka, SP, SDP BiH, DNS, PDP, NDP i SDA.

Za gradonačelnika u Doboju je pobijedio Boris Jerinić (SNSD) i Mladen Grujičić u Srebrenici, zajednički kandidat srpskih stranaka.

(BN) 

Nastavite čitati

Politika

VULIĆEVA BEZ KOMENTARA Gdje je izgubila 17.000 glasova Dobojlija?

Objavio

u

Nosilac odborničke liste SNSD u Doboju Sanja Vulić i nakon ponovljenih izbora ima ubjedljivo najviše glasova na toj listi.

Prema podacima CIK BiH, poslije obrađenih 86 od 106 biračkih mjesta, Vulićeva ima 4.782 glasa ili 40,97 odsto.

Međutim, na izborima 15. novembra, koje je CIK BiH poništila zbog kršenja Izbornog zakona BiH, Vulićeva je imala nevjerovatnih 22.114 glasova i bila rekorder u cijeloj BiH!

Upravo zbog te razlike, u javnosti, a posebno na društvenim mrežama, Vulićeva je glavna tema nakon ponovljenih izbora u Doboju. Mnogi se pitaju gdje je za tri mjeseca nestalo više od 17.000 glasova, bez obzira što je ovaj put izlaznot glasača bila manja.

Za odgovor smo kontaktirali Sanju Vulić, ali nije željela ništa da komentariše na ovu temu.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending