Pratite nas

Zanimljivosti

Presretači u Srpskoj prošle godine ulovili 12.981 nesavjesnog vozača

Objavio

u

Mobilni i stacionarni radari tokom prošle godine u Republici Srpskoj zabilježili su čak 82.215 prekršaja prekoračenja brzine.

Od toga je presretačima evidentiran 12.981 prekršaj, stacionarnim radarima 15.779 prekršaja, a ostali prekršaji su evidentirani Dual, Ramer 10 i Tru cam mobilnim radarskim sistemima, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS za “Nezavisne”.

Iz MUP-a RS kažu da je evidentirano čak 57.668 prekršaja zbog prekoračenja brzine od deset do 20 km na čas.  

“Radari su zabilježili 16.660 prekršaja zbog prekoračenje brzine od 20 do 30 kilometara na čas te 7.887 prekršaja prekoračenje brzine iznad 30 km na čas”, kazali su iz MUP-a RS i dodali da su najveću brzinu evidentirali presretači i bila je 196 km/h u mjestu Dobrljin, opština Novi Grad, gdje je ograničenje brzine 80 km na čas.

Radarski sistemi u RS su, inače, tokom 2019. godine evidentirali 79.641 prekršaja prekoračenja brzine vožnje, a presretači su evidentirali 8.868 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Kako navode, trenutno je u funkciji 41 mobilni radarski sistem.

“Od toga je 12 uređaja za mjerenje brzine kretanja motornih vozila koji su ugrađeni u službena vozila presretače i tri stacionarna radarska sistema”, saopštili su iz MUP-a RS te dodali da su stacionarni radarski sistemi instalirani na području policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Zvornik.

Prema njihovim riječima, trenutno rade na uspostavljanju 12 novih stacionarnih radarskih sistema na području grada Banjaluka, a u 2021. godini planiraju postaviti još 88 radarskih sistema, koji će biti raspoređeni na području cijele RS.

Milija Radović, zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, kaže za “Nezavisne” da su radari koje je MUP nabavio tokom prošle godine jedan od razloga povećanog broja evidentiranih prekršaja.

“Prvi razlog je to što je, iako je zbog vanrednog stanja smanjen broj vozila na ulicama, povećan broj onih koji prekoračuju brzinu. Drugi razlog je što se MUP značajno opremio u pogledu automatske kontrole brzine kretanja”, kazao je Radović.

Prema njegovim riječima, u prošloj godina bio je značajno manji broj poginulih lica u odnosu na 2019. godinu.

“Brzina je bila najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, pa svakako da je veći broj radara na ulicama važan za smanjenje broja nezgoda”, rekao je Radović, podvlačeći da je kazna najjača preventiva kada je u pitanju brzina kretanja.

Visina kazni

*50 KM za prekoračenje brzine od deset do 20 km na čas

*Rasponska novčana kazna od 100 do 300 KM, zabrana upravljanja vozilom od jednog do četiri mjeseca i dva kaznena boda za prekoračenje brzine od 20 do 30 km na čas

*Rasponska novčana kazna za prekoračenje brzine od 400 do 1.000 KM, zabrana upravljanja motornim vozilom od dva do šest mjeseci i dva kaznena boda za prekoračenje brzine iznad 30 km na čas.

(Nezaavisne)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Banski dvor osvijetljen za oboljele od rijetkih bolesti

Objavio

u

Banjaluka se večeras pridružila brojnim gradovima čije su građevine osvijetljene posebnim dekrativnim svjetlima povodom Međunarodnog dana oboljelih rijetkih bolesti.

U Banjaluci su večeras osvijetljene zgrade Banskog dvora i Gradske uprave.

Međunarodni dan oboljelih od rijetkih bolesti se zvanično obilježava 29. februara.

Cilj je podizanje svijesti javnosti o rijetkim bolestima, te o njihovom uticaju na život oboljelih i njihovih porodica. Rijetke bolesti su one od kojih oboli manje od pet pojedinaca na 10.000 stanovnika.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Problemi za korisnike Facebooka u BiH

Objavio

u

Korisnici društvene mreže Facebook u popodnevnim satima prijavili su probleme širom svijeta.

Rad mreže je otežan ili onemogućen, a još uvijek nije poznato kada će problemi biti otklonjeni.

I korisnici Facebooka u Bosni i Hercegovini prijavili su probleme s messengerom.

Poruke na messengeru kasne, odnosno zavisno od aplikacije koje se koriste, uopšte ne prolaze.

(N1)

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Kako će izgledati nova Škoda Fabia

Objavio

u

Škoda će uskoro predstaviti četvrtu generaciju modela Fabia koja je značajno porasla u odnosu na prethodnu verziju.

Češki proizvođač nam postepeno otkriva tehničke detalje nove Fabije uoči premijere ovog automobila, a ovog puta je podijelio informacije o dimenzijama i motorizaciji. Osim toga, objavljene su i fotografije “kamufliranog” vozila, nastale tokom završnih testova na javnim putevima.

Veća i prostranija nego ikada prije

U automobilskoj industriji je prisutan trend rasta modela iz generacije u generaciju, a nova Fabia u tome nije izuzetak.

Sa dužinom od 4.107 mm, širinom od 1.780 mm i visinom od 1.460 mm, te međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.564 mm, Fabia 4 bila bi u klasi VW Golfa četvrte generacije.

Iako je nešto kraća od ovog Golfa sa početka 21. vijeka, po ostalim dimenzijama ga nadmašuje, a ima i veće međuosovinsko rastojanje. To najbolje pokazuje koliko su modeli iz takozvanog “B” segmenta porasli za 20-ak godina.

Poređenja radi, aktuelna Škoda Fabia treće generacije ima dimenzije (d/š/v) 3.997/1.732/1.467 mm, dok je razmak između osovina svega 2.470 mm. Kao što vidimo, novi model je značajno duži i širi, dok je visina smanjena za nekoliko milimetara.

Značajno je i to što je međuosovinsko rastojanje poraslo za skoro 10 cm, što će doprinijeti većem komforu u kabini, naročito za putnike koji sjede pozadi. Nove dimenzije uticale su i na proporcije, pa Fabia četvrte generacije djeluje izduženije u odnosu na prethodnu verziju.

Poboljšana je i aerodinamika – koeficijent otpora vazduha je snižen sa 0,32, na 0,28.

Kada je riječ o praktičnosti, Fabia 4 takođe ima čime da se pohvali. Sa prtljažnikom od 380 litara, auto raspolaže sa 50 litara korisnog prostora više nego aktuelna verzija, čime su nadmašeni ostali rivali u “B” segmentu.

Obaranjem naslona zadnjih sjedišta, zapremina gepeka raste na 1.190 litara.

Motorizacija – bez dizelaša

Paleta pogonskih jedinica sastoji se od benzinaca, a dominiraju oni sa tri cilindra. Ipak, za sam vrh ponude odabran je jedan četvorocilindraš.

Krenimo redom. Bazične verzije i dalje će pokretati 1.0-litarski atmosferac, dostupan u dvije opcije. Slabiji proizvodi 65 KS (48 kW) i 95 Nm, a jači 80 KS (59 kW) i 95 Nm. U obe varijante motora, snaga se prenosi putem 5-brzinskog manuelnog mjenjača.

Za one koji žele nešto više snage, tu je takođe 3-cilindraski 1.0-litarski benzinac, ali sa turbopunjačem.I ovaj motor se može naručiti u dva nivoa snage.

Slabiji isporučuje 95 KS (70 kW) i 175 Nm i dostupan je isključivo sa 5-stepenim manuelnim mjenjačem, a jači od 110 KS (81 kW) i 200 Nm može biti povezan ili sa 6-brzinskim manuelcem ili sa automatizovanim 7-stepenim DSG mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. Najzad, tu je i pomenuti 4-cilindarski agregat zapremine 1.5 litara, koji razvija 150 “konja” (110 kW) i 250 Nm.

Ovaj motor ekskluzivno stiže sa 7-stepenim DSG prenosnim sistemom.

Škoda će novu Fabiju predstaviti kasnije tokom godine, a 2022. godine uslijediće i karavan verzija.

(b92.net)

Nastavite čitati

Trending