Pratite nas

Društvo

RADOJIČIĆEV SAVJETNIK Dragan Risojević radio sa kupljenom diplomom

Objavio

u

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica i Dragan Risojević, Radojičićev šef tima za komunikaciju Dragan Risojević zajedno su “studirali” na banjalučkom UPS-u.

Ako je diploma Osmana Mehmedagića Osmice pod lupom onda je zasigurno i Risojevićeva. Inače Risojević u maniru Gebelsa naručuje tekstove i blati opziciju i sve analitičare koji imaju svoj stav o banjalučkoj vlasti.

Sloboda medija je osnovni temelj stabilnih demokratija u svakom društvu. Ostvarenje nezavisnog, kritičkog i stručnog mišljenja neophodno je za razvijanje pluraliteta i zastupljenosti svih zdravih interesa koji su u duhu s vremenom, ali i koji se rezolutno suprotstavljaju nedemokratskim tendencijama koje imaju za cilj destabilizovati demokratske vrijednosti u društvu

.Autoriteti u medijskom sistemu se slažu da su razvoj demokratije i medijskih sloboda u jednom društvu neodvojivi. Sloboda je osnova postojanja demokratije, isto koliko su demokratiji ključni neprijatelji slabe institiucije sistema i instrumentizovani mediji. To upućuje na snažnu vezu između slobode i odgovornosti, kako medija tako i onih koji štite medije, ali i pravo javnosti da bude informisana o pitanjima od javnog interesa.

Demokratska društva sa najvišim stepenom nezavisnosti medija, negiraju i u korijenu uništavaju mogućnost autoritarnim i totalitarističkim sistemima kontrolu medija jer je važna za provođenje njihovih ciljeva.Akademska javnost tvrdi da su mediji jedno od najopasnijih oružja u rukama političkih elita.Običan građanin, koji je zainteresovan za događanja u društvu, veoma teško može imati svoj stav o nečemu, jer njegov stav je je posljedica onoga što mu mediji serviraju.


Analitičari tvrde da se domaći politicari zalažu da, po starom i provjerenom komunistickom receptu, mediji uljepšavaju društvene prilike. Vrlo burno reagujući, nerijetko i uvredama, kada se novinari usude upitati ih kako troše novac poreskih obveznika, kolike su im plate i zašto ne rješavaju probleme građana. Publika u razvijenim demokratijama naučena je da novinar cijedi i „razvaljuje” političara kao sastavni dio svog posla. U razvijenim demokratskim društvima mediji su, uz nevladine organizacije, glavno oružje građana, a kod nas? 


Novinarska profesija je jedna od najhumanijih profesija i kao takva mora imati visoko mjesto u društvenom sistemu, novinari moraju imati riješen radni odnos i primanja koja će novinaru dati stabilnost i neutralnost u radu.


Biti nečiji kreator stvarnosti je zaista neizmjerna moć i to političke elite vrlo dobro znaju, ali i koriste kako bi sprovele svoje ciljeve. Stalna prisutnost u medijima jedne političke ličnosti ili političke partije pokazuje da su zavladali medijima i preko nekih manipulišu s javnošću.

Neke izrazito vješte manipulacije u javnosti su sada već „činjenice” kao nanovo osnovani portali koji svakodnevno pišu izrazito negativno o opoziciji i građanskim inicijativama koji se ne slažu sa politikom i radom republičkih ili lokalnih organa. Kritičkog osvrta na rad gradonačelnika i Gradske uprave nema ni na vidiku. Dolaskom Igora Radojičića zaposleno je desetine nepotrebnih novih radnika, inače stranačkih vojnika, ali i ljudi koji su bliski koalicionim strankama. Koga je briga što budžet grada trpi udar od 37 miliona konvertibilnih maraka za lične dohotke zaposlenih? Gradonačelnik Slobodan Gavranović je za četiri godine mandata vratio čak 120 miliona konvertibilnih maraka kredita, a ova administracija na čelu sa Igorom Radojičićem samo za sedam mjeseci grad je zadužila za 13 miliona konvertibilnih maraka. Gradnja novog „Drušvenog doma u Ljubačevu” gdje živi 250 stanovnika?

Preuzimanjem vlasti Igor Radojičić je iz Narodne skupštine RS povukao službenika za odnose sa javnošću Dragana Risojevića koji koristi sve nedemokratske metode za manipulaciju medijima. Kolege novinari kažu da je Radojičić ustupio svom šefu tima za komunikaciju Draganu Risojeviću sve moguće resurse da nemilosrdno, preko njemu naklonjenih kuća, napada sve što se nađe na „putu bez kritike”.

Dragan Risojević sa kupljenom diplomom i ne zna da je službenik ili namještenik koji ima zakonom propisana prava i obaveze, i da kao takav može odgovarati za povrede radnih dužnosti a koje se odnose na ometanje građana, pravnih lica i drugih stranaka u ostvarivanju njihovih prava i interesa. 
Budžet grada pune građani i tvoju ogromnu platu koju si primao, Dragane, oni zarađuju.

Postati čovjek je ljepše nego postati kralj. U privatnom sektoru vladaju tržišni principi i nemilosrdna konkurencija, a ne u javnoj upravi.
Dragane Risojeviću, da li je istina da ti je plata bila 3000 KM? Koliko se novca iz budžeta grada potrošilo na medijske manipulacije i napade na sve i svakoga koji ne misle kao Igor Radojičić?

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Društvo

Banjalučani dobijaju nove parkinge za bicikle

Objavio

u

Banjalučani bi u toku iduće sedmice trebali dobiti nove parkinge za bicikle.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Centra za životnu sredinu je objavljeno da su juče s predstavnikom Grada Banjaluka utvrđivali lokacije za nove parkinge za bicikla.

– Devet kompleta sa po tri vezišta će biti postavljeni na nekoliko lokacija u gradu naredne sedmice – navedeno je u objavi.

Između ostalih, nova vezišta će biti postavljena kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Gradskog pozorište Jazavac, kod rampe za Banj brdo, Doma omladine, te na parkingu parka “Mladen Stojanović”.

Nastavite čitati

Društvo

Radniku na poklon dao auto: Ja sam se izgubio, nisam znao šta ću

Objavio

u

Rasudin Muhić, radnik tuzlanske Mesnice “Brajlović” od svog poslodavca kao ramazanski poklon dobio je automobil golf 5. Ne krije da ga je ovaj gest veoma iznenadio, te je podijelio svoje oduševljenje.

“Bio sam kod kuće, otišao sam s posla kući. Bilo je oko 10 sati. Zalupilo mi je nešto na vrata i ja sam izašao. Pogledam, kad ima nešto, kao neki poklon izgleda. Pogledam iza ćoška, kad direktor. Onda on kaže ‘De, otvori to’. Ja otvorim, kad ključevi od auta. Kaže ‘Ovo ti je za 25 godina'”, prisjetio se Rasudin.

Prema riječime Mirze Brajlovića, vlasnika i direktora mesnice, ideja da obraduje svog radnika došla je prije ramazana.

“Ja i Rasudin se znamo već 25 godina, od prvog dana kad je pošao raditi sa mojim ocem. Njegov trud i rad sam htio da nagradim baš za ramazan, da to bude ramazanski poklon od firme”, kazao je.

Rasudin nije krio oduševljenje neočekivanim poklonom.

“Nisam mogao da vjerujem. Ja sam se izgubio, nisam znao šta ću sad. Za toliko godina dobiti auto od direktora”, ispričao je.

Njegov poslodavac istakao je da vlasnici mesnica, pekara ili bilo koje branše trebaju paziti svoje radnike.

“Da radnik ne ode od njega, da ga nagradi nečim lijepim, da mu obezbijedi bilo šta što mu fali. Nismo svi u mogućnosti da dajemo kule i vile, ali ako imaš sa strane novca podijeli to sa svojim bližnjim”, istakao je, za “Radio Kameleon”.

Rasudin je na posao ranije dolazilo pješke.

“Trebalo mi je malo jače od pola sata da dođem, a jutros sam na posao došao za 10 minuta”, naglasio je.

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Trending