Pratite nas

Politika

Povukao ručnu: Još nema zahtjeva za posebnu sjednicu

Objavio

u

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da u parlament još nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu na kojoj će se razmatrati vraćanje nadležnosti Republike Srpske.

Čubrilović je to potvrdio u izjavi za Srnu, u kojoj je još govorio o tome kako je to potez koji Republika Srpska povlači iz nužde.

Naime, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govorio je kako će se tzv. vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj raditi odmah te je krenuo od Agencije za lijekove.

Najavio je i formiranje vojske Republike Srpske, povlačenje ‘saglasnosti’ za CIK, granice, UIO, SIPA-u, OBA-u… Sve odluke trebala je donijeti NSRS.

Međutim, u subotu je Dodik bio u Beogradu, gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sudeći po izjavama koje je Dodik dao, nema baš pretjeranu podršku Vučića. Moglo se to protumačiti iz izjava u kojima je Dodik govorio da je spreman na razgovor (što je Vučić glasno podržao). Vučić je Dodiku prenio i ‘šta misli on, ali i neke poruke iz Evrope i svijeta’ o formiranju vojske Republike Srpske, pa je Dodik više nije ni spominjao.

Takođe, Dodik je kazao da je spreman prestati s blokadom ako će se razgovarati o odlukama Ustavnog suda BiH kojima su poljoprivredna zemljišta i šume proglašene državnim vlasnštvom.

Možda upravo zbog toga još uvijek u NSRS nije stigao zahtjev o posebnoj sjednici. U svakom slučaju, već tim potezom biće jasno je li Dodik stao na loptu ili se tek zagrijava za haos koji planira praviti.

(Raport.ba)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Politika

VOZAČI, OPREZ: Saobraćajka kod Kramara u Banjaluci, stvaraju se ogromne gužve

Objavio

u

By

Zbog saobraćajne nezgode koja se danas dogodila oko 13.45 časova kod “Kramara”, na zapadnom tranzitu stvaraju se ogromne gužve.

Vozači se mole za strpljenje, a policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Za sada nije poznato da li u saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih.

Izvor: banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Trending