Pratite nas

Politika

Skupštinska većina o budžetu bez DEMOS-a!?

Objavio

u

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika gradskih odbora stranaka koje čine skupštinsku većinu, a iako je u medijima bio najavljen kao jedan od učesnika, predsjednik gradskog odbora DEMOS-a Slobodan Stanarević nije došao na zakazani sastanak.

Predsjednici banjalučkih odbora SNSD, US i SP poručili su da će podržati budžet uz dva amandmana, ali je njihov zaključak definitivno ostao u sjeni nepojavljivanja Stanarevića.

Iz nezvaničnih izvora, saznajemo da predsjednik GO DEMOS nije htio da “sluša gluposti” i da radi protiv svog grada a ranije se spekulisalo da je predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović “precrtao” Stanarevića zbog “oštrog jezika” i objava na društvenim mrežama.

Za Stanarevića se može reći mnogo toga, ali ne i da je poltron. Jedan je od rijetke gradske djece u toj ekipi, sportski radnik, privrednik i svako ko ga poznaje zna da voli ovaj grad. A u njegovoj stranci i u koaliciji, najveći grijeh mu je to što ima svoj stav i što se ne boji da ga javno kaže, za razliku od kolega iz svoje i iz ostalih koalicionih stranaka – kaže za naš portal izvor blizak vrhu DEMOS-a.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending