Pratite nas

Hronika

Protiv Borisa Udovičića potvrđena optužnica: Ženi izbio donju vilicu, nagnječio očnu jabučicu, nos…

Objavio

u

Piše: Slobodan Vasković

1.

Milorad Dodik okružen je, svojom voljom i izborom, kriminalcima najvećeg kalibra, makroima, narko dilerima, nasilnicima, ubicama, ali i onim najbjednijim sojem – Životinjama koje tuku supruge, dok se u javnosti predstavljaju kao “uzorni” građani, koji čine sve za “spas” Republike Srpske.

2.

Jedna od tih Životnja je i Dodikov Udo Boris Šugo Bot Udovičić, diler koji već osam godina prodaje opijate maloljetnicima, makro i bijedni, našmrkani pacov, koji zvjerski premlaćuje suprugu.

3.

Upravo zbog toga je Okružo javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv Borisa Udovičića, zvanog Udo, 19.05.2020. godine u predmetu broj: T 13 0 KT 0051311 20, zbog nasilja u porodici.

4.

Optužnicu je potvrdio Osnovnu sud u Banjaluci, a suđenje bi tebalo da počne veoma brzo. 

5.

Jezivo je čitati detalje optužnice protiv Dodikovog Udo, način na koji je polomio suprugu u automobilu i izbacio je kraj puta u nenaseljenom predjelu.

6.

Takvo što može učiniti samo psihopata, spreman na svako zlodjelo prema slabijima, istovremeno duboko povijen, preciznije prostrt kao prljava ponjava, pred jačima od sebe.

7.

Dodikov Udo – Boris Šugo Bot Udovičić je rijetko viđen psihički bolesnik koji je, kao takav, pravi reprezent Dodikovog najbližeg okruženja; Kako njegovog, tako i najbližih mu političkih saradnika iz vrha Sekte. 

8.

Tužilaštvo tereti Dodikovog Udo da je 22.11.2019. godine, (u periodu od 21 do 22 časa u Banjaluci), na putu Banjauka – Slatina, teško pretukao svoju suprugu Tamaru i “primjenom nasilja ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet oštećene”.

9.

Surovo prebijanje sopstvene supruge makro, narko diler i narkoman Dodikovo Udo, izvršio je u automobilu “pasat”. 

10.

U optužnici se navodi da je poslije verbalnog sukoba sa suprugom, prijetio da će je ubiti. Nakon prijetnji ubistvom, udario je, kako se u optužnici tvrdi, šest puta šakom u glavu, grudni koš, lijevu ruku, izgrebao je noktima…

11.

“Nanio joj je tjelesne povrede u vidu nagnječenja očne jabučice, sa krvnim podlijevanjem kapka lijevog oka, oguljotinu na lijevoj polovini lica, nagnječenje nosa, krvni podliv, sa otokom lijevog obraza, nagnječenje donjevilične regije, s potpunim iščašenjem oba donjevilična zgloba, oguljotinu u predjelu lijevog ramena, krvni podliv na prednjoj srani grudnog koša, krvni podliv regije lijeve nadlaktice, oguljotinu regije desne podlaktice, krvno podlijevanje lijeve šake, nakon čega je oštećenu istjerao iz vozila i ostavio u nenaseljenom mjestu blizu puta”, navodi se u optužnici. 

12.

Još se kaže da je primjenom nasilja “ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet člana svoje porodice”.

U optužnici se još navodi da je Dodikovo Udo počinio krivično djelo “nasilje u porodici ili porodičnj zajednici iz člana 190. stav 1. KZP RS”.

13.

Kada se pažljivo pročita optužnica uočljivo je da broj navedenih udaraca ne odgovara broju nanesenih povreda i da je, sasvim realno, da je podli, podmukli, mali, crvljivi, zli narkopacov izbacio suprugu iz automobila u vožnji. I da opet njegovi šefovi iz kvazielite štite.

Ovakvo nedjelo trebalo je kvalifikovati kao pokušaj ubistva, a ne kao “nasilje u porodici”, jer kada se iščita optužnica, nema dileme da je Dodikov Udo, taj truli kompleksaš i psihopata, imao namjeru da likvidira suprugu.

Ono što je interesantno je da se u optužnici navodi da je šugavo Dodikovo pseto “slabog imovnog stanja”.

14.

Mora da je to izazvalo “sažaljenje” kod Dodika pa je natjerao IRB RS da mu dodijeli 760.752 KM, kako bi angažovao psihopate slične sebi da poprave imidž “Lidera Psihopata” na mrežama.

15.

IRB je, na namještenom tenderu, 22. decembra 2020. godine sklopila ugovor sa banjalučkom firmom „EUPHORIA“ d.o.o., čiji je “vlasnik” Udo Šugo, na period od godinu dana za „nabavku usluga marketinga, organizacije događaja i srodnih usluga“.

Navedene usluge IRB-u uopšte nisu potrebne, ali su novac morali dati Dodikovom Udo, jer ga je preporučio Dodikov setrić Vico Zeljković kao “stručnjaka za mreže”, iako je bolesni štakor po zanimanju ugostiteljski tehničar.

16.

U vrijeme kada je dobio novac od IRB-a po Dodikovom nalogu, Dodikov Udo Šugo Bot već je imao potvrđenu optužnicu za životinjsko prebijanje supruge.

Upravo takvi retardi, poput Šugo Bota, jesu najomiljeniji Dodiku i njegovim saradnicima.  

17.

Nema nikakve dileme da je Dodik znao da je Šugi Botu potvrđena optužnica zbog zvjerskog premlaćivanja supruge, da je njegov Udo narko diler koji prodaje opijate maloljetnicima, da se bavi prostitucijom, ali preporuka sestrića Vice Zeljkovića i Treće osobe (koja sa Dodikom stoji iza Vice i o kojoj ću tek da pišem), kao i Šugino prijateljstvo sa Stefanom Cvijanovićem, sinom Željke Cvijanović, bili su “neoborivi” argumenti da se “tehničaru pokušaja likvidacije supruge” da 760.752 KM narodnog novca. 

18.

To sve govori i o Dodiku i njegovoj vlasti, svakom od onih koji je čine.

19.

Šugo se dokopao para, ali je, dok je držao noćni klub “Millenium”, ostao dobavljačima dužan najmanje sto hiljada KM, a još dva puta toliko ima dugova po raznim drugim osnovama. 

U “Milleniumu” je počela njegova karijera šmrkavca i narko dilera koji prodaje opijate maloljetnicima; U “Milleniumu” su on i njegovi izbacivačl dileri prebijali maloljetnu djecu bestijalno, dok se od batina ne bi onesvijestili, ostavljajući ih u lokvama krvi. O tome je izvijestio RTRS 21.05.2013. godine.

Isti posao – dilerski, unaprijeđen prostitucijom, nastavio je u Sodoma i Gomora klubu “Drama” koji je držao Vico Zeljković. 

Stefan Cvijanović, Bogoljub Zeljković
i Dodikov Udo

U tom lokalu Stefan Cvijanović je četiri puta jedva ostao živ – valjda mu se mati potrudila da sazna zašto; Već sam je uputio gdje treba tražiti video klipove tih dramatičnih scena u “Drami”, koje je Šugavi Bot uredno snimio, pa potom snimke dijelio!

20.

Zašto je Dodikov Udo “slabog imovnog stanja”: Crtanje je preskupo, jer retardirani bijednik vuče previše dnevno, tako da sve zlo što radi – čini samo za crtu više i privilegiju da bude Dodikov Udo, kao i Vicin Udo i Stefanov Udo, riječju mlohavi, jadni, iskompleksirani Šugavi Bot!

21.

Dok zlostavljač i ubica u pokušaju, koji je namjeravao likvidirati suprugu izbacujući je iz automobila u pokretu, vrati dugove, malo šta će ostati za Dodikovu promociju na mrežama. 

Međutim, to je manje bitno; Najvažnije je znati kakav je Monstrum Dodik kada svu tu Gamad, poput Šuge Bota, koji prebija sopstvenu suprugu, iskazujući spremnost i da je likvidira, okuplja oko sebe i daje im narodni novac! (nastaviće se i neće prestati još dugo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Hronika

Zaplijenjeno pola tone kokaina planiranog za tržište Banjaluke

Objavio

u

Više od pola tone kokaina, koje je hrvatska policija zaplijenila u luci Ploče, trebalo je da bude prevezen u skladište jedne firme u Tuzli, a odatle bi bio upućen dalje prema banjalučkoj regiji, saznaje “Glas Srpske”.

Izvor blizak istrazi je kazao da su narkotici stigli u kontejneru s bananama iz Ekvadora. Prema nezvaničnim informacijama, banane među kojima je otkriven kokain naručila je kompanija iz Tuzlanskog kantona.

– Pretpostavlja se da je veći dio droge trebalo da preko Tuzle i Banjaluke ide za Srbiju i dalje, a dio da ostane za tržište BiH. Postoje informacije da su kriminalci drogu platili oko tri miliona evra unaprijed, dok je ostatak novca trebalo da bude isplaćen po dobijanju pošiljke – kazao je izvor blizak istražnim agencijama.

Hrvatska policija je narkotike otkrila 30. marta u kontejneru s bananama u kojem je bilo 575 kilograma droge, a istražioci su skoro dvije sedmice čekali da li će se neko pojaviti da preuzme kokain.

S obzirom na to da se niko nije pojavljivao, a postojala je bojazan da kriminalci saznaju za akciju policije i odvezu drogu, organizovan je pretres kontejnera i zapljena. Kako saznajemo, droga je bila skrivena u duplom dnu kontejnera, a radi se o izrazito čistom kokainu.

Prema informacijama iz hrvatske policije, za sada još niko nije uhapšen za krijumčarenje pošiljke, čija se vrijednost procjenjuje na oko 500 miliona kuna ili oko 60 miliona evra na crnom tržištu. Nezvanično, u otkrivanju pošiljke kokaina učestvovala je i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja je pratila narko-dilere u BiH.

– Oni su pratili grupu kriminalaca za koje su postojale informacije da su trebali da preuzmu i skladište drogu u BiH i da je dalje distribuišu. Riječ je o grupi koja cirkuliše u cijeloj BiH, a neki od njih imaju kontakte i veze u Banjaluci i Srbiji – rekao je izvor blizak istrazi u BiH.

Napomenuo je da se istražuje koje je bilo krajnje odredište narkotika i ko je naručio tako veliku i vrijednu pošiljku. Prema informacijama iz istrage, hrvatska policija, u saradnji sa istražiocima iz BiH, naručioca ove pošiljke vrebala je duže vrijeme.

Na konferenciji Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske rečeno je da zaplijenjeni kokain nije bio namijenjen tržištu Hrvatske.

– Ta droga trebalo je da bude dalje prokrijumčarena i bila je namijenjena distribuciji u susjednim zemljama. Uspostavljena je međunarodna saradnja. Krim istraga se nastavlja – rekli su iz hrvatske policije.

Prema informacijama istražilaca iz ove policijske uprave, narkotici su u Hrvatsku stigli iz Južne Amerike.

Pero Perić iz dubrovačke policije kazao je da su im u akciji pomogli policijski psi. Istakao je da carina i policija sprovode pojačan nadzor nad lukom Ploče. On, ali i drugi službenici hrvatske policije nisu mogli da otkrivaju da li su krijumčari droge koji još nisu otkriveni imali pomagače u luci Ploče.

Za sada niko nije uhapšen, a kriminalistička istraga traje. Prema do sada poznatim informacijama, kokain je iz Hrvatske trebalo da bude u BiH prevezen najvjerovatnije šleperom s pošiljkom banana.

Luka Ploče

Ploče je već duže označeno kao jedna od ulaznih luka za kokain u Evropu. Preko ove luke krajem januara stigao je kokain koji je zaplijenjen u Metkoviću.

U Zagrebu je 27. januara uhapšen Mate Jerković (59) zvani Haš, kojeg su prozvali i “neretvanskim kraljem kokaina”, a njegova “ekipa”, u kojoj je bio i italijanski državljanin, tereti se za krijumčarenje 146 kilograma kokaina vrijednog oko 32,6 miliona kuna.

U tom lancu važnu ulogu imao je carinik Luke Ploče Zoran Erjauc, koji je za svaki propušteni kontejner dobijao, kako tvrdi USKOK, po 40.000 evra.

(Glas Srpske)

Nastavite čitati

Hronika

POZNATI FUDBALER I FUNKCIONER GRADA ISTOČNO SARAJEVO PRIJAVLJEN ZBOG PORODIČNOG NASILJA

Objavio

u

Dragan Škrba – Maca, načelnik Odjeljenja za opšte poslove Grada Istočno Sarajevo, poznat i kao nekadašnji fudbaler FK „Željezničar“, danas je po pozivu prijavljen Policijskoj upravi Istočno Sarajevo pod optužbom za porodično nasilje i pokušaj prinudnog izbacivanja.


Naime, Škrbina nevjenčana supruga je pozvala policijsku stanicu u Istočnom Sarajevu, obavjestivši ih da su u njihov stan došla trojica muškaraca, odakle su pokušali da je izbace i promijene bravu, uz priložen ugovor o najmu koji je Škrba potpisao sa njima. Radi se o Bojanu Petroviću sa Pala i Aleksandru Jokiću iz Istočnog Novog Sarajeva, čija je supruga Vesna Ćevriz, direktorica Centra za socijalni rad Opštine Istočno Novo Sarajevo. Sa Jokićem i Petrovićem je bio i nepoznati muškarac koji je bio zadužen da promijeni bravu. Kako je posvjedočila Škrbina nevjenčana supruga, koja živi u tom stanu, nije bila obaviještena da će doći do pokušaja useljenja. Tvrdi da je Jokić priložio ugovor, dok je Petrović bio neprijatan i uporan u namjeri da se promijeni brava.


MUP Republike Srpske je reagovao po pozivu Jokić i Petrović su odstranjeni sa mjesta događaja. Protiv Škrbe će biti podnesena prijava zbog porodičnog nasilja i pokušaja prinudnog izbacivanja.
Kako saznajemo, Škrba već duži period nevjenčanoj supruzi upućuje prijetnje.

Nastavite čitati

Hronika

Objavljen snimak tuče u kojoj je učestvovao odbornik Dražen Dunđer

Objavio

u

Odbornik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj, Dražen Dunđer, potukao se ispred sale Skupštine Opštine Bileća, uoči javne rasprave o lokalnom budžetu, čiji je nacrt u visini od deset miliona i 800.000 maraka usvojen krajem marta, i nakon svega zaradio dvije prekršajne prijave, za ugrožavanje sigurnosti, te za tuču i fizički napad.

Ubrzo nakon izbijanja incidenta pozvana je policija, pa su pripadnici Policijske stanice Bileća ponovo uspostavili narušeni javni red i mir, a potom saslušali Dunđera i još nekoliko Bilećana koji su čekali da rasprava počne.

“Nakon što je Policijska stanica Bileća zaprimila prijavu o narušavanju javnog reda i mira u zgradi Opštine Bileća, policijski službenici su reagovali odmah i licu inicijala D.D. su evidentirana dva počinjena prekršaja i to ugrožavanje sigurnosti i tuča i fizički napad”, saopšteno je nakon incidenta u Policijskoj upravi Trebinje.

Nakon incidenta i dokumentovanja prekršaja pokušali smo telefonom kontaktirati  Dražena Dunđera, ali je bio nedostupan.

O svemu smo pitali načelnika opštine Bileća Veselina Vujovića, ali ni on o pomenutom incident nije znao mnogo više, jer se sve dešavalo prije ulaska u skupštinsku salu.

“Sve se dešavalo prije javne rasprave, ispred sale, tako da ja nisam bio očevidac i ne mogu komentarisati razloge navedenog incidenta”, kazao je Vujović.

On kaže da se sve dešavalo pet minuta prije početka rasprave, na hodniku, gdje su čekali predstavnici svih pravnih subjekata, odnosno organizacija koje očekuju da budu uvrštene u budžet, poput predstavnika sportskih i kultuno-umjetničkih društava, te različitih udruženja i subjekata, budžetskih korisnika.

Ovo nije prvi incident Dunđera, niti je prvi incident u kome je reagovala policija, a krajem januara ove godine je udario nogom u sto predsjednika SO Bileća.

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Trending