Pratite nas

Politika

Radišić i Dodik najavili protest protiv rušenja „Kajaka”

Objavio

u

“Oni se neće zaustaviti samo na rušenju ove male terase i ne samo zgrada koje je izgradio ‘Grand Trejd’, već će rušiti i mnoga druga zdanja koja su gradili dobrotvori i zadužbinari poput mene”, naveo je Radišić u saopštenju.

Poznati biznismen Mile Radišić najavio je protest ispred Gradske uprave u Banjaluci zbog namjere gradonačelnika Draška Stanivukovića da sruši ljetnju terasu ugostiteljskog objekta „Kajak“ u vlasništvu njegovog sina Srećka, s obrazloženjem da je objekat nelegalno izgrađen.  

„Resorno ministarstvo je već reklo da je rješenje o rušenju nezakonito, ali Stanivuković i njegovi poslušnici ne odustaju od nezakonitog rušenja. S obzirom da bi rušenje ‘Kajak terase’ značilo i početak rušenja cijele Banjaluke, zakazujem protest u petak, simbolično u pet do dvanaest, pod nazivom ‘Za našu djecu’. Zbog epidemioloških mjera, na protestu će biti prisutan samo manji dio nas koji će stati na branik zakona, pred onima koji bi da ruše sve što čovjek kao ja mukotrpno i pošteno zaradi i izgradi. Oni se neće zaustaviti samo na rušenju ove male terase i ne samo zgrada koje je izgradio ‘Grand Trejd’, već će rušiti i mnoga druga zdanja koja su gradili dobrotvori i zadužbinari poput mene, a zbog kojih Banjaluka danas izgleda kao moderan evropski grad. A kad na red za rušenje dođu i vaše kuće, tad će biti kasno, zapamtite šta vam Mile kaže! Zato ćemo na protestu pokazati da nas ima više od njih, da ćemo stati ukraj njihovom rušilačkom bezumlju i reći glasno da ćemo mi njih srušiti, ako oni krenu rušiti sve što smo mi vrijedno izgradili“, naveo je Radišić u saopštenju za javnost koje je svojeručno potpisao.  

Podrška mu je odmah stigla od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. „Kum Mile nije dugme, a što kaže naš narod: Bog na nebu – kum na zemlji! Naravno da će članovi Izvršnog komiteta SNSD-a učestvovati na protestu protiv nepravde koja se sada namjerava učiniti mom kumu, a sutra svakom od nas i vas i cijeloj Banjaluci. Nek’ Stanivuković ruši nelegalnu ogradu svog ćaće, a ne legalni objekat mog kuma! Ako i nakon protesta pokušaju da sruše kumov objekat, upotrijebićemo nenasilni otpor: svojim tijelima staćemo u prvi red ispred bagera i postaviti kordon golorukih policajaca iza nas. A ako ne budu razumjeli naše nenasilne metode i krenu da ruše, policajci će možda biti primorani da izvuku duge cijevi i pendreke i spriječe bezumni izliv agresije na kumov objekat! Ja sam još davno sve upozorio da je Stanivuković izuzetno opasan tip i da ga odmah treba politički neutralisati, ali mi skoro niko nije vjerovao, već su samo pričali koješta o meni: Dodik ‘oće da isključi grijanje Banjaluci, Dodik je diktator i kriminalac i slične gluposti. A sad kad Stanivuković svašta radi, ja treba da ispravljam i njegova i vaša s…..nja! Pa vi sad vidite, nemoj poslije da bude da vas nisam upozorio da ćete svi završiti u gov……ma, ako mene ne budete slušali!“, poručio je Dodik ljutito u video izjavi, koju je, kako je rekao, lično snimio svojim mobilnim telefonom i dostavio medijima u zemlji i inostranstvu.

Stanivuković nije želio da komentariše Radišićeve i Dodikove izjave. „Već sam rekao da je u toku izbor bagerista za rušenje nelegalnog objekta i biće izabrani najpovoljniji. Jedino što vam mogu otkriti je da se poslanik Nebojša Vukanović javio da kao volonter bude vozač jednog od bagera i već se nalazi na obuci za upravljanje tim vozilom“, napisao je Stanivuković na svom fejsbuk profilu.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA!

(Buka)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending