Pratite nas

Nekategorisano

Sin Željke Cvijanović otvorio firmu za poslovno savjetovanje

Objavio

u

Pored svakodnevnih državničkih poslova, najviši funkcioneri u Republici Srpskoj moraju se baviti i porodičnim problemima u privatnom biznisu. Poslovanje im očito ide od ruke, pa se porodica predsjednice Željke Cvijanović odlučila osnovati i treću firmu koja će se baviti poslovnim savjetovanjem, saznaje portal CAPITAL.

Riječ je o preduzeću „Beta Inovatic“ sa sjedištem u ulici Petra Kočića. Osnivač i direktor je Stefan Cvijanović, jedan od dva predsjedničina sina.

Preduzeće će poslovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću.

Pored ove firme Stefan sa svojim ocem Aleksandrom ima i preduzeće „Prim“ čija je osnovna djelatnost trgovina.

Sa jednim zaposlenim ova firma je u 2019. godini imala 234.284 KM prihoda i prijavila dobit od 44.617 KM.

Sarađivali su sa Univerzitetsko-kliničkim centrom u Banjaluci na čijem je čelu  dr Vlado Đajić predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Stefan i Aleksandar su za UKC istraživali zadovoljstvo korisnika, za što im je isplaćeno 6.000 maraka.

U privatnim vodama se oprobao i Filip, predsjedničin stariji sin. Direktor je i suvlasnik firme “Pilon” koja se bavi građevinom.

Ipak, kako je vidljivo iz dostupnih poslovnih registara, ovo preduzeće već nekoliko godina nema prijavljenih finansijskih transakcija.

Dodikovim putevima revolucije

Iako se trude, Cvijanovići još nisu ni blizu poslovnog uspjeha koji ostvaruju članovi porodice Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

Gorica sa svojim restoranima “Agape” uspješno se bavi ugostiteljstvom, dok se Igor Dodik orjentisao na poljoprivredu preko preduzeća “Fruit Eco”.

Igor je, po priznanju svog oca i u poslovnim odnosima sa firmom “Prointer” uglavnom poznatoj po višemilionskim poslovima sa institucijama Srpske.

I Miloradov rođeni brat Goran je voćar i vlasnik preduzeća “Agro voće”, koje je kao i “Fruit Eco” redovan korisnik podsticaja za poljoprivredu koje obezbjeđuje Republika Srpska.  

U privatnim vodama je zaplivao i Dodikov sestrić Vico Zeljković ali su njegove firme “Global Star” i “Sport professional” propale.

Zato je njegov brat, Bogoljub Zeljković sa svojom firmom “DL Plakat” puno uspješniji sa godišnjim prihodima između 500 i 760 hiljada KM.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending