Pratite nas

Nekategorisano

Širiće se podrška gradonačelniku u skupštini grada

Objavio

u

“U narednom periodu nastavljamo racionalizaciju poslovanja javnih komunalnih preduzeća s ciljem uštede novca i poboljšanja poslovanja tih preduzeća”, rekao je gradonačelnik Bijeljina Ljubiša Petrović nakon sastanka predstavnika gradskih odbora SDS-a, PDP-a i DNS-a u Bijeljini.

Petrović je još jednog istakao privrženost strogom poštovanju zakonskih procedura, između ostalog i na sjednicama Skupštine grada. To očekuje, kaže, od SNSD-ove skupštinske većine.

“Problemi nastaju onog trenutka kada se prekrše zakonske procedure i moramo da trošimo dodatnu energiju. Istrajaćemo pred nadležnim institucijama da se i djelovanje Skupštine grada Bijeljina i Gradske uprave uvijek kreće u okviru zakonskih procedura”, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Tomica Stojanović predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Bijeljini istakao je da se moraju slušati želje građana Bijeljine, a ne šta zvanična Banjaluka želi.

“Nadamo se podršci, eventualno ako zatreba u Gradskoj skupštini da će ova trojka imati i od svih ostalih koji malo drugačije misle, odnosno ne misle glavom zvanične Banjaluke nego da poslušaju razum građana Bijeljine. Mi moramo slušati šta građani Bijeljine žele, a ne šta Banjaluka želi u Bijeljini. To je ključna poruka. Do sada se tako dešavalo u zadnjih godinu dana. Nama treba da mislimo o svojoj budućnosti,a  ne da drugi razmišlaju o nama”, kazao je Stojanović.

“Očekujem u narednih par mjeseci, a moždai par dana krenemo u razgovore sa drugim političkim partijama koje će sigurno dati podršku i gradonačelniku i ja očekujem da možda u drugoj polovini ove godine dođe do prekompozicije skupštinske većine u gradu.

Ne bih govorio s kim smo započeli razgovore ali za medije mogu da kažem da na sledećem sastanku u narednih mjesec dana da će se još jedan politički subjekat pridružiti ovoj koalciji od ova tri, što će biti dokaz da će se narednih dana i mjeseci sve više političkih partija okupljati oko gradonačelnika i ovih poliitičkih partija”, naglasio je predsjednik Gradskog odbora PDP-a u Bijeljini Slaviša Marković.

(BN)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending