Pratite nas

Politika

Rasulo u gradskom odboru SNSD Banjaluka: Đajić nedorastao, a alternative nema

Objavio

u

Poraz Igora Radojičića i njegovo ekspresno uklanjanje sa mjesta šefa Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci i te kako se osjete u radu najvećeg gradskog odbora najveće stranke u Republici Srpskoj. Posljedice postizbornog “čišćenja” su vidljive javnosti, a imenovanje “zamjenskog” šefa gradskog odbora Vlade Đajića donijelo je upravo one rezultate na kakve su upozoravali iskusniji političari u redovima banjalučkog SNSD-a. Đajić je očigledno zamišljen da “vodi” gradski odbor onako kako Radovan Višković “vodi” Vladu Republike Srpske – da se puno ne miješa u svoj posao i da strogo sluša direktive s vrha.

Članstvo, aktivisti i kadrovi koji jasno vide u kakvoj situaciji se SNSD nalazi u Banjaluci od vrha stranke su tražili konkretnu akciju i reorganizaciju stranke, a dobili su predsjednika Gradskog odbora koji nema ni političko ni bilo kakvo iskustvo koje bi pomoglo SNSD-u u Banjaluci.


Iako ne zna mnogo o organizaciji i vođenju stranačkog odbora, Đajić i te kako zna da koristi benefite koje mu donosi ta pozicija. Dio banjalučkog SNSD-a otvoreno se buni protiv favorizovanja ljudi koje Đajić dovodi iz rodnog Čelinca, u namjeri da stvori sebi “lojalnu” bazu u okviru banjalučkog gradskog odbora.


Uz sve to, kao direktor banjalučkog UKC gdje se i te kako osjeti odsustvo kvalitetnog kadra na rukovodećoj poziciji, Đajić svojim izjavama i medijskim vratolomijama daje još više argumenata nezadovoljnim članovima i aktivistima iz Banjaluke. Već su ga optužili da nije u stanju da razgovara sa članstvom, iz razloga jer ništa ne zna, kao što ne zna ni šta je Gradski odbor, ni kako je SNSD uopšte orgnaizovan u Banjaluci. A pogotovo ne zna kako da reorganizuje stranku i unaprijedi stanje nakon poraza u Banjaluci.


Umjesto konkretnih poteza, razgovora sa aktivistima i planova za sve bližu narednu 2022. godinu, Đajić se, kako kažu članovi SNSD-a, bavi izgradnjom prostorije “za žurke” u sklopu Gradskog odbora, što je izazvalo ogroman revolt kod većine članova Gradskog odbora.


Posebna priča je nedostatak kvalitetnog kadra, organizatora i “radilice” koja bi mogla nešto da napravi od poraženog, pa nakon izbora potpuno razvaljenog banjalučkog SNSD-a. Članstvo posebno zabrinjava činjenica da nakon uklanjanja Radojičića, imenovanja Milorada Dodika za povjerenika, pa onda i Vlade Đajića za predsjednika odbora, u Banjaluci nema drugih rješenja kada je u pitanju ova važna pozicija. S obzirom da se bliži 2022. godina i nova izborna kampanja, fotelja šefa banjalučkog SNSD-a nije najpoželjnija među foteljama koje dijele banjalučki SNSD-ovci, zbog sve veće popularnosti gradonačelnika Stanivukovića i jakog trenda pogrešnih poteza i opadanja popularnosti SNSD-a u najvećem gradu Srpske. Članstvo smatra da je vremena malo i očekuju konkretna rješenja, a Đajića vide više kao problem nego kao rješenje. Mišljenja su podijeljena o tome ko bi trebalo da vodi banjalučki odbor, ali većina se slaže da je Đajić kao prelazno rješenje davno izašao iz roka upotrebe.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending