„Prointer“ dobio novog vlasnika i direktora

U kompaniji „Prointer“ došlo je do velikih promjena u vlasničkoj i rukovodećoj strukturi. Novi direktor kompanije je Gordana Kovačević, nekadašnja šefica prodaje i marketinga u firmi „Lanaco“, a iz vlasništva banjalučkog „Prointera“ izašla je istoimena firma iz Beograda, saznaje portal CAPITAL.

U Okružnom privrednom sudu Banjaluka nedavno su promijenjeni podaci za članove i za lice ovlašteno za zastupanje kod firme „Prointer ITSS“ Banjaluka.

Među vlasnicima više nema beogradskog “Prointera“, ali je dodata firma „Infinity International group“, registrovana nedavno, u julu ove godine, na istoj adresi gdje je i „Prointer“ u Banjaluci, u zgradi Mtela.

Kao vlasnik firme „Infinity“ zvanično se vodi Đorđe Đurić, dok je direktor Bojan Vujić, koji je dosad bio direktor „Prointera“.

Umjesto Vujića, na mjesto direktora „Prointera“ postavljena je Gordana Kovačević. Ona je ranije bila zaposlena u konkurentskoj kompaniji „Lanaco“.

„Prointer“ je kompanija koja je preuzela primat na IT tržištu i postala jedan od glavnih partnera javnog sektora, što je praćeno brojnim medijskim natpisima o njihovim bliskim vezama sa vlasti. Do sada su s javnim institucijama sklopili ugovore vrijedne više od 95 miliona maraka.

„Prointer“ je krajem prošle godine postao većinski vlasnik kompanije „Kaldera“ iz Laktaša, a sve se više nezvanično spominje da će uskoro preuzeti i jednu od najvećih građevinskih firmi „Niskogradnju“ Ljubomira Ćubića.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom „Prointer ITSS“.

U registru Agencije za privredne registre Srbije nismo uspjeli pronaći firmu “Prointer ITSS” Beograd za koju se navodilo da dobija poslove javnih institucija u Srbiji, kao i da je ugašena.

capital.ba

 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.