Pratite nas

Društvo

PRIJATELJ NESTALOG MATEJE: Evo šta se desilo, meni je ovako izgledalo…

Objavio

u

Matej Periš, Splićanin koji je nestao u Beogradu, i dalje je glavna tema u domaćim i regionalnim medijima.

Video njegovog skrivanja pogledajte OVDE.

Gotovo svi, od policije, preko porodice – do medija, pokušavaju da slože „slagalicu“ nestanka mladog Splićanina.

Jedan od onih koji zadnjih dana stalno gleda snimke nadzornih kamera iz Beograda koje su dospele u javnost je i 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj, koji je govorio za Slobodnu Dalmaciju.

„Niko, ali baš niko ne zna gde je Matej trčeći „jurio“ po Beogradu. Niko ne zna gde je trčao. Jasno je od uličnog videonadzora da nije od nikog bežao, jer ga niko ne prati i ne trči za njim. Ja već danima „buljim“ u sve što se može videti i dobiti iz Beograda, ne bih li primetio nešto na tim snimkama, što niko drugi nije primetio“, govori 35-godišnji Splićanin.

I primetio je nešto, kako kaže, što bi moglo biti od krucijalne važnosti.

“Na jednom snimku nadzornih kamera, gde se vidi da Matej trči levom stranom puta, po trotoaru, između zida i parkiranih automobila može se videti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali senka koja se kretala, dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema tom snimku Mateja sam zadnji put vidio da se kao “skriva”, odnosno “nestaje” između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se”, pojašnjava Matejev prijatelj.

Nedugo nakon toga iz suprotnog smera trčeći dolaze dve osobe.

“Oni trče u suprotnom smeru s druge strane te ulice i to trče dosta onako uplašeno. Jesu li oni videli Mateja, koji je nedugo pre toga “nestao” među tim automobilima, kako se na nejasnom snimku može videti. Ne znam zašto, ali imam osećaj da su oni nešto videli, jer Matej “nestaje” među automobilima neposredno, pre nego što je moguće videti ovo dvoje. Možda su oni “ključ” istrage, možda bi srpska policija njih trebala da pronađe i ispita”, kaže Splićanin.

On je rekao da prijatelji Mateja Periša sa kojima je bio u Beogradu ne žele ništa da pričaju, i da su se povukli u sebe:

“Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gde im je prijatelj, a pre dva meseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako da izdrže”.

Izvor: Nova.rs

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Društvo

PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA LIJEČENJE: Mali Vukan na putu ka bolnici u Budimpešti

Objavio

u

By

Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljena su sredstva za liječenje devetomjesečnog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i on danas putuje na liječenje u Budimpeštu.

Od prije dva mjeseca, od kada se saznalo da i devetomjesečni Vukan boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo liječenje potrebno 2,5 miliona evra, pomoć su uputii mnogi humani ljudi, prenosi RTS.

Zahvaljujući njima, Vukan je krenuo gotovo u posljednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lijek na svijetu i pobijedio spinalnu mišićnu atrofiju.

Za danas mu je zakazan prijem u bolnici u Budimpešti.

Prije dva dana na Fejsbuk stranici “Da i Vukan pobedi SMA” pozivali su za pomoć malom Vukanu, navodeći da je preostalo da se za dva dana prikupi još 360.000 evra.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Trending