Pratite nas

Politika

ŠAROVIĆ ŽELI KOALICIJU SA NEŠIĆEM I SELAKOM: Ko bi bili kandidati za inokosne funkcije

Objavio

u

Predsjedništvo i Glavni odbor SDS trebalo bi da do 22. maja konačno objave ime kandidata te stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH, saznaje Srpskainfo.

Prema tvrdnjama izvora našeg portala, aktuelni šef SDS, Mirko Šarović, trenutno ima veće šanse da se domogne kandidature u odnosu na predsjednika Glavnog odbora, Milana Miličevića, koji nezvanično važi za Šarovićevog najozbiljnijeg konkurenta.

Inače, sagovornici Srpskainfo, koji su insistirali na anonimnosti, takođe tvrde da nije isključeno da u posljednji čas dođe do dogovora o zajedničkim kandidatima opozicije za dvije najvažnije inokosne funkcije (predsjednik RS i srpski član Predsjedništva BiH), iako je DNS, kao stranka koja se opoziciono deklariše, samostalno objavila imena svojih kandidata. Još ranije je to uradila PDP, koja je Jelenu Trivić imenovala kao svog kandidata za predsjednika Srpske.

Oni otkrivaju i to da bi upravo SDS, kao predvodnik opozicije, u bliskoj budućnosti trebalo da inicira održavanje sastanka s liderima DNS i SPS, strankama koje su napustile vladajuću koaliciju i izrazile želju za zajedničkim opozicionim nastupom, ali su do sada, kako navode, od “perjanica” opozicije iz SDS i PDP uglavnom bili ignorisani.

– Sa Socijalističkom partijom Srpske postoji saglasnost oko svih važnijih pitanja i tu ne bi trebalo da postoje problemi oko dogovora o usaglašenom izbornom djelovanju. Što se tiče DNS, ozbiljni pregovori sa tom strankom tek predstoje. U vrhu SDS vjeruju da je dogovor o zajedničkim kandidatima opozicije za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH i dalje moguć – kažu naši izvori.

Da su zakulisni pregovori između SDS i DNS već počeli potvrđuju i snimci tajnog sastanka lidera tih stranaka, Mirka Šarovića i Nenada Nešića, koji se prije dva dana održao u jednom restoranu u Istočnom Sarajevu, o čemu je potral Srpskainfo već pisao.

Član Predsjedništva SDS, Nemanja Vasić, za naš portal nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje informaciju da se pripremaju pregovori s DNS i SPS oko zajedničkog izbornog nastupa, makar kada je riječ o podršci te dvije stranke za zajedničke kandidate opozicije za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH. On, međutim, smatra da postoje realne šanse da to takvog dogovora dođe, uprkos tome što je DNS još prije dva mjeseca objavio imena svojih kandidata.

– Ubijeđen sam da će doći do dogovora i da je u zajedničkom interesu da na predstojećim izborima pobijedimo aktuelni režim. Naravno da će poslije izbora biti adekvatno vrednovan svačiji doprinos pobjedi i da za svakog istaknutog opozicionara mora biti mjesta u pobjedničkom timu – kaže Vasić.

Član Predsjedništva PDP, Ljubiša Krunić, za Srpskainfo kaže da će svi koji iskreno žele smjenu aktuelne “nenarodne vlasti” bez mnogo razmišljanja podržati kandidate opozicije.

– Naš cilj je da pobijedimo režim koji svakim danom urušava Republiku Srpsku svojim javašlukom, korupcijom i izolacijom u koju su nas uveli. Siguran sam u pobjedu naših kandidata i svako ko iskreno želi da ovoj nenarodnoj vlasti konačno vidimo leđa podržaće naše opozicione kandidate, bez bilo kakvih kalkulacija – poručuje Krunić.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

DODIK: Cijena struje ostaje niska za građane Srpske

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da “Elektroprivreda” neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.

– Naša “Elektroprivreda” neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju – rekao je Dodik napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

– Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

– Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti – rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

– Da obezbijedim mir – to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova – rekao je Dodik.

Srna

Nastavite čitati

Politika

POPOVIĆ TUŽI BANJCA! Pozvao istražne organe da objelodane ko je korisnik skaj aplikacije

Objavio

u

Nekadašnji potpredsjednik Narodne partije Srpske /NPS/Đorđe Popović pozvao je istražne organe da iznesu u javnost ko je korisnik skaj aplikacije.

Popović je naveo da će protiv predsjednika NPS-a Darka Banjca biti podnesena tužba za tvrdnje o skaj aplikaciji i blaćenju njegovog ugleda.

“Neću dozvoliti blaćenje mog ugleda i imena zarad jeftinih političkih poena i jasno iznesenih činjenica o raspadu stranke”, naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je ranije danas saopštio da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

On je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je danas da je Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

BL-PORTAL

Nastavite čitati

Politika

Nešić napao Eleka – Sijevale flaše, motke, opšti haos na Jahorini

Objavio

u

By

Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek prijavio je noćas policiji da je napadnut u hotelu „Vučko“, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, Eleka je između ostalog napao i Mladen Lučić odobornik DNS u Istočnoj Ilidži i Predrag Nešić, brat predsjednika DNS Nenada Nešića. U društvu sa njima bio je i Nenad Nešić, ali prema prvim informacijama, policija nije utvrdila da je on učestvovao u ovoj tuči.

Lučić je inače i jedan od vlasnika firme „Legend“ i brat ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Izvor Srpskainfo kaže da su za jednim stolom bili između ostalih kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić, njegov brat Predrag i Lučić, dok je za drugim stolom bio Elek sa društvom.

– U jednom trenuntku došlo je do svađe između njih i počele su letjeti i flaše. Tada je došlo do tuče između Predraga Nešića i Lučića sa jedne i Elaka sa druge strane. Šake su sjevale na sve strane – ispričao je iza Srpskainfo očevidac ovog sukoba.

On je dodao da je čuo da je u ovom sukobu oštećen i Elekov automobil.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da je došlo do sukoba i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

– Nakon kompletiranja predmeta N.P. će biti sankcionisan zbog prekršaja tuča i fizički napad, a L.M. zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad – rekla je Stokanovićeva.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending