Pratite nas

Društvo

Rat na relaciji ministar – direktor policije: Lukač protiv Kostreševića

Objavio

u

Daleko od očiju javnosti i medija, u MUP Republike Srpske već duže vrijeme traje pravi rat na relaciji ministar Dragan Lukač – direktor policije Siniša Kostrešević, u kojem su strane već zauzeli i najviši funkcioneri Republike Srpske.

Da nešto debelo ne štima u policiji Republike Srpske, javnost je imala priliku da se uvjeri i prilikom protesta ugostitelja u Banjaluci pred Palatom predsjednika, gdje je jedna struktura naredila izlazak specijalne policije pred demonstrante, da bi samo desetak minuta kasnije druga struktura naredila povlačenje „specijalaca“, a iza svega se nazire upravo sukob na relaciji ministar – direktor koji tinja već duže vrijeme.


Kostrešević je na mjesto direktora policije uspio doći tek pošto je poništen konkurs za koji nije ispunjavao uslove, pa je raspisan novi konkurs, a sa druge strane Lukač ima i profesionalno i političko iskustvo koje ga čini teškim protivnikom za golobradog Kostreševića.


Aktuelnom ministru Lukaču šef SNSD-a Milorad Dodik zamjera bliskost sa Željkom Cvijanović i plaši ga se zbog uticaja na veterane policije i vojske, a ne treba zaboraviti ni Lukačeve zasluge za dovođenje SNSD-a na vlast. Sa druge strane Kostrešević kao direktor policije radi „na daljinski“ koji u rukama drži Igor Dodik i služi kao alatka u obračunima prvenstveno sa ljudima iz SNSD, ali i sa brojnim privrednicima. Kostreševićev „model djelovanja“ nije mogao proći nezapaženo od strane profesionalaca u MUP-u i tužilaštvu, a Lukaču se i otvoreno zamjerio nakon što je uz saglasnost Dodika mlađeg poništio kadrovska rješenja koja je predložio Lukač. Kostreševića i njemu bliske osobe već oprativno obrađuje OBA i to zbog pripadnosti grupi koja ga povezuje sa Slavišom Kokezom, a vrlo brzo bi se moglo desiti da će morati objasniti kako je napravio kuću, ko mu je poklonio novog pasata, stan u Budvi i skrivene akcije u vlasništvu u firmi „Alfa sekjuriti“.


Nedavno je održan sastanak veterana MUP RS, na kojem je zaključeno da će veterani tražiti sastanak kod Dodika ili mu uputiti pismo o situaciji u MUP-u, ali im to Lukač nije dozvolio nego im je rekao da se strpe. Prema nezvaničnim informacijama, postoji i mogućnost da se Lukač sam povuče sa pozicije ministra ukoliko Kostrešević ne bude smijenjen zbog veza sa Veljkom Bjelivukom i Kokezom, ali isto tako postoji mogućnost i da sa veteranima krene u obračun sa pojedincima oko samog Dodika pa i sa Dodikom lično ukoliko se nastavi sa „čuvanjem leđa“ Kostreševiću.


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović već je isplanirala da će novi mandatar Vlade biti upravo minisar Lukač, a Dodik je Kostreševiću obećao da u novoj Vladi neće biti Lukača i da se strpi do aprila, kada bi trebalo da uslijedi rekonstrukcija Vlade i to ako Dodik uspije zadužiti građane za još milijardu maraka.


Lukaču je sugerisano iz OSA-e, ali i vojne obavještajne službe Srbije da mu je novi direktor policije povezan sa ljudima oko Kokeze i sa jednim od opasnih kriminalaca koji je skoro isporučen BiH. Posebna pažnja skrenuta je na učestale dolaske Dejana Ilića zvanog Tigar u službene prostorije MUP-a, odnosno u kabinet direktora policije i to nakon što su radnici na prijavnici prvo pomislili da je Ilić novi savjetnik Kostreševića, jer dolazi često i pri tom parkira na službeni parking.


Kostrešević je čest gost na porodičnim druženjima kod Dejana Ilića i Siniše Mijatovića u Zvorniku, koji su „na papiru“ vlasnici kompanije Prointer i koji su preko Kokeze svojevremeno pomirili Dodika i Vučića.


Kokeza je bio vlasnik brze pošte AKS Ekspres kurir, a u Srpskoj su tu istu firmu osnovali Dejan Ilić i Siniša Mijatović, da bi nakon nekog vremena tu firmu prodali Aci Stanišiću sa Pala, a upućeni znaju šta se prevozi tom brzom poštom. Pomenuti su negirali sve poslovne konekcije, ali veze su više nego očigledne, a to dobro zna prije svih ministar Lukač, tako da će naredni period biti vrlo zanimljiv što se tiče dešavanja u policiji Republike Srpske.

Društvo

ZABRINUTOST RASTE Haos na granici BiH i Hrvatske zbog poplava

Objavio

u

By

Više objekata na području Čapljine u BiH, nedaleko od granice sa Hrvatskom, poplavljeno je zbog nabujalih rijeka. Najava novih obilnijih padavina u zabrinula je stanovnike i vlasti.

Kako su izvestile lokalne vlasti u Čapljini, na području naselja Struga gdje se spajaju rijeke Trebižat i Neretva došlo je do plavljenja podrumskih prostorija više porodičnih kuća, prenosi Jutarnji list.

Pripadnici vatrogasne stanice u Čapljini pomažu stanovnicima kako bi spriječili prodiranje vode u porodične kuće.

Prema izvještajima Agencije za vodno područje Jadranskog mora sa sjedištem u Mostaru, rijeke Trebižat, Buna i Jasenica su iznad maksimalnog vodostaja.

Dodatnu brigu stanovništvu predstavlja najava da je izdato žuto upozorenje s obzirom da se tokom dana najavljuju padavine između 20 i 50 litara po metru kvadratnom.

Veliki broj ulica u Mostaru takođe je pod vodom.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Društvo

SNSD POTVRDIO DA SU ONI PUSTILI U JAVNOST FOTOGRAFIJE DALIBORA PAVLOVIĆA! Bursać zove medije širom BiH i zahteva puštanje još fotografija

Objavio

u

Pravi zemljotres nedelju dana pred izbore u Prijedoru izazvalo je gostovanje Ane Jež, funkcionerke SNSD iz Prijedora, na Face TV.

Ispovijest članice SNSD baca novo svjetlo na patologiju unutar gradske organizacije ove stranke ali i nemoć Milorada Dodika da to riješi iako članovi pokušavaju ukazati na probleme.

Ana Jež je rekla da ona ne stoji iza fotografija koje su oborile Dalibora Pavlovića a najbolju potvrdu svega toga portal Banjaluka 24 dobio je iz redakcije jednog sarajevskog medija koji nam je potvrdio da lično predsjednik gradske organizacije Prijedor Bursać dostavlja nove fotografije i zahteva njihovo objavljivanje.

Ana Jež je, podsjećamo, sinoć izjavila da su Dalibora Pavlovića srušile stranačke kolege, a pretpostavlja se da je pokušao da se otrgne centrima moći predvođenih Bursaćem, te da je zauzvrat uništen fotografijama pred kojima je morao kapitulirati i Milorad Dodik i da zahtjeva njegovu ostavku.

Birači SNSD i građani Prijedora zato imaju izbor – poraz Bursaća i ljudi iz sijenke tj. njihovog kandidata Javora je šansa i za bolji SNSD ali i bolji grad Prijedor koji sebi ne smije dozvoliti još tri godine partijske patologije koja ga vodi.

Nastavite čitati

Društvo

Vozio u suprotnom smjeru: Ušao u kružni tok, pa napravio haos

Objavio

u

By

Vožnja u kružnom toku za neiskusne vozače zna da bude noćna mora, a jedan vozač na Novom Beogradu je to i dokazao, vozeći u suprotnom smjeru.

Kružni tok kod opštine Novi Beograd drugi je po nepopularnosti za nesigurne vozače, odmah poslije Slavije, prenosi Blic.

Kakve sve nedaće mogu na njemu da zadese vozače, svjedoči i snimak koji je zabilježen, a postao je popularan na društvenim mrežama.

Na njemu se vidi kako je plavi „reno klio“ krenuo u kontra smjeru kružnog toka, a onda, vjerovatno ne znajući kako da se izvuče iz nezgodne situacije, jednostavno stao.

Video pogledajte OVDE.

Izvor: Atvbl.com

Nastavite čitati

Trending