Pratite nas

Društvo

Slučaj Krunić: Crveni auto dokazivali crno-bijelim snimcima

Objavio

u

U nastavku suđenja u slučaju ubistva biznismena Slaviše Krunića (48) i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38), Republičko tužilaštvo u sudnici je prikazalo crno-bijele snimke tvrdeći da je na njima crvena opel korsa koja se 22. aprila 2019. godine nekoliko sati prije ubistva kreće Svetosavskom ulicom u Trnu.

Prema tezi Tužilaštva, crvenu korsu je vozio Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada u razmjeni vatre i označen je kao jedan od napadača.

Na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, nekadašnji radnik “Sektor sekjuritija”.

U banjalučkom Okružnom sudu prikazano je juče još nekoliko snimaka na kojima se, prema navodima Tužilaštva, vide bijeli golf, crna i crvena opel korsa koje su vozili optuženi. Ranije tvrdnje Tužilaštva su da je golf vozio optuženi Đukanović, a korsu optuženi Baldo.

Prikazivanje video-snimaka izavalo je burnu reakciju odbrane, koja je tvrdila da se ne može sa sigurnošću vidjeti koja su vozila u pitanju, dok je i optuženi Đukanović upitao kako na crno-bijelom snimku može da se vidi crvena boja.

Takođe su prikazani snimci s video-nazora u blizini picerije “Moreti”. Tu se vidi kako dolazi i odlazi tojota u kojoj je, prema tvrdnjama Tužilaštva, bio Krunić.

Tužiteljka Snježana Petković tvrdi da se na snimcima s tog video-nadzora oko sat ranije takođe vidi kako prolazi i crvena opel korsa.

Optuženi Đukanović je prigovorio da na pojedinim snimcima nisu automobili za koje Tužilaštvo tvrdi i kako može da se vidi crvena boja.

Na to mu je tužiteljka Snježana Petković odgovorila da ne može da se vidi kad su crno-bijeli snimci, ali to tvrde u skladu sa drugim dokazima.

Na pitanje Branimira Jukića, predsjednika Sudskog vijeća, kako Tužilaštvo snimcima dokazuje da su baš to vozila koja su vozili optuženi, Petkovićeva je rekla da ne tvrde da su to baš ta vozila već da bi mogla da budu.

“U sklopu drugih dokaza ćemo utvrditi da su to vozila koja su koristili optuženi”, kazala je Petkovićeva.

Odbrana je čak tražila da se pomenuti snimci i ne prikazuju jer, kako tvrde, ima oko 140 sati snimljenog materijala te su advokati i optuženi imali svega tri dana da to vide i nisu uspjeli.

Ipak, Sud je Tužilaštvu dopustio da prikaže dijelove snimaka koje je odabralo.

Podsjećamo, Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tada je ranjen vozač Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je i Kovačević, označen kao napadač.

Đukanovića i Baldu terete da su s Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajića terete za pomaganje ubistva jer je Kovačeviću odao informacije o Krunićevom kretanju u zamjenu za oprost duga.

(Nezavisne)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

U slučaj se uključila policija: Ilić bi mogao odgovarati zbog organizovanja PROSLAVE ROĐENJA DJETETA

Objavio

u

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić mogao bi krivično ili prekršajno odgovarati, nakon što je na društvenim mrežema objavljen snimak veselja sa muzikom uživo, a na kojem je i on prisustvovao, jer se u cijeli slučaj uključila i policija, saznaje Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banjlauka Danijela Mučibabić rekla je za Srpskainfo da im nije zvanično prijavljeno da je došlo do kršenja epidemioloških mjera, ali da su o ovom događaju saznali preko elektronskih medija.

– U toku se provjere da bi se utvrdilo da li ima elemenata prekršajne, odnosno krivične odgovornosti. Nakon obavljenih provjera, biće poznato više informacija – pojasnila je Mučibabićeva.

Ilić je u razgovoru za Srpskainfo rekao da on nije organizovao veselje, već njegova porodica.

– Sve se dešavalo na privatnom imanju, a povod slavlja je to što sam postao otac – rekao je Ilić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Društvo

“Nisam ja organizator VEĆ MOJA PORODICA” Uz muziku uživo slavili rođenje sina predsjednika Skupštine grada

Objavio

u

Društvenim mrežama kruži video snimak proslave sa muzikom uživo kojoj prisustvuje veći broj ljudi, a između ostalog i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić (SNSD).

Ovaj snimak je naišao na negativne komentare na društvenim mrežama jer se proslava organizuje u vrijeme pandemije, kada su na snazi restriktivne mjere koje zabranjuju okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić je rekao za Srpskainfo da ja snimak nastao na privatnom posjedu u Krupi na Vrbasu u ponedjeljak veče.

Kaže da on nije organizovao ovo okupljanje.

– Moja porodica je organizovala veselje, zato što sam postao otac i prisustvovali su samo najuži članovi moje porodice – rekao je Ilić i dodao da nije mogao „spriječiti svoje bližnje da na taj način obilježe rođenje njegovog sina“.

Naglasio je da nisu tačne priče koje kruže Banjalukom da je na tom slavlju bilo „nekoliko stotina ljudi“.

– Imao sam taj dan mnogo ranije zakazanih obaveza, pa sam u večernjim časovima navratio u Krupu – objasnio je Ilić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Društvo

“Nisam htio da je pustim” Banjalučanin Đorđe Kuštrinović spriječio sugrađanku da skoči s mosta u rijeku Vrbas

Objavio

u

FOTO: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Đorđe Kuštrinović, radnik obezbjeđenja u Gradskoj upravi Banjaluka, spriječio je u utorak ujutru sugrađanku koja se planirala ubiti skokom sa Rebrovačkog mosta, a baš u trenutku kad se već spremala da skoči.

On je za ispričao da je, spasavajući sugrađanku, samo ispunio svoju građansku dužnost te da je ovo za njega bio jedan dobar dan, jer je uspio spasiti jedan život.

– U šest sati ujutru, vozeći od Ade prema Boriku, vidio sam ženu koja lagano prelazi preko ograde mosta. Parkirao sam se deset do 15 metara niže, kada je ona već bila prešla ogradu mosta za koju se držala rukama spremajući se da skoči – kazao je Kuštrinović za Nezavisne.

 Ističe da mu je najgore bilo jer nije znao kako da joj priđe, da li da je pozove ili da joj samo lagano priđe, kako je ne bi još više uplašio.

– Ipak, prišao sam i lagano je dodirnuo po ramenu u trenutku kad je već bila raširila ruke i htjela da skoči, dok su joj noge još bile na mostu. U posljednjem trenutku sam je uhvatio da ne upadne u Vrbas – rekao je Kuštrinović koji je još pod utiscima onoga što se dogodilo.

 Dodaje da ga je ona, nakon što ju je uhvatio, molila da je pusti da se ubije, jer ne želi da se vrati u bolnicu. 

– Ona je samo izgovarala: “Pusti me, pusti me!” Ali nisam htio da je pustim, jer bi sigurno iskočila pred auto – ističe Kuštrinović.

 On naglašava da je jedva zaustavio jednog prolaznika i vozilo, odnosno vozača koji je potom obavijestio policiju, dok ju je on držao s obje ruke, zbog čega i nije mogao telefonirati. 

– Četiri-pet auta je prošlo, niko od njih nije htio stati. Uspio sam nekako da zaustavim jedno vozilo i prolaznika – rekao je Kuštrinović.

On kaže da je žena, stara otprilike 65 godina, bila sasvim lijepo obučena, pristojno je izgledala i niko ne bi rekao na prvi pogled da ima problema ili da planira sebi da oduzme život.

– Bila je veoma preplašena, samo je ponavljala da je pustimo. Policija je u međuvremenu došla, uzela podatke i odvezli su je – kazao je Kuštrinović.

 Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da je ovaj slučaj prijavljen policiji u utorak ujutru.

Nastavite čitati

Trending