Pratite nas

Društvo

Saznajte šta vam donosi „Banjalučko proljeće“

Objavio

u

Sjajna atmosfera, mnogo dobre zabave, smijeha, pjesme, plesa, druženja, brojne manifestacije kulturnog, sportskog i zabavnog sadržaja je ono što vas očekuje u okviru programa „Banjalučkog proljeća“, koje će trajati do kraja juna.

U duhu proljeća, već u petak, 15. aprila očekuje vas dvodnevni Festival cvijeća, koji će ove godine u čarobnom ambijentu Parka „Petar Kočić“ okupiti do sada najveći broj izlagača.

U okviru Banjalučkog proljeća očekuju vas i brojni noviteti, pa će tako u subotu, 16. aprila biti održan prvi Banjalučki karneval. Budite dio ovog događaja, na kojem vas očekuju sjajna atmosfera, šareni kostimi, pjesma, igra, brojna iznenađenja i zasigurno sjajna zabava.

S obzirom da nam se bliži Vaskrs, u čast najvećeg hrišćanskog praznika 23. aprila u Parku „Petar Kočić“ biće priređen Vaskršnji piknik.

Riječ je o događaju koji ima za cilj da na jedan inovativan način zbliži naše sugrađane, a posebo najmlađe, i da ih podstakne na važnost očuvanja običaja i njegovanja tradicije šaranja vaskršnjih jaja.

April je značajan mjesec za naš grad, jer Banja Luka proslavlja i obilježava Dan grada-22. april, koji će zbog vaskršnjih praznika biti obilježen u utorak 26. aprila.

U čast Dana našeg grada pored svečane akademije te večeri biće održan koncert „Banjalučke rok simfonije“.

Jedan od izuzetno značajnih događaja je i „Dunav biznis forum“, koji će biti održan u srijedu 27. aprila u Banskom dvoru. Ovaj forum promoviše Dunavsku strategiju, a ciljevi su između ostalog usmjereni na povezivanje ljudi, ideja i tržišta i njihovih potreba, kao i na izgradnju infrastrukture i razvoj energetskih sistema te stvaranje optimalnih uslova za jačanje institucionalnih i ljudskih kapaciteta i njihovo podsticanje za racionalnije i efikasnije djelovanje, promociju održivog razvoja, konkurentnosti, bezbjednosti, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, socijalne politike, javnog i privatnog partnerstva.

Naš grad dio je i jedinstvene kulturno-turističke manifestacije „Noć tvrđava“.

Tako će 29. i 30. aprila tvrđava Kastel zasijati u svom punom sjaju i našim sugrađanima ponuditi jedinstven program, oživjeti istoriju i predstaviti bogatu kulturu ovih prostora.

Dan pobjede – 9. maj obilježićemo zajedničkim druženjem na lokaciji novog gradskog parka gdje će kao i prošle godine biti organizovan Veliki gradski piknik.

Dio programa Banjalučkog proljeća odvijaće se i na Banj brdu – najpopularnijem banjalučkom izletištu, gdje će 14. maja biti održan Banj fest.

Pošto je Banja Luka grad sporta, ove godine Krajiška ljepotica domaćin je Svejtskog prvenstva u raftingu, koji će u periodu od 25. maja do 1. juna okupiti ekipe iz cijelog svijeta.

Još jedna od manifestacija, koja se održava prvi put u našem gradu je i Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“.

Ovaj događaj biće održan u periodu od 17. do 19. juna i zasigurno će gradu ponuditi jedinstvenu atmosferu.

Kompletan program Banjalučkog proljeća pogledajte OVDJE.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending