Pratite nas

Politika

Radišić i Dodik najavili protest protiv rušenja „Kajaka”

Objavio

u

“Oni se neće zaustaviti samo na rušenju ove male terase i ne samo zgrada koje je izgradio ‘Grand Trejd’, već će rušiti i mnoga druga zdanja koja su gradili dobrotvori i zadužbinari poput mene”, naveo je Radišić u saopštenju.

Poznati biznismen Mile Radišić najavio je protest ispred Gradske uprave u Banjaluci zbog namjere gradonačelnika Draška Stanivukovića da sruši ljetnju terasu ugostiteljskog objekta „Kajak“ u vlasništvu njegovog sina Srećka, s obrazloženjem da je objekat nelegalno izgrađen.  

„Resorno ministarstvo je već reklo da je rješenje o rušenju nezakonito, ali Stanivuković i njegovi poslušnici ne odustaju od nezakonitog rušenja. S obzirom da bi rušenje ‘Kajak terase’ značilo i početak rušenja cijele Banjaluke, zakazujem protest u petak, simbolično u pet do dvanaest, pod nazivom ‘Za našu djecu’. Zbog epidemioloških mjera, na protestu će biti prisutan samo manji dio nas koji će stati na branik zakona, pred onima koji bi da ruše sve što čovjek kao ja mukotrpno i pošteno zaradi i izgradi. Oni se neće zaustaviti samo na rušenju ove male terase i ne samo zgrada koje je izgradio ‘Grand Trejd’, već će rušiti i mnoga druga zdanja koja su gradili dobrotvori i zadužbinari poput mene, a zbog kojih Banjaluka danas izgleda kao moderan evropski grad. A kad na red za rušenje dođu i vaše kuće, tad će biti kasno, zapamtite šta vam Mile kaže! Zato ćemo na protestu pokazati da nas ima više od njih, da ćemo stati ukraj njihovom rušilačkom bezumlju i reći glasno da ćemo mi njih srušiti, ako oni krenu rušiti sve što smo mi vrijedno izgradili“, naveo je Radišić u saopštenju za javnost koje je svojeručno potpisao.  

Podrška mu je odmah stigla od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. „Kum Mile nije dugme, a što kaže naš narod: Bog na nebu – kum na zemlji! Naravno da će članovi Izvršnog komiteta SNSD-a učestvovati na protestu protiv nepravde koja se sada namjerava učiniti mom kumu, a sutra svakom od nas i vas i cijeloj Banjaluci. Nek’ Stanivuković ruši nelegalnu ogradu svog ćaće, a ne legalni objekat mog kuma! Ako i nakon protesta pokušaju da sruše kumov objekat, upotrijebićemo nenasilni otpor: svojim tijelima staćemo u prvi red ispred bagera i postaviti kordon golorukih policajaca iza nas. A ako ne budu razumjeli naše nenasilne metode i krenu da ruše, policajci će možda biti primorani da izvuku duge cijevi i pendreke i spriječe bezumni izliv agresije na kumov objekat! Ja sam još davno sve upozorio da je Stanivuković izuzetno opasan tip i da ga odmah treba politički neutralisati, ali mi skoro niko nije vjerovao, već su samo pričali koješta o meni: Dodik ‘oće da isključi grijanje Banjaluci, Dodik je diktator i kriminalac i slične gluposti. A sad kad Stanivuković svašta radi, ja treba da ispravljam i njegova i vaša s…..nja! Pa vi sad vidite, nemoj poslije da bude da vas nisam upozorio da ćete svi završiti u gov……ma, ako mene ne budete slušali!“, poručio je Dodik ljutito u video izjavi, koju je, kako je rekao, lično snimio svojim mobilnim telefonom i dostavio medijima u zemlji i inostranstvu.

Stanivuković nije želio da komentariše Radišićeve i Dodikove izjave. „Već sam rekao da je u toku izbor bagerista za rušenje nelegalnog objekta i biće izabrani najpovoljniji. Jedino što vam mogu otkriti je da se poslanik Nebojša Vukanović javio da kao volonter bude vozač jednog od bagera i već se nalazi na obuci za upravljanje tim vozilom“, napisao je Stanivuković na svom fejsbuk profilu.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA!

(Buka)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

SALKIĆ ŽELI DA REPUBLIKA SRPSKA PROMIJENI IME! ” Snovi o dvije srpske države na Balkanu samo snovi”

Objavio

u

Republika Srpska nije dobra ni za Srbe ni za Srbiju, jer predstavlja direktnu poveznicu bosanskih Srba, ali i Srbije, sa onima koji su presuđeni za udruženi zločinački poduhvat i genocid.

Kazao je ovo potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić kao odgovor članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

– Posebno zbog činjenice što današnje političke vođe bosanskih Srba insistiraju na provođenju ideja i ostvarenju neostvarenih ratnih ciljeva o ujedinjenju bosanskih Srba i Srbije u jednu državu. Ovo je sasvim dovoljan razlog za poduzimanje aktivnosti svakog savjesnog državljanina BiH da se ovakve retrogradne snage demokratski poraze i pošalju u prošlost, tamo gdje borave i njihovi ideolozi – poručuje Salkić.

Dodaje kako snovi o dvije srpske države na Balkanu su bili i ostaju samo snovi, a “dio Bosne i Hercegovine koji se neopravdano zove RS nikad neće biti ništa drugo do Bosna i Hercegovina”.

On ističe da ako se šta treba mijenjati onda je to ime entiteta.

– Zbog činjenice da je naziv entiteta izvor sistemske diskriminacije, kršenja ljudskih prava i sloboda građana ovog entiteta koji nisu Srbi pravoslavci. Sve dok postoji ovakav naziv entiteta Bošnjaci, Hrvati i svi drugi građani koji nisu Srbi biće diskriminisani i neće moći ostvariti svoja prava zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine. Naša je obaveza da zagovaramo i radimo na eliminaciji svih posljedica progona i genocida kao ključnih preduslova za normalizaciju stanja u Bosni i Hercegovini – zaključuje Salkić.

Faktor

Nastavite čitati

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Trending