Pratite nas

Društvo

Poznanici nestalog Splićanina: Otkrili da njegovi prijatelji kriju od javnosti ovo

Objavio

u

“Niko od nas ne bi hteo da bude u koži Matejevih roditelja i sestara. Doista je uznemirujuće gledati snimke koji su se pojavili u medijima i na kojima se vidi kako on potpuno izgubljeno trči ulicama. Mnogi sad spekulišu da je bio drogiran, pod uticajem droga”, rekli su poznanici Mateja Periša koji je pre pet dana nestao u Beogradu.

„Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. To što je prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima zbog droge. Uvereni smo da je Mateju možda u klubu neko nešto stavio u piće pa je počeo da halucinira, da bježi od nečega. Nema drugog obrazloženja. Inače, bio je dobar đak u školi, zajedno smo išli u gimnaziju. Živeo je za putovanja, sticanje novih iskustava, voleo je život i nije se ograničavao“, rekao je za „Jutarnji.hr“ jedan Matejev školski drug.

Čudne okolnosti

Prijatelj nestalog iz splitskog Manuša, pak, nevoljno samo napominje da je petočlana porodica Periš funkcionirala vrlo skladno, pa i kad se brak Matejevih roditelja raspao.

“Neno je decu vodio sa sobom na utakmice. Ponosan je na obe kćeri i sina jer su ih on i supruga odgojili u dobre osobe. Čudne su okolnosti pod kojima je Matej nestao, a, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji s kojima je bio tu noć nešto skrivaju jer ne može se bez ikakva razloga, samo tako, poludelo trčati ulicama nepoznatog grada”, kaže Nenadov prijatelj iz kvarta čiji je sin s nestalim mladićem išao na Ekonomski fakultet.

Šutnja prijatelja

Dodaje da Matej nije bio “dete koje žica novac, nego ga je sam zarađivao radeći leti kao skiper tako da se ni po jednoj osnovi ne može u njega upirati prstom da je bio loš momak i u lošem društvu”.

“Nadam se samo da će se što pre ova agonija oko nestanka razrešiti. Sve to predugo traje za nas koji nestrpljivo čekamo i dobijamo informacije na kašičicu. Pokušavao sam da kontaktiram jednog od momaka s kojima je Matej bio u Beogradu, ali ni na poruke, ni na pozive ne odgovara. Svi su uvereni da nešto skrivaju, ali ja ne znam šta bih mislio jer ni oni nisu loši momci”, zaključio je komšija nestalog mladića.

Reporteri hrvatskog poratla Jutarnji.hr su pokušali kontaktirati jednog od prijatelja koji je bio sa Matejem na dočeku 2022. u Beogradu, no na poruku koju smo mu poslali, nije odgovorio.

Inače, s velikom tugom Matejev nestanak doživila je i jedna od njegovih nastavnica iz gimnazije. Objavila je zajedničku fotografiju sa školskog izleta iz Grčke uz popratni sadržaj: “Prije 10 godina na vrhu Meteora, moja voljena deca…desno, s belom kapom čuči moj Matej Peris… Nestao je pre par dana… Molimo se prijatelji da se vrati živ i zdrav svojoj kući…”

Izvor: Nova.rs

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Društvo

PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA LIJEČENJE: Mali Vukan na putu ka bolnici u Budimpešti

Objavio

u

By

Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljena su sredstva za liječenje devetomjesečnog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i on danas putuje na liječenje u Budimpeštu.

Od prije dva mjeseca, od kada se saznalo da i devetomjesečni Vukan boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo liječenje potrebno 2,5 miliona evra, pomoć su uputii mnogi humani ljudi, prenosi RTS.

Zahvaljujući njima, Vukan je krenuo gotovo u posljednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lijek na svijetu i pobijedio spinalnu mišićnu atrofiju.

Za danas mu je zakazan prijem u bolnici u Budimpešti.

Prije dva dana na Fejsbuk stranici “Da i Vukan pobedi SMA” pozivali su za pomoć malom Vukanu, navodeći da je preostalo da se za dva dana prikupi još 360.000 evra.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

PONOVO PODRHTAVALO TLO: Novi zemljotres u Republici Srpskoj

Objavio

u

By

Zemljotres jačine 2,7 stepeni po Rihteru registrovan je jutros u regionu Berkovića, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Procijenjeni intenzitet u epicentralnoj zoni bio je od tri do četiri stepena Merkalijeve skale.

Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga u epicentralnoj zoni može osjetiti, navodi se u saopštenju.

Izvor: Mondo

Nastavite čitati

Trending