Pratite nas

Politika

Skupštinska većina će uz amandmane podržati budžet grada Banjaluka

Objavio

u

Povodom aktuelne političke situacije i usvajanja gradskog budžeta, predstavnici Ujedinjene Srpske i njihove kolege iz drugih političkih partija u Banjaluci održali su konferenciju za novinare.

“Svi zdravstveni radnici i porodilje će dobiti po 500 KM od Grada. Samo dva amandmana ulažemo, što je daleko ispod tri odsto budžeta i time pokazujemo da smo za saradnju”, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić i poručio da niko ne može zaustaviti život u Banjaluci, pa čak ni gradonačelnik.

“Tvrdnje gradonačelnika da će grad Banja Luka stati ako se budžet ne usvoji, vidimo da je sve manje više funkcionisalo… Gradonačelnik je obmanuo građane svojim tvrdnjama. Želimo da usvojimo budžet, ali ne budžet u kojem nema kvalitetnih stvari”, naveo je Neven Stanić iz Ujedinjene Srpske, te dodao kako od januara pružaju ruku saradnje gradonačelniku, ali da nisu naišli na adekvatan odgovor.

“Stanivuković je indirektno priznao da su naši amandmani dobri, time što je uputio svoje kontraamandmane. Podržaćemo ovaj budžet, da bi grad nastavio sa razvojem, ali ćemo ukazivati na sve nepravilnosti”, zaključio je Stanić.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, rekao je da ukoliko ti amandmani ne budu prihvaćeni kao dio prijedloga budžeta, da će tražiti da se odbornici na zasjedanju izjasne o njima.

“Podržaćemo budžet, ali uz naše amandmane”, poručio je Topić.

(ATV)

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending