Pratite nas

Društvo

Sanski ljekar ručne radove prodaje u Banjaluci

Objavio

u

Marinko Čengić, poznati ljekar iz Sanskog Mosta, čiji je hobi vezan za izradu raznih rukotvorina, pokrenuo je u proteklu subotu posao u Banjaluci, otvorivši malu trgovinu u Zanatskom centru, u samom srcu tog grada. S obzirom na to da su vremenom njegovi unikatni proizvodi postali prepoznati na tržištu, kaže kako je svoju raniju želju pretočio u stvarnost i hobi pretvorio u neku vrstu biznisa, u čemu će mu pomoći sin Arijan, inače student u Banjaluci.

“Ovo je veća sredina, s mnogo više ljudi, jer Sanski Most je ipak manji grad s ograničenim brojem potencijalnih kupaca. Nadam se da ćemo naići na dobar prijem kod Banjalučana”, kaže Čengić.

Svoje ručne radove proizvodi pod brendom “Hećim”, što je u stvari turski naziv za liječnika, a upravo takav naziv nosi i njegova trgovinica.

Čengić ističe kako je potrebno znanje naslijedio od oca i majke te ističe kako mu sve to dobro dođe kao psihološka terapija od teškog i često mukotrpnog posla kojim se bavi, a u proizvodnji se služi majčinim šivaćim strojem, čija je starost preko stotinu godina.

Njegove vješte ruke proizvode razne predmete i upotrebne stvari od kože, vune, tkanina i drugih prirodnih materijala, a često u te svrhe posluže i odbačene stvari koje nakon “liječničkog tretmana” ponovo dobiju upotrebnu vrijednost.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending