Pratite nas

Društvo

POTVRĐENO IZ TUŽILAŠTVA: Đorđu Rađenu upućen poziv za ispitivanje u svojstvu osumnjičenog!

Objavio

u

Iz Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka za BUKU potvrđeno je da je u predmetu protiv Alena Kukića i drugih, u kojem ovo Tužilaštvo postupa, Đorđu Rađenu je upućen poziv za ispitivanje u svojstvu osumnjičenog, zbog krivičnog djela Sprečavanje dokazivanja.

Ozren Perduv iz neformalne grupe Pravda za Davida kaže da sve što radi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je farsa, pa tako i ovo.

“Predmet preuzima Tužilaštvo BiH i toga se boji tzv. tužilac Dalibor Vrećo. Sada pokušava da pokaže da nešto radi, ne bi li TBIH vratilo predmet Dragičević njemu u rad. Tzv. tužilac Vrećo je pokazao tokom ove tri godine koja je njegova jedina funkcija. Jedini čime se bavio je opstrukcija istrage i zataškavanje. I zbog toga će morati da odgovara”, rekao je za BUKU Perduv.

Prošlo je tri godine od ubistva Davida Dragičevića, a slučaj još uvijek nije riješen.

Predmet slučaja Davida Dragičevića trenutno se nalazi na uvidu u Tužilaštvu BiH i nema novih informacija o ovom slučaju iz Okružnoj javnog tužilaštva Banjaluka.

(Buka)

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending